0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, някой правил ли е това изследване?
http://www.invitro-bg.com/display.php?page=archive_news&open_news=7
*
Re: Изследване потенциала на ембриона за имплантация
« Отговор #1 -: Септември 25, 2007, 10:15:04 am »
Виждам, че никой не е писал по темата! :(
Моля ако някой е правил това изследване, ако може да сподели мнение. Имало ли е положителен резултат? Видях, че темата е отваряна и друг път: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=3343.msg58267#msg58267  но явно никой още не го е правил...
*
« Отговор #2 -: Септември 25, 2007, 10:45:14 am »
Изследването съм правила 2 пъти. Според имунолозите, резултатите бяха отлични.
Е, да, ама не...
По-късно се срещнах с проф. Кулам от Чикаго и я попитах за мнение относно резултата. Тя беше много озадачена, че са ми правили теста на 3-ти и 5-ти ден от пункцията. Обясни ми, че при тях (те са първите, въвели метода в употреба) изследването се прави ЕДИНСТВЕНО на 2-ри ден и само за тогава имат резултати за интерпретация.
Та, това е от мен.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #3 -: Септември 25, 2007, 11:23:11 am »
Нашите могат да са първите които го въвеждат на 3-ти и 5-ти ден! :wink:
Вече се чудим какво ново изследване да направим след 3 неуспеши иксита!
White, благодаря ти мила за отговора! :)
*
« Отговор #4 -: Септември 25, 2007, 11:31:09 am »
Вече се чудим какво ново изследване да направим след 3 неуспеши иксита!
Не е това разковничето.
Дано просто е било липса на късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #5 -: Септември 25, 2007, 11:50:32 am »
Може и така да е!
Жалко, че късметът не го продават в аптеките! :hug2:
*
« Отговор #6 -: Септември 25, 2007, 14:38:03 pm »
Файт ами ПИД правили ли сте?
На мен пък ми се е забило в ума след като гледах Стаменов да обяснява за ПИД,че някои  ембриони макар и с добри характеристики нямат потенциал да се развият и имплантират и съответно този проблем може да се реши с ПИД.   
*
« Отговор #7 -: Септември 25, 2007, 16:00:09 pm »
Да и за това изследване много мислих, но трябва да поразпитам повечко док, дали е подходящо за нас! Дали е възможно да се развие ембрион с непълен хромозомен набор,при условие, че ние сме с нормален женски и нормален мъжки хромозомен набор.  Иначе има резон! :)
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #8 -: Септември 25, 2007, 17:50:20 pm »
Да и за това изследване много мислих, но трябва да поразпитам повечко док, дали е подходящо за нас! Дали е възможно да се развие ембрион с непълен хромозомен набор,при условие, че ние сме с нормален женски и нормален мъжки хромозомен набор.  Иначе има резон! :)

Възможно е.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #9 -: Октомври 05, 2007, 19:02:07 pm »
Аз мислех, че редовно се практикува ПИД след като е въведена при д-р Стаменов, но май още никой не е пробвал за да разкаже. Ако някой е разбрал нещо повече по въпроса моля да пише. Твърди се, че с нея се увеличава шанса да се изберат най-успешните ембриончета.  :ask:

Има ли също някой постигнал успешно имплантиране с "hatching" ?

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
« Отговор #10 -: Октомври 05, 2007, 20:56:33 pm »
Марина, за hatching-a ембриолозите преценяват дали трябва да се извърши или не. Ако обвивката на ембриона не  е задебелена, няма смисъл да се прилага. Много е индивидуално.
« Отговор #11 -: Октомври 06, 2007, 11:32:08 am »
Днес попитах в д-р Стаменов за ПИД и той ми каза , че апаратурата не била още напълно монтирана и настроена и за момента тази услуга още не е включена при тях и няма цена, но може би до зимата ще стане. А за hatching каза ,че го правят отдавна ако е нужно.  :balk_46:

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание