0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sisi456

Re: Инвитро в чужбина
« Отговор #20 -: Януари 20, 2006, 22:57:17 pm »
Цитат на: Kaffee
фактурата е пред очите ми
изследване на
   прогестерон 13.41 ЕУР
   ХЧГ 14.58 ЕУР
   ЛХ   14,58 ЕУР
   естрадиол 13.41 ЕУР
вземане на кръв от вената 2.33 ЕУР

а FSH не изследват ли?
Инвитро в чужбина
« Отговор #21 -: Януари 21, 2006, 08:27:59 am »
Здравей, Мерилин.
Тези дни на мен също ми препоръчаха Германия. Там успеваемостта била 70%. Цената е почти колкото в БГ, заедно с пътя ако не се пътува със самолет.
Ние сме планирали инвитро в Солун през април, но сега съм много разколебана между Германия и Солун.
Следващата седмица чакам да ми представят повече информация за клиника в Германия.
*
Инвитро в чужбина
« Отговор #22 -: Януари 22, 2006, 12:02:05 pm »
Цитат на: Dideto
Здравей, Мерилин.
Тези дни на мен също ми препоръчаха Германия. Там успеваемостта била 70%. Цената е почти колкото в БГ, заедно с пътя ако не се пътува със самолет.
Ние сме планирали инвитро в Солун през април, но сега съм много разколебана между Германия и Солун.
Следващата седмица чакам да ми представят повече информация за клиника в Германия.

Диде, кажи къде е тази клиника в Германия?
*
« Отговор #23 -: Януари 22, 2006, 12:03:37 pm »
Цитат на: sisi456
фактурата е пред очите ми
изследване на
   прогестерон 13.41 ЕУР
   ХЧГ 14.58 ЕУР
   ЛХ   14,58 ЕУР
   естрадиол 13.41 ЕУР
вземане на кръв от вената 2.33 ЕУР

а FSH не изследват ли?

:lol: изследват ФСХ, но съм забравила да го напиша. Но цената е пак такава.
Инвитро в чужбина
« Отговор #24 -: Януари 22, 2006, 17:09:08 pm »
Цитат на: Dideto

Диде, кажи къде е тази клиника в Германия?

Ще кажа.
чакам доста инфо през седмицата...
*

Anonymous

Инвитро в чужбина
« Отговор #25 -: Януари 23, 2006, 11:18:28 am »
Здравей,
С Р М А
av.Marc-Dufour 1
1007 Lausanne

