0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хистероскопия
« -: Септември 22, 2007, 22:24:03 pm »
Момичета, моля тези, които са преминали през такава манипулация да ми обясните как протича самата процедура, колко време трае, и да ме ориентирате евентуално за цената.На кой ден от цикъла се прави?
Благодаря ви предварително!
« Последна редакция: Септември 22, 2007, 22:50:04 pm от everton »
*

Scarlet_

• **
  • 98
  • Отнесена от вихъра
Re: Хистероскопия
« Отговор #1 -: Септември 23, 2007, 15:06:56 pm »
И аз се интересувам от тази тема, тъй като ми предстои другият месец. При мен обаче, ще е малко по-сложно, защото ще се реже и вагинален септум и евентуално маточен септум. Иначе док ми каза, че на 5-6 ден от началото на цикъла трябва да съм при нея. Самата операция май се прави 2-3 дни след края на кървенето. Какво предтавлява точно и аз не знам - чела съм, че през шийката на матката се вкарва хистероскопа, инструмент с камера накрая и се прави оглед на матката отвътре и евентуално, както ще бъде при мен, може да се оперира септум или други образувания в матката. След месец ще знам повече :lol: и тогава ще пиша. За цената - юли месец беше 200 лв. процедура с вагинален достъп с избор на екип в Майчин Дом - София, но предполагам, че това е само за диагностична хистероскопия. В сряда съм на преглед при док и ще попитам, че в моя случай не съм много сигурна дали ще е само толкова. Успех и ако разбереш нещо сподели.  :D

*
« Отговор #2 -: Септември 23, 2007, 18:59:25 pm »
На мен ми правиха миналата година оперативна хистероскопия за отстраняване на слепване на десния рог на матката. Прави се с пълна упойка и манипулацията трае 15-20 минути. Аз я правих в частна клиника и платих 580 лв.
По-подробно можеш да прочетеш тук http://www.invitro-bg.com/display.php?page=m6
« Отговор #3 -: Септември 23, 2007, 19:36:55 pm »
Аз правих тази година, през март диагностична хистероскопия в Малинов. Поради съмнения за полип в матката. Процедурата е лека, отне около половