0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

merilin

Инвитро в чужбина
« -: Септември 02, 2004, 13:21:27 pm »
Здравейте мили бъдещи майки.  Аз също се надявам скоро да стана  майка. Надеждата все още не ме е напуснала, макар че съм на финала. От шест години сме женени и почти от толкова датират нашите нещастни опити да се сдобием с целта на живота ни - дете. Вече зад гърба си имам доста натрупан опит и болка. Според докторите нямаме причина за безплодие :roll:  Зад гърба си имам цветна снимка, лапароскопия, многобройни инсеминации, две неуспешни инвитро. Продадох си единствения имот - гарсониера, за да мога да опитам още един път - само, че в чужбина. Защо ли? Защото опитът, който натрупах тук ме кара да се замислям, че ако в началото имах тези знания, които сега натрупах, можех да си спестя стреса, депресията и хилядите сълзи и късане на нерви. Още тогава щях да разбера, че в България медицината е на първобитно ниво и това, че докторите са бизнесмени , а не доктори по призвание. Реших да опитам в чужбина и искам да ви питам знае ли някой къде, как и колко. Аз съм проучила въпроса за Германия и смятам там да отида. Ако някоя от вас има информация по правене на инвитро в чужбина - нека ми пише. Желая ви успех на всички. Нека се сбъднат несбъднатите ви мечти :P
*

HTH

Инвитро в чужбина
« Отговор #1 -: Септември 02, 2004, 15:42:09 pm »
За съжаление единственото, което мога да ти кажа, е че има нов ин-витро център в София с консултанти от чужбина и доколкото знам, с модерна апаратура. Можеш да погледнеш на www.ivf.bg
От сърце ти желая скоро да имаш успешна бременност.
Re: Инвитро в чужбина
« Отговор #2 -: Септември 03, 2004, 13:30:20 pm »
Цитат на: merilin
Oще тогава щях да разбера, че в България медицината е на първобитно ниво и това, че докторите са бизнесмени , а не доктори по призвание. Реших да опитам в чужбина и искам да ви питам знае ли някой къде, как и колко. Аз съм проучила въпроса за Германия и смятам там да отида. Ако някоя от вас има информация по правене на инвитро в чужбина - нека ми пише.

Lekarite w Germaniq sa sa6tite biznesmeni kakto i w Balgariq, no tezi w Germaniq sa i dosta po nekompetentni. Az veche smenqm 5-ti lekar. E o6te invitro ili IKSI ne sam pravila, no ako do tam se stigne, znam 4e 6te si dojda w Balgariq.
Ako iska6 probwaj w Awstrija ili Holandija. Mnogo po dobri otzivi sam 4uwala ot tam.

Uspeh!
*

Mari73

Lekarite v Germania
« Отговор #3 -: Септември 06, 2004, 09:44:37 am »
Zdravei Merilin,

napulno te razbiram kak se 4uvstva6.

Az utre sum na put kum 3 -ta pored inseminazia v Germania.

Tova koeto ti kazva6 za balgarskite lekari, az go potvarzdavam za NO ZA NEMSKITE.
Obratno na teb biah na konsultazia 1 put v balgaria i vse si mislia, 4e na6ite medizi sa po dobri ot tezi tuk.
Ako iska6 pove4e informazia za Germania, 6te ti pomogna s kakvato moga.
6te se radvam da polu4a v zamiana ot teb info za balgaria.

mari1@abv.bg
Pozdravi
*

Anonymous

« Отговор #4 -: Януари 11, 2006, 08:51:48 am »
Цитат на: Elixia
Oще тогава щях да разбера, че в България медицината е на първобитно ниво и това, че докторите са бизнесмени , а не доктори по призвание. Реших да опитам в чужбина и искам да ви питам знае ли някой къде, как и колко. Аз съм проучила въпроса за Германия и смятам там да отида. Ако някоя от вас има информация по правене на инвитро в чужбина - нека ми пише.

Lekarite w Germaniq sa sa6tite biznesmeni kakto i w Balgariq, no tezi w Germaniq sa i dosta po nekompetentni. Az veche smenqm 5-ti lekar. E o6te invitro ili IKSI ne sam pravila, no ako do tam se stigne, znam 4e 6te si dojda w Balgariq.
Ako iska6 probwaj w Awstrija ili Holandija. Mnogo po dobri otzivi sam 4uwala ot tam.

Uspeh!
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
не мисля
« Отговор #5 -: Януари 11, 2006, 16:22:36 pm »
Че обобщаването носи полза на някого:
Дай сега да сложим под еднакъв знаменател всички доктори, като мошеници и клиниките им като машина за пари.

С което не искам да кажа, че няма и такива.
В България медицината не е на първобитно ниво, но е факт че успеваемостта на бълг.инв.клиники е по-ниска от да речем успеваемостта на клиниките в САЩ или определени клиники в Европа.

Аз, като правила инвитро в Канада, не бих се наела да възхвалявам мойта клиника, например.Има си данни, проценти на успеваемост, ембриолози, лаборатории.Всеки може да намери информация и сам за себе си да прецени коя клиника му вдъхва доверие.