www.cpma.ch

Намери някоя приятелка,приятел с френски и разгледай сайта им.
цените са
веднъж 4000 франка = 6000лв
веднъж 3000 за decapeptyl =3600
няколко пъти за различните предварителни изследвания около 5000лв.
Калкулирай и транспортни,нощувки и става ....
Инвитро в чужбина
« Отговор #26 -: Януари 23, 2006, 13:21:13 pm »
Здравей мерилин.Преди седмица се върнах от първия ми инвитро опит във Виена ,в момента съм в очакване на резултата,остават ми още 4 дни до теста. Проблема ,който имаме със съпруга ми е че той има азооспермия,след много четене ,ходене по доктори,дискутиране със хора със същите проблеми,заминахме за Виена,където имахме записан час при главния доктор завеждащ орология,в една от наи - голeмите и стари болници ,със много добри доктори и на доста високо ниво,  + това че разполагат с по добра апаратура и са по напреднали. Направиха му необходимите тестове и те  пак сочеха азооспермия,от там ни пратиха във Wunschbaby Zentrum. Разказвам всичко много отгоре да не ви отегчавам. Там открихме много добри Доктори,доволи сме от цялото им отношение,най-вече че никога не се говори за пари,това е последното нещо което направихме,разрешиха ни да платим чак след трансфера,да не говорим че почти всяка седмица ми се обаждаха по gsm да следят как върви стимулацията ми и да ми напомнят за някои неща.Всички във Клиниката говорят англииски, немски руски дори,постоянно има хора от различни страни които я посещават,дори и от индия. Главния Доктор е голям Капацитет,избиран е за мъж на годината във Австрия + милион други заслуги ,мисля 4е ги пише във сайта. Цялата процедура  пункцията на мен и на мъжа ми .иксито струваше 4500 евро. Моята стимулация беше по-различна от тези които чета тука във сайта, трябваше да пия селесте 1 месец + Витамини за бременни които купих там Прегнавит + Фол.киселина,след противозачатъчните ззапочнах да пия апреднислон,кломифен + Менопур инжекции 3 на брой през ден на 4тата инжекция трябваше вече да съм при тях. Там ми дадоха да си слагам  вагинално3 дена виагра+ вагинални таблетки , И след това трябваше да си бия и прегнила ден и половина преди пункцията,коята беше с упойка, както и при трансфера,което знам 4е не го правят тук. Мога само да кажа ,не искам никой да убеждавам че не съжалявам че опитах там,получих отлично отношение и квалифицирана работа и ако не стане сега пак ще опитам там. Ето ви сайта момичета ,има няколко езика ,руски също. Успех на всички ,вярвайте!!!!!!!!!!!!!!!!ввв.Wunschbaby.ат   нещо не ми излиза на латинеца.последното е ат 'т' на англииски и дабълуто с малка буква.
*
Инвитро в чужбина
« Отговор #27 -: Януари 23, 2006, 13:55:19 pm »
Missy_hrisi, благодаря ти за информацията.
http://www.wunschbaby.at  - този е сайта, нали  :)
Моля те, споделяй как се развиват нещата при теб!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Инвитро в чужбина
« Отговор #28 -: Януари 23, 2006, 14:08:21 pm »
Миси хриси, първо по въпроса с квалифицираната помощ и внимателното отношение: аз съм правила само инсеминация при д-р Владимиров и съм много впечатлена от отношението му към мен като към пациентка, чувствах се специална и единствена, също бих казала, че е добър специалист, уверен и точен човек. Има добра апаратура.
Така че, аз незнам преди да отидеш във Виена, къде си ходила в България, но смело мога да кажа, че българските лекари от ин-витро клиниките са добри специалисти, както и внимателни като отношение.
Освен това се съмнявам, че са по напреднали. Все пак специално д-р Владимиров ми прави впечатление на много начетен човек, ходи на симпозиуми в чужбина. Говоря само за него, защото контактувам само с него.
Специално в тази клиника също се плаща след процедурите, не ти се натяква в никакъв случай за пари. Нормална ситуация.
Второ, не виждам процедурата да е била коренно  по-различна от практикуваните тук, просто някои лекарства са с други търговски названия.
Изключвам виаграта, за която от сравнително скоро се говори и тук, като средство за удебеляване на лигавицата.
Така че, остава ми накрая да ти пожелая много късмет, защото наистина ВСИЧКО Е КЪСМЕТ.
*
АБСОЛЮТНО!!!!!
« Отговор #29 -: Януари 23, 2006, 16:13:57 pm »
Веднъж и аз да съм напълно съгласна с Лали :lol:
Точно това исках да напиша и аз:
Опитите в чужбина, според мен, съвсем не увеличават шанса. Вземете предвид и допълнителните фактори - път, чужда страна, чужда среда - това според мен само увеличава стреса.
Много съм мислила по тоя въпрос - честно - не смятам, че в чужбина бих получила по-квалифицирана грижа.
Въпросния център за който говори Лали, работи с прекрасна, съвременна техника, за специлистите им мога да кажа само хубави неща....
Останалото е божа работа
В очакване ....
Инвитро в чужбина
« Отговор #30 -: Януари 23, 2006, 18:59:08 pm »
Момичета, запътили се към Германия за ин витро или икси, да се включа и аз с малко инфо по въпроса.
В Германия съществува т. н. Embryoschutzgesetz, т. е. преведено, закон за защита на ембриона, според който лекарите нямат право да оставят оплодените ембриони да се развиват до 4,5 ден. Т. е. веднага след оплождането, на 1ви ден, още преди да са се слели хромозомите / Мели да ме поправи ако греша :D / се оставят толкова ембриона, колкото си пожелал да ти върнат при трансфера - макс. 3, но най-често 2, останалите се замразяват или изхвърлят.  Т. е. те нямат избор от ембриони, връщат ти тези които са оставили, а как се развили те.....
Ето ви малко извадка, който ползва немски може да го прочете

