0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Съжелявам ако е прозвучало ,че обиждам някого!Но е факт ,че има разлика между естествен и изкуствен прогестерон.
Не отричам съвременните лекарства.НО мисля,че ако трябва да избирам,бих взела естественият еквивалент.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Съжелявам ако е прозвучало ,че обиждам някого!Но е факт ,че има разлика между естествен и изкуствен прогестерон.
А аз нали не разбирам и да си попитам къде Мели е казала че няма разлика между естестве и изкуствен. Аз погледнах тук
Няма никакво значение от какъв произход е дадено активно вещество, то е еднакво химическа като формула, като биологично действие и каквото се сетиш, може би само като цена синтетичните препарати са по-скъпи, защото по-трудно се произвеждат. И в някои случаи препаратите, получени като извлек от естествено срещащи се продукти, са по-лошо пречистени, съответно имат повече странични действие. Но пък са по-евтини.  :)
Единственото, което е казала, че химическата формула на активното вещество е... ама нищо друго не е еднакво. Даже е казала, че са различно пречистени.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
mgbg, пишеш без да четеш :balk_173:

Мели знае много добре разликата м/у синтетичен и естествен прогестерон! В темата става въпрос за съвсем друго нещо :)!
*
Няма повече да споря,да не разводняваме темата.
И тъй като темата е за въпросната книга,пуснето някое и друго съветче,интересно ми е!!!
*
Ами, в книгата има най-различни съвети и полезни неща от всяко едно естество. Най-добре е да си я купиш, защото е към 630 стр. и няма как да се опише всичко. Но например за безплодието има доста какво да се прочете, като какви могат да бъдат причините за него, психологически фактори оказващи му влияние, има програма за укрепване на репродуктивните способности, засегнати са теми като хранителен режим при опити за забременяване, спонтанен аборт, осиновяване. Тези ги нахвърлих набързо. Има и много примери на жени преминали през всичко гореописано, как са стигнали до това положение и след това как са се справили с него.
А все пак някой знае ли къде може човек да я види и евентуално да си я купи ? :ask:
Аз такава книга не мажях па ся.айтовете да открия, някой ако я намери да прати линка.
« Последна редакция: Октомври 18, 2007, 11:08:46 am от marina15 »

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
http://www.helikon.bg/razdel.php?act=books&do=detailed&id=46805&PHPSESSID=a2df5

важна книга, което предлага най-новата информация за целия спектър от женски болести. То включва: изцяло обновена глава за режима на хранене, наблягаща върху индивидуалните потребности и телесната химия; нова информация за методите, които увеличават шансовете на жената над 35 години да забременее и да намали риска от цезарово сечение; изцяло осъвременена програма за менопауза, включително как да разберете дали хормонозаместителната терапия е подходяща за вас; холистични начини да се подготвите и излекувате по-бързо, ако ви се налага операция
какво означава:,,на много жени ще помогне и на много няма..." ами,нещо което деиства на теб , на мен може и да не ми подеиства.. примерите са много.но нека не оплюваме типично по бьлгарски всичко.АЗ казвам за себе си,че тази книга ми помогна доста.да, не можа да ме предпази от е.коли,но ми помогна по много други начини.ако нещо не ви е харесало в книгата,то мнението си е само за вас.аз просто исках да помогна на  дори поне още една жена като мен.и това щеше да е прекрасно.не забравяите,4е по коледа стават чудеса...