Мели, благодаря ти, че отделяш голяма част от времето си да съветваш и даваш напътствя на всички нас.
Изключително важно е, докато тук с момичетата обсъждаме проблемите си, мнението на специалист. Така не просто споделяме за да ни олекне и обменяме опит по сходни теми и проблеми, но и получаваме истинска помощ.
Наистина, преди години започнах да влизам тук като Гост, да попрочитам това-онова, защото планирахме бебче и това ми даде някаква представа, че е необходимо да се замрази материал при евентуални проблеми с мъжката репродуктивна система.
Когато се появи проблем при нас, предположението на уролога от Александровска бе възпаление и последва тежък антибиотик плюс изследване на туморни маркери за всеки случай... Една седмица по-късно излязоха резултатите и казаха,че е необходима спешна операция до дни. Не мога да опиша душевното ни състояние. За кое по напред да мислим? Попитахме, и ни насочи неправилно... Намирахме се в съседната сграда - на Майчин дом. Там вежливо обясниха,че замръзяват,но става въпрос само за донори. Опътиха ни към БАН, там май имало такъв вариант... Побъркахме се, ще му премахнат тестиса, а няма да може да замръзим... Вече бяхме в Института по биология. Хванахме отпускарското време. Няма ги експертите, пък и то след септември щели да получат необходимите за замръзяване материали, ама ей сега ще проверим, ама изчакайте... Загубихме деня.
На следващия вече бяхме преровили Нета и отидохме в частен мед.център по репродуктивно здраве.Опитахме, но след целия този стрес, антибиотици и може би в следствие болестта спермограмата бе лоша, казаха ни че не става за замръзяване.
Не можехме да губим време, все пак се касае за живота на половинката ми. Не ме питайте как се примирявам с мисълта,че е имало как по-рано да получим необходимата информация и можеше сега...Няма да се примиря.
След операцията попитах хирурга при тези резултати от хистологията какво следва от тук нататък. Не можел да отговори, други били специалистите,които ще кажат. Не може медицинско лице да не знае какво следва, а още по-малко е редно да не желае да каже. Изгубихме месеци в търсене на истината. Хиляди човекодни пред кабинети в какви ли не болници, в контакт с какви ли не трагични случаи.Не ми се говори,вече стана достатъчно дълго.
Мисълта ми е, дано се подобри нещо и на пациентите в нашата държава се дава по пълна, вярна и подробна информация за
възможностите да се спасят.
И дано с това,че споделяме тук помогнем на някого да се насочи по-бързо към правилните специалисти и получи навременна помощ.