Im Ausland lässt man - darüber hinaus - möglichst viele Embryonen entstehen, um dann sozusagen die "schönsten" auszuwählen (so genannte Selektion). In Deutschland dürfen aufgrund der Gesetzeslage jedoch höchstens drei Embryonen heranwachsen, die dann auch zurückgegeben werden müssen. Eine Selektion ist aufgrund dieses Gesetzes nicht möglich. Trotzdem haben wir die Möglichkeit, (maximal) drei Embryonen bis zum Blastozystenstadium wachsen zu lassen

Поради горната причина, която е дупка в законодателсвото и лекарите не я одобряват, не ви препоръчвам  в Германия
Аз самата, както някои от вас знаят съм с 4ри неуспешни, направени в Мюнхенска клиника. По/добре пробвайте в страна, където го няма това ограничение.

Успех на всички.
За въпроси  - насреща съм :)

*
Инвитро в чужбина
« Отговор #31 -: Януари 23, 2006, 19:09:38 pm »
3а Дидето и вси4ки,които са решили да пробват в Германия,това е адреса на др Тодоров.Лекарят при когото а3 сьм на ле4ение,ка3а,4е го по3нава ли4но и има много добро мнение 3а него като специалист.Най малкото,ако не говорите немски,с него ще се ра3берете.Много у4тив и вь3питан 4овек.Ще ви даде правилна насока.

Preuschwitzer Str.101
95445 Bayreuth
tel:0049921745444-0

Email:ivf.bayreuth@t-online.de

http://www.ivf-bayreuth.de/
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Инвитро в чужбина
« Отговор #32 -: Януари 23, 2006, 19:11:24 pm »
Аз пък не съм съгласна с Лали. :balk_21:
Също мисля,че по отношение на мед. обурудване предимствата са за Западните клиники.Действително разполагат с по-вече средства,което респективно се отразява и на успеваемостта.
От сигурен източник зная,че например в клиника Якентро в Гърция нивото  е по-високо от която и да е Българска клиника.
Не искам да говоря за мед.персонал и опит.Първо нямам право  и второ моят критерии не може да бъде миродавен.
Специално с Fussi съм съгласна,че "Останалото е Божа работа!"

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Инвитро в чужбина
« Отговор #33 -: Януари 25, 2006, 09:00:29 am »
Бенито, я преведи или преразкажи.  :)
*
« Отговор #34 -: Януари 25, 2006, 13:46:21 pm »
Здравей,
аз правих Икси в Норвегия, но 3 опита ми се поемат от държавта, така, че нямам представа колко струват различните изследвания. Не сме плащали нищо, с изключение на около 50 български лева при най-първата консултация. Само, че процедурата тук е такава, че трябва да имаш налични пари да си платиш лекарствата и първата процедура, а после си ги търсиш от "касата". Плащала съм само лекарствата, не изследванията. Те бяха безплатни.