Ако мерилин е разочарована от Бълг.Инвитро клиники, разбираемо е желанието й да потърси помощ извън България.
Нека, който е правил Инвитро/Икси в Германия, да й помогне с повече информация.
А не да й казва:" лекарите в Германия са същите като в България", звучи ужасно, ужасно несериозно.

Поздрави
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Инвитро в чужбина
« Отговор #6 -: Януари 11, 2006, 16:37:05 pm »
Merilin,аз съм от тези, които заминаха за чужбина, за да опитат да направят in витро, тъй като не бях доволна от нещата в БГ. Мога да ти кажа, че тук в Munchen срещнах страхотно разбиране и много помощ от страна на лекарите, които се занимават с това нещо. Мога да ти кажа, че тук ми предложиха да направя инсеминация, която все пак е  доста по-евтина от in витрото, а и с по-голям процент успеваемост. Цената на една инсеминация е около 300 евро, ако не си застрахован. На in витрото не мога да ти кажа каква е. Но ако искаш - пиши ми на лични, мога да ти дам адрес и телефон на лекар, който се занимава с тези неща. Лично аз съм супер доволна от него. Обяснява много внимателно, правят изследвания ако е необходимо и ти обясняват според това какво имаш като изследвания дали трябва да се прави още нещо или не. А също така, кое е най-добре за теб. Ако решиш - мога да помогна с повече информация за него.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Инвитро в чужбина
« Отговор #7 -: Януари 11, 2006, 16:44:12 pm »
Цитат на: Ganka
Цената на една инсеминация е около 300 евро, ако не си застрахован.

Извинявам се, че разводнявам темата  :oops: , но Ганка, тази сума всичко ли включва, или отделно заплащаш някои изследвания? Предполагам лекарствата се плащат отделно.

Благодаря :D
Благодаря ти, Бени!

*

Ganka

• 5926
Инвитро в чужбина
« Отговор #8 -: Януари 11, 2006, 16:50:43 pm »
Има една сметка, която ти представят при разговора, в която са включени нещата, които ще ти правят. На нас ни искаха скорошен тест за спин и мисля че в тази калкулация беше включено всичко - лекарства, труд и изследвания. Но все пак на ние трябваше да покрием само поливината сума, понеже сме осигурени и тук касата поема останалата половина. Бих могла да си потърся справката и да видя, но не съм сигурна, че ще успея да се справя с термините. Не съм много на ти с немския.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
Инвитро в чужбина
« Отговор #9 -: Януари 11, 2006, 16:59:55 pm »
Благодаря ти! Стана ми интересно, че цените са горе-долу сравними, е не 1:1, но не е и 1:10. Особено ако се включва абсолютно всичко. Ние плащаме например 350 за процедурата, + лекарствата, + хормоналните изследвания.
Благодаря ти, Бени!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Инвитро в чужбина
« Отговор #10 -: Януари 11, 2006, 18:14:56 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Благодаря ти! Стана ми интересно, че цените са горе-долу сравними, е не 1:1, но не е и 1:10.

ами Фреши, оказва се, че когато нашите лекари пищят, че са недооценени и много ниско платени, в сравнение със западните им колеги, май яко ни послъгват!
наскоро моя позната беше на консултация във Франция, при специалист в голяма столична болница - цената за консултацията е била 20 евро! а тук чета как някой си гинеколог от свети лазар, например, искал 80 кинта за консултация...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Инвитро в чужбина
« Отговор #11 -: Януари 11, 2006, 18:51:56 pm »
"Свети Лазар" е от съвсем друга приказка. За деца, които са пораснали в бедност, след това баба им е умряла и им е завещала несметно богатство. И като така възникнали новобогаташи нямат критерий що е качество. Единственият им критерий е цената. Смешно е и е жлако, но е факт - има жени, които искат да родят там, където е най - скъпо. И "Сети Лазар" им предоставя тази възможност. Край на приказката.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Инвитро в чужбина
« Отговор #12 -: Януари 11, 2006, 18:55:14 pm »
Мда предоставят също възможност да си извикаш който лекар ти кефне доколкото знам срещу "скромна" сума.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #13 -: Януари 11, 2006, 22:14:09 pm »
Аз съм проучила въпроса за Германия и смятам там да отида.

