0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
fitnes
« -: Септември 29, 2005, 17:45:21 pm »
Искам да разбера какво мислите по следния въпрос.
Ходя на фитнес от 3 години редовно,3 пъти в седмицата по 1,5-2 часа.Опитвам да забременея от 4 години ,но все не става.Мъжът ми няма проблеми,аз също.Повечето лекари смятат че е на психична основа.( 20 % от причините за стерилитета се дължал на това,по статистика).
Тренировката ми включва аеробна(велоаргометър ) 40 мин.
коремни- около 300 , а тежестите са около 4 кг.Свикнала съм и ми харесва.
Мислите ли, че това е доста интензивно? Въпросът ми е дали това би попречило на инплантирането на яйцеклетката. Има ли вероятност според вас  да забременявам, но поради натоварването при поредният М.да изхвърлям опл.яйц-ка.Това е голяма дилема за мен.4 месеца не ходих на фитнес и пак не можах да забременея.Не мога да реша какво да правя.Има случаи на кървене по време на бременност и се предписва режим на легло,спокойствие и т.н. Какво мислите....

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
fitnes
« Отговор #1 -: Септември 29, 2005, 17:55:45 pm »
Значи, аз навремето тренирах само в първата половина на цикъла по тези причини. След овулацията предимно ходене и разходки само - без тежки натоварвания, а коремни преси абсурд. Макар,че как забременяват спортистките :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
fitnes
« Отговор #2 -: Септември 29, 2005, 18:12:52 pm »
Казваш навремето...не спортуваш ли вече? Аз няколко месеца не тренирах, но това ми се отразява зле.Още повече ме обсебва мисълта за БТ, Ову, ...и това чакане...Това просто е едно от нещата с които се разсейвам.Да , ще намаля темпото във втората фаза.Спирам коремните.А велоаргометъра,какво ще кажеш за него? Иначе няма да има за какво да ходя в залата :).Проблема ми е че трябва да стоя и да чакам да забременея,а това може и да не стане скоро.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
fitnes
« Отговор #3 -: Септември 29, 2005, 18:17:03 pm »
Цитат на: denis
Казваш навремето...не спортуваш ли вече?