По твоят въпрос. Влизам често в един местен форум и доста от жените, изчерпали 3-те си безплатни опита, пътуват до Дания за последващи.
Някои препоръки: Nordica-Kopenhagen i Carl Von Line - Uppsala.
За съжаление никъде не видях линкове на тези клиники, но потърси в Гугъла. Сигурно имат и текст на английски.
Успех
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Инвитро в чужбина
« Отговор #35 -: Януари 25, 2006, 14:11:00 pm »
Здравей NinaE,
би ли написала моля,кокретно какви цени заплати за процедурата в Норвегия!
Целувки!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Инвитро в чужбина
« Отговор #36 -: Януари 25, 2006, 15:03:02 pm »
И как успяват, въпрки Embryoschutzgesetz-а, въпреки че не връщат повече от 3 ембриона (за да ти върнат 3 ембриона се подписва специална декларация че си запознат с рисковете на многоплодната бременност) да имат над 30 % успеваемост ????
*
Инвитро в чужбина
« Отговор #37 -: Януари 25, 2006, 20:45:51 pm »
Ще преведа написаното от Албена,може и да не е сьвсем дословно.
В Чужбина се врьщат вь3можно пове4е ембриони,като се и3бират най хубавите(така наре4ената селекция) В Германия е по3волено вь3 основа на 3акона,най много 3 ембриона да бьдат вьрнати.Селекция поради тоя 3акон не е вь3можна.Вьпреки това ние имаме вь3можноста(максимално)3 ембриона да оставим да се ра3виват до стадий бластоцисти.
А3 примерно сьм сьгласна с условието на 3акона 3а врьщане на не пове4е от 3 ем.Не мисля,4е това е при4ината да не се полу4и при Албена и при мен.Не ми е ясно,как се ра3виват до бластоцисти,като се врьщат не по кьсно от трети ден?До колкото сьм 3апо3ната,бластоцисти са не по рано от пети ден?С тоя 3акон не сьм сьгласна(врьщане до трети ден)
Последния пьт ми вьрнаха 3(3а пьрви пьт,досега винаги 2)и3брани най добре ра3виващи се.Направиха и ла3ерно перфориране,така наре4ения метод Assisted Hatching,който прилагат при пове4е поредни опити или при вь3растни.Сьжалявам 4е не сьм много на ти с компютьра и не мога да ви сканирам снимките на ембрионите от последния опит 3а да се убедите сами в какво ра3витие баха.
Инвитро в чужбина
« Отговор #38 -: Януари 25, 2006, 22:32:32 pm »
Перла, гледай сега, явно не си доразбрала.
Лекарите в Германия, оставят само толкова ембриони за Weiterkultivierung /т. е за развиване/ колкото си заявил че искаш да ти върнат. Останалите или ги замразяват /ако си заявил разбира се или ако са много/ ИЛИ ГИ ИЗХВЪРЛЯТ. Още на 1ви ден, още преди да  да е започнало делението. А дали тези оставени 2 или 3 ще се рзявият както трябва  е Божа работа.  Това е заради въпросния закон.
Ако го нямаше  него, щяха да оставят по 5, 6, 7 зависи колко са се оплодили, да ги доразвиват и наблюдават и да ти върнат най/добрите, тогава има по-голям избор, може да се наблюдава и кой ще достигне до бластоцистен ст-й.
Схващаш ли? И разбира се, че повечето клиники че гледат да ти ги върнат до 3ти ден, след като само ок. 30% от ембрионите достигат до блас/ти.
Отиди на гугъл и напиши blastozystenkultur Ще ти излезят много статий в които ще прочетеш казаното от мен
На мене и трите ми ЕТ баха на 5ти ден, на бластоцистен ст-й. Првих си опитите пр Болман, Брукнер и Нос в Мюнхен, водят се за една от най-добрите клиники в Де. Ако искаш повече инфо, викай :)

Дони, на Александров като му разказах това, той се изсмя, каза, че го бил чувал и преди от някой, ама не повярвал :D

Инвитро в чужбина
« Отговор #39 -: Януари 26, 2006, 00:38:33 am »
Ах, забравих да допълня, това горе написаното важи, ако ЛЕКАРЯ НЕ ЗАОБИКАЛЯ въпросния закон.
За д-р Тодоров знам със сигурност, че го прави. Била съм при него и сме разговаряли по тези въпроси /за да не си мислищ, че говоря напразно. Той например връюа и много повече от 3 ембриона - ако си Zelbstbezahler обаче :D