0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Кандида-дайте съвет
« -: Август 26, 2007, 14:33:27 pm »
Здравейте момичета!Оксаза се,че и аз имам проблем:Подчертано изразена кандидиаза
Ето резултата:
Епителни клетки-норма
T.vaginalis-отр.
Candida albicans-(+) пол.
10-20 лактобацили на поле.Повече от 50 Грам(-) пръчици.Единични дрождевидни клетки.
Културеално изследване:Candida albicans    1000000
Заключение:Подчертано изразена кандидиаза

Терапия:
Промивки с Iodpovidon
Poligynax-12 глобули/влагалищно/
Ginazol-крем /поставя се със специален апликатор дълбоко във влагалището и действа една седмица
Fluconazol-капсули от 150mg. Пие се по една таблетка от двамата,като следващата се пие от двамата след 72 часа
Clotrimazol-12/бр. свещички
Като приключи лечението се продължава спрепарата Lactofem-по 1 капсу ла дъбоко през 2-3 дни
През цялото това време доки каза да прекратим опитите и секса въобще.Какво мислите?
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Кандида-дайте съвет
« Отговор #1 -: Август 26, 2007, 15:59:49 pm »
Ами правилно ви е казал- изчакай да мине лечението- подобре един цикъл пазене, отколкото да се влачите още с кандидоза. Докато бях бременна ми се беше повишило кол-вото кандида и ми изписаха Гиназол- изключително съм доволна.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #2 -: Август 26, 2007, 18:39:25 pm »
Ами правилно ви е казал- изчакай да мине лечението- подобре един цикъл пазене, отколкото да се влачите още с кандидоза. Докато бях бременна ми се беше повишило кол-вото кандида и ми изписаха Гиназол- изключително съм доволна.
Много благодаря mini,че се включи :DАз също смятам,че трябва пазене за да е всичко наред и да има ефект :wink:Не питах доки дали има значение кога ще започна лечението.Ти знаеш ли?
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #3 -: Август 26, 2007, 20:40:54 pm »
ами мога да предположа- от първия чист ден след последния ти МЦ, но все пак се обади да питаш
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #4 -: Август 27, 2007, 08:04:11 am »
Благодаря ти mini,много си мила :bighug:
« Отговор #5 -: Август 27, 2007, 12:01:05 pm »
 Dgina , съдбата ни е една и съща с тебе! Миналия месец и на мен ми поставиха същата диагноза и ми препоръчаха абсолютно същото лечение . Закупих си лекарствата ( 77 лева ), но още не съм започвала с лечението , защото ходихме на море и риших , че ще си разваля почивката. Сега  вече мисля да започна. И аз се чудех от кога се започва , но предложението за първия чист ден след МЦ ми се струва много логично. Успех! :D
*
« Отговор #6 -: Септември 09, 2007, 18:37:53 pm »
ЕЕЕ, чак сега виждам темата.И аз съм с абсолютно същото лечение.Вече съм към края на Лактофем.Незнам дали има ефект.Все още имам бяло течение. :?Като свърша ще си пусна микробиология да видя резултата.