Е, четох, четох, та реших и аз да се включа в темата, че и аз имам стаж като домакиня
Имам няколко сервиза за хранене. Единия - от дуралекс, абе харесвам го, ама като измия съдовете, веднага ги полирам с кърпа, защото ако изсъхнат и тогава се полират, вече са останали капки, които трудно се почистват.
Другият ми сервиз е на Луминарк - невероятен! Подариха ми го приятели на сватбата, и понеже съм маниачка и искам всичко да е в тон, по-късно видях в Метро чаши, кана и др. от същия вид. Че и подобни салфетки си купих. Та въпросните съдове се мият много лесно и не остават капки по тях.
Още един сервиз имам на Луминарк. Той пък е от два вида чинии и чаши - в едните преобладава резедавия цвят, а в другите - розово, на цветя.
Него го спечелих от една игра на Циф и Доместос. Пратих sms с кода и след малко ми върнаха отговор, че печеля френски сервиз за хранене. Каква радост беше само!
По-късно го видях в Метро и струваше около 97 лева. В Пикадили го продават на части - има купа за салата, чинии, чаши.
Освен тях, имам още куп чинии, чинийчици, купички, които съм купувала, даже съм и спечелила някои от тях /за купичките става въпрос, главно от игри на Маги/
Тигани имам на Тефал, но според мен рекламата за тия продукти е малко преувеличена.
Купила съм си тави, с тефлоново покритие и различен диаметър на една гръцка фирма, мисля че се казваше
Fest - с много добро качество са и са на по-приемливи цени.
Тенджерите забравих на коя фирма са, но комплекта от 6 съда със стъклени капаци струваше около 70 лв.