Бе то, че не спортувам едно на ръка, ама тва е от мързел :) По-скоро, че спортуването ми вече не зависи от фазите на цикъла (откакто се разбра, че бременност по естествен път е невъзможна при тази спермограма). Аз ползвам кростренажор в къщи и си правя серийки от по час или от по половин час. Честно казано не ме натоварва това трениране, ама знам ли как го понася организма. Ако примерно се прави на къси и не толкова интензивни серийки, но по-често на ден?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
fitnes
« Отговор #4 -: Септември 29, 2005, 18:34:44 pm »
Благодаря ти. Втората фаза -леки упражнения, без коремни.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
fitnes
« Отговор #5 -: Септември 29, 2005, 20:01:10 pm »
Здравей Денис,
Според мен е много хубаво, че тренираш редовно и е добре да си продължиш тренировките, след като се чувстваш добре. Аз спортувам доста и след като четох разни неща по въпроса и говорих с лекари, стигнах до заключението, че ако спорта те разтоварва и ти дава някакво душевно спокойствие, значи може да повлияе само положително на процеса. Особено ако причината е психическа.
Тренировките ти, както си ги описала не ми изглеждат супер интензивни. Коремните преси ми се виждат доста повече от нормалното, но тежестите и кардиото са си нормални. Още повече, че ти си свикнала с това натоварване, т.е. за тялото ти това не е изсилване.
Може във втората половина от цикъла да правиш по-малко коремни, но си прави кардиото и тежестите. Доколкото разбрах при имплантиране е хубаво да се избягват спортове със резки движения - напр. ски, тенис и големи натоварвания.
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
fitnes
« Отговор #6 -: Септември 30, 2005, 08:25:49 am »
Добро утро на всички!
Лила, благодаря за изчерпателният отговор.Да наистина тренировките ми действат добре.Чрез тях си освобождавам всякаква отрицателна енергия.Колкото повече съм напрегната или ядосана,толкова по-интензивна ми е тренировката.Да ме видите само след като ми дойде поредния М.Увеличавам всичко двойно...
Аз вечно търся някакъв проблем за това че не мога да забременея.По този начин съм изследвала какво ли не.Едно по едно отхвърлям всичко. Сега ми се 'набива в главата' че може причината да е спорта.(той найстина може да е)Улавям се че страдам от т.н натрапливи мисли-набиват ти се в главата и те тормозят.Може би наказвам себе си подсъзнателно,като основна причина да не става.Сега такава мисъл ми е спорта.Затова се обърнах към вас.За мнение по въпроса.Благодаря ви още веднъж.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
fitnes
« Отговор #7 -: Септември 30, 2005, 09:38:59 am »
Скъпа Denis, аз не мога да кажа, че съм активно спортуваща - дори напоследъх доста разредих ходенето до спортната зала, но сега съм твърдо решила да си върна предишните навици - 2 пъти седмично веднъж на степ и веднъж на боди уърк.
В тази сряда след дълго отсъствие от тренировките по степ бях БЕЗКРАЙНО приятно изненадана от сладкото коремче на треньорката :D  :D  :D Тя е бивша префосионална състезателка по аеробика - ето тя е забременяла, сега е към 5 месец и продължава да води часовете си в залата. :wink:  :!:  :lol:
Така, че спорта мисля е най-малкото нещо, което пречи.
За твое успокоение намали коремните преси във втората част от цикъла, както те съветват и другите момичета, но аз лично като гледам бременната си треньорка (която също си правеше коремните преси заедно с нас) не мисля, че това би могло да бъде сериозна причина за незабременяване.
Дано скоро се похвалиш с добра новина. :D
Намерихме нашето синче.
fitnes
« Отговор #8 -: Септември 30, 2005, 09:39:55 am »
Здрасти Денис,

не знам какво да те посъветвам. Казват, че от основно значение е дали си свикнала с това натоварване. Както четох някъде какво се препоръчвало при бременност - ако преди си тичал с бързо темпо, сега можеш да тичаш с бавно, ако преди си тичал с бавно темпо, сега трябва да ходиш (за джогинг ставаше въпрос). Така че, наистина можеш да понамалиш интензитета.
Аз лично спрях да ходя на фитнес - страх ме е. Но и преди не бях много редовна, така че при мен ще си е сериозно натоварване. И като не ходих, и като ходих, не забременях.

Успех! :D
Благодаря ти, Бени!

fitnes
« Отговор #9 -: Септември 30, 2005, 09:48:24 am »
Добро утро и от мен.
Денис, от доста време ме мъчи същата дилема- за или против спорта.
Определено се чувствам гузна, когато се натоварвав във втората половина на цикъла. А после когато ми дойде, се чувствам още по-отвратително, че не съм тренирала. И аз тренирам от доста години и спорта ми носи психическо равновесие. Искам да спомена, че имам една бременност, завършила със спонтанен аборт. Забременях  1-2 месеца, след като възстанових търенировките си и започнах нова програма със свободно тежести. Но като започна да ми закъснява спрях коремните и свободните тежести-само кардио.
fitnes
« Отговор #10 -: Септември 30, 2005, 13:20:29 pm »
...Сега ми се 'набива в главата' че може причината да е спорта.(той найстина може да е)Улавям се че страдам от т.н натрапливи мисли-набиват ти се в главата и те тормозят...

Цитат на: alia_alia
...Денис, от доста време ме мъчи същата дилема- за или против спорта.
Определено се чувствам гузна, когато се натоварвав във втората половина на цикъла. ...

И твърдите, че спорта ви действа разтоварващо на психиката?!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
fitnes
« Отговор #11 -: Септември 30, 2005, 15:08:45 pm »
Васи, спортът деиства много раzтоварващо, но на всеки раzли4ен спорт му деиства раzтоварващо. Аz не ходя на фитнес, щото ми деиства на психиката, много еднообраzно и потно
Но моят лекар каzва, 4е не трябва да се прави нищо, което е противоестествено zа теб.  А понеже се иzполzва думата "натоварвам" доста 4есто, съветът ми е, ако се натоварваш _ не го прави. Но, ако ти деиства раzтоварващо _ деистваи.
*
fitnes
« Отговор #12 -: Септември 30, 2005, 19:07:21 pm »
А какво ще кажете за плуването? Тук никой не го спомена, но доколкото знам той е напълно безопасен спорт при бременност.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
fitnes
« Отговор #13 -: Септември 30, 2005, 20:04:00 pm »
Плуването е нещо СТРАХОТНО.........за този които може  :)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
fitnes
« Отговор #14 -: Септември 30, 2005, 20:56:03 pm »
И аз се чудя по въпроса за плуването. Аз спрях да ходя на плуване, защото мъжът ми ме помоли  :( . Той мисли, че препаратите в басейна може нещо да навредят на средата. Според лекарката ми, няма проблем, ама тя сигурно и за бъджи да я питам, пак ще ми отговори така...
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*
fitnes
« Отговор #15 -: Септември 30, 2005, 20:59:40 pm »
Аз влизам с тампон в басейна.

fitnes
« Отговор #16 -: Октомври 01, 2005, 09:42:43 am »
Цитат на: wassilena
...Сега ми се 'набива в главата' че може причината да е спорта.(той найстина може да е)Улавям се че страдам от т.н натрапливи мисли-набиват ти се в главата и те тормозят...

Цитат на: alia_alia
...Денис, от доста време ме мъчи същата дилема- за или против спорта.
Определено се чувствам гузна, когато се натоварвав във втората половина на цикъла. ...

И твърдите, че спорта ви действа разтоварващо на психиката?!

Да, твърдя, че спортът ме разтоварва, особено спорт, който се практикува сред природата. Дори и фитнесът в зала ми помага. Като казвам спорт имам предвид редовна целенасочена физическа активност, която извършвам със съзнанието, че помага за добрата ми форма; която премества фокуса на мислите ми от забременяването ( или каквато фикс идея имам в момента) към постижения в конкретната спортна дейност; която ми носи удовлетворение от постигнати цели и т.н. А като казах, че се чувствам гузна имах предвид - гузна от това да не навредя на евентуална бъдеща бременност. Освен това, когато се почувствам гузна, прекратявам тренировката.
*
fitnes
« Отговор #17 -: Октомври 01, 2005, 18:00:40 pm »
of, mnogo glupawo
ti kak si gi predstawqsh bacilite
mahai go toq tampon i wlez w baseina
dano nqkoi lekar ti obqsni nikoga da ne go prawish towa  :oops:
fitnes
« Отговор #18 -: Октомври 03, 2005, 13:31:52 pm »
За плуването - и аз съм го чувала това с тампоните, май от лекар 8O  Аз имам опасения от басейните като среда, благоприятна за развъждане и предаване на микроорганизми - топло и влажно. Откакто мъж ми се лекува сума пъти от бактерии... сега спря да ходи.
Ако басейнът обаче е доказано чист - ОК. Сигурно зависи с какви препарати го обработват, щото колкото и чист да е, не се знае плуващия в съседния коридор 100% здрав ли е.

Една приятелка ходеше да плува като бременна и се чувстваше добре.

Аз лично съм провит басейните, за всеки случай :D
Благодаря ти, Бени!

*

denise

минерален басейн
« Отговор #19 -: Октомври 04, 2005, 10:14:14 am »
здравейте, а какво мислите за минерален басейн след като е минала овулациятар дали може да подейства зле ако е настъпила бременност?