Здравей Мерилин.Ние сме със същият проблем и живеем в Германия.
Ако си мислиш,че и тук няма доктори печалбари си в дълбока заблуда.
По принцип е най-добре да си направиш изследванията вБГ,защото тук са ужасни кожодери.Така например за изследване на 5 хормона,ХПВ,хепатит Б,хламидия и преглед на УЗИ-сметката ни за всичко това е точно 578евра.
Затова си направи нови изследвания в БГ(ако са по-стари от 6месеца не ги признават).Но специално за инвитро бих ти препоръчала Австрия или Швейцария.От моя доктор знам,че там пречистват семенният материал и оставят само най-добрите плувци(без деформации),преди да добавят яйцеклетката.Докато тук в Германия е-целият материал се слага заедно ,без да ги интересува,че може някой деформиран сперматозоид да оплоди яйцеклетката и съответно по-късно да предизвика мисед.
Желая ти успех ,но по-добре помисли и за другите 2държави.Цените са същите между другото.
*
« Отговор #14 -: Януари 12, 2006, 11:06:27 am »
фактурата е пред очите ми
изследване на
   прогестерон 13.41 ЕУР
   ХЧГ 14.58 ЕУР
   ЛХ   14,58 ЕУР
   естрадиол 13.41 ЕУР
вземане на кръв от вената 2.33 ЕУР
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Инвитро в чужбина
« Отговор #15 -: Януари 12, 2006, 11:48:14 am »
зълва ми има няколко икси в германия. колко точно не знам но са поне 3-4. всичките са неуспешни. освен че е осигурена здравно е осигурена и финансово, така че със сигурност е търсила най-доброто. не сме близки и не съм я питала за подробности.
сестра ми от друга страна след раждането си задържа кг. и като е ходила на лекар (пак германия) са и пуснали някакви изследвания и са установили повишени показатели на черния дроб. та лекаря и заявил да спре да пие и ще се оправи 8O . а тя повече от година не беше пила дори чаша вино заради бременността. и по принцип пие само на празници по чаша вино. не са и правили нито хормонални изследвания нито нещо друго за да видят защо си поддържа кг.
моя приятелка се разболя от левкимия. правиха серия от операции в чужбина. нищо не можаха да направят... :cry:
това го пиша защото се подразних от изказването че при нас медицината е на първобитно ниво, а пък навън са едва ли не богове. само те поглеждат... и хоп - проблема ти е решен. много е несериозно да се обобщава така. има страхотни лекари и при нас и навън. така както има и некомпетентни бизнесмени и при нас и в чужбина. да си намериш добър лекар е дори по-трудно от това да си намериш половинка в живота.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Ganka

• 5926
Инвитро в чужбина
« Отговор #16 -: Януари 12, 2006, 12:17:02 pm »
Аз никога не съм сравнявала лекарите в БГ и тези в Германия. При нас има много добри лекари, които работят с ужасно остаряла техника, тук има лекари, които не са толкова добри, но пък техниката им е страшна. Винаги съм казвала, че аз съм разглезена, защото съм лекарско дете и навсякъде съм срещала само разбиране и помощ, до момента в които не се сблъсках с проблемното забременяване. Чух какви ли не неща, случи ми се много, включително лекаря, който ме е израждал и е пръв приятел на баща ми вместо да ме преглежда за стерилитет, ме сваляше на гинекологичния стол. Така че има лекари и лекари! Навсякъде е така. Всеки има мнение по въпроса и това винаги е въпрос на спор и дискусия. Всеки е в правото си да опита, да се опари... Аз споделих само, че съм доволна тук от обслужването и какво точно ми струва една такава процедура. Дали е успешна или не - не мога да съдя, тъй като не стигнах до нея. А по въпроса за процента успеваемост - не мога да дам статистика, тъй като не съм компетентна.

« Отговор #17 -: Януари 12, 2006, 15:31:28 pm »
Цитат на: Kaffee
фактурата е пред очите ми
изследване на
   прогестерон 13.41 ЕУР
   ХЧГ 14.58 ЕУР
   ЛХ   14,58 ЕУР
   естрадиол 13.41 ЕУР
вземане на кръв от вената 2.33 ЕУР

Кафе, това просто влизаш от улицата и се изследваш ли? Или има някаква част, която ти я поема каса или застраховка/осигуровка, а ти доплащаш само това?

Иначе тези цени са доста сравними с БГ, някъде към 1:1.5 ....
Което ще покаже, че или тукашните цени са малко високи, или пък може би идва от много качествените материали и консумативи, които сме закупили от световни производители? :D
Но пък на Джамата цената за преглед 20 евро ме хвърли в оркестъра...
Благодаря ти, Бени!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #18 -: Януари 12, 2006, 15:34:11 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Но пък на Джамата цената за преглед 20 евро ме хвърли в оркестъра...

и аз там паднах, като чух. но гарантирам за достоверността, защото съм видяла квитанцията за платения преглед с очите си!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Инвитро в чужбина
« Отговор #19 -: Януари 13, 2006, 14:48:17 pm »
Да добавя само нещо. Мислех да ви сканирам и пратя една статия то Индипендънт преди няколко дни за лекарите- милионери. В статията се говореше, че АРТ са най-доходосносния бизнес, който продължава да се разраства. Имаше представени профили и мини интервюта с 3-ма лекари от топ-клиники. Едната е с 35-8% успеваемост.
За плащането. Тук има възможност за 1 опит, който се поема от касата. (Пак е нещо).  Критериите обаче са много строги- вкл. пушене на цигари и наднормено тегло. Аз лично гледах цени за шппървоначална косултация- 120 лири, за спермограма- 80 (предишна или по здравна каса не признават. Трябвало от тяхната клиника да се извърши), и всичко останало, което се сетите е 80 на парче-за изследванията).