0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Как си го обяснявате?
« -: Септември 17, 2007, 16:50:46 pm »
Здравейте! След като подновихме опитите за бебе реших този месец да отида на фоликуметрия защото имам съмнения,че фоликула не се пука. Док ми каза,че нямам възпаление въпреки,че на 11 ден от последната М започнаха болки в десен яйчник и долу ниско като поитах и дали имам доминантен фоликул.Казаха,че има и най-вероятно от това ме боли ,но не пожела да ми каже размерите...едва ли не ми се скара,че я питам при положение,че с мъжа ми сме здрави и нищо ,че не ставало да сме имали търпение 5 месеца било рано за притеснения.Започнах да правя тестове за О въпреки,че тя ми каза да не правя защото не отчитали. От 12,13, отрицателен -14,15,16 много бледа втора черта. Днес теста беше отрицателен а болките в дясно са много силни и ЦС също ми е много обилно.Някой има ли идея защо и как да постъпя? Да ходя ли пак на док тя последния път дамо дето не ме изгони...
*
Re: Как си го обяснявате?
« Отговор #1 -: Септември 17, 2007, 17:01:36 pm »
Отиди на друг доктор, за да ти направи свестна фоликуметрия. Проследява се гол. на фоликула в няколко последователни дни, след което пак на УЗ се вижда дали се пукнал фоликула и дали е имало ОВУ. Не се шашкай, просто смени доктора
« Отговор #2 -: Септември 17, 2007, 17:17:54 pm »
За съжаление този месец вече е твърде късно да проследя каквото и да било, но ме притесняват силните болки направо ми се гади от тях.Имам възможност да отида на док чак другата седмица,но то май няма смисъл .... :(  :balk_145:
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #3 -: Септември 17, 2007, 17:32:23 pm »
При мен на 13 ден имаше чудесен фоликул (18 мм) и една седмица след това болките бяха толкова непоносими, че не можех да се кашлям даже. Боляха ме и гърдите ужасно. Докторът по същият начин ме нахока, защото не е било възможно да съм имала признаци на бременна толкова рано. Но мен наистина ме болеше и му казах, че не съм отишла при него да му дам заветните 20 лева, защото няма какво друго да правя. Накрая ме прегледа и се оказа киста. Не много голяма (28 мм) но наистина болеше нетърпимо.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #4 -: Септември 17, 2007, 17:43:25 pm »
Ами дано да не е киста...по препоръка правих коремни преси в промишлени количства / действало да се спука фоликула / та за капак ва всичко съм и с мускулна треска  :lol:
*
« Отговор #5 -: Септември 17, 2007, 17:47:04 pm »
Mu6oron, като идеш на Док ще видиш от какво са болките, не се приснявай, може да е от 100 хиляди неща...успокой се сега , Док ще каже, случват се всякакви аномалии, няма смисъл да се шашкаш. Отиди когато можеш , намери си един свестен Док и давай стъпка по стъпка...и споко....фоликуметрия, хормони...и т.н...тука е изписано много по темата, с какви изследвания точно се почва...и Най-важното Спермограма в клиника по стерилитет..
Но преди да направиш изследвания няма никакъв смисъл да се притесяваш
Хайде Успех и пиши
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #6 -: Септември 17, 2007, 20:38:01 pm »
mu6oronнепременно си смени лекарка!Как така неможе да ти каже големина на фоликула???? 8O
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #7 -: Септември 18, 2007, 09:27:41 am »
mu6oronнепременно си смени лекарка!Как така неможе да ти каже големина на фоликула???? 8O

С кого? Аз все си питам и все не си получавам логичен отговор. Дали е добра идея след месец-два или след девет-десет да ида на лекар да види защо днес ме боли корема. Дали тогава той няма да ме гледа така 8O
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #8 -: Септември 18, 2007, 09:48:56 am »
Adi не,че не можа да ми каже, ТЯ НЕ ПОЖЕЛА...въпреки,че я питах! Наясно е защото тя ме наблюдава,че след година и половина опити резултата беше мисед и сега почнахме на ново, но отговорът и беше щом е станало пак ще стане опитвайте пак поне 6 месеца и тогава ела....При мен положението е по-сложно защото мъжът ми пътува страшно много и го няма по 3-4-5 месеца така ,че не можеме да опитваме всеки месец и за това възлагам толкова много когато той си е тук. Опитваме се да имаме второ дете ,но просто не става и този отговор,че всичко е наред определено не ме успокоява след като не става.Пък и все си мисля,чи си познавам организма и усещам когато нещо не е наред.Болките не са ми намаляли и другата седмица задължително ще отида на нов преглед най-вероятно не при нея.
« Отговор #9 -: Септември 18, 2007, 09:52:53 am »
Забравих да допиша,че към болките в дясно се прибрави от вчера и нов бонус гадене и .....Възможно ли е ако съм направила киста да повръщам /много тъпо звучи ма знам ли и аз и имам много силни спазми като контракций ?/
« Отговор #10 -: Септември 20, 2007, 09:01:12 am »
Момичета успях да отида на док по-рано! При друг разбира се. Оказа се много внимателен човек който ми обясняваше почти като на малоумна. Та - оказа се ,че на 19 ден от последнната М имам фоликул готов за пукане и от това са били тези страхотни болки. Препоръча бебеправене до края на седмицата и ако не ми дойде да отида отново. Ако пък ми дойде да отида да види дали съм изхвърлила киста /ако се е получила евентуално/

Та така - сега правя коремни като луда, катеря стълби и т.н. и стискайте палци на 7.10. М да не се появи!
« Отговор #11 -: Септември 20, 2007, 09:08:18 am »
Късмет!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*
« Отговор #12 -: Септември 21, 2007, 09:31:18 am »
Mu6oron колко дни ти е цикъла по принцип. Питам те защото моят е между 24-27 дни, но имам като теб странни симптоми. И понеже виждам, че си очаквала пукване на фоликул на 11,12 ден, а той е доминантен на 19-ти ден искам да се ориентирам. желая ти късмет и да ни зарадваш през октомври  :bfp:
« Отговор #13 -: Септември 21, 2007, 11:02:05 am »
Тани цикъла ми варира от 29- 35 дни. От вчера болката ми се извести и вече не както преди в дясно ами си е типична като за ПМС. Нямам идея дали се е спукал и не смея да се надявам. Оставам с очакването да ми дойде пък ако е рекъл Господ ще се похваля скоро. Успех и на теб!!! :bfp1:
*
« Отговор #14 -: Септември 21, 2007, 13:36:16 pm »
Благодаря Mu6oron, стискам палци дано всичко е О.К.
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #15 -: Септември 21, 2007, 14:16:41 pm »
Mu6oron желая ти другия месец на 07.10 да не ти дойде цикъла и така да бъде за цели 9 месеца. Успех и дано от другия месец да минеш в клуба на сбъдналите се мечти-от сърце ти го желая. Ние с мъжът ми започнахме да правим опити за второ и ни отне около 8 месеца. Аз също бях се уплашила какъв ли е проблема, но в един момент бебчо стана. Не се притеснявай излишно ще видиш, че бебето ще стане. Успех!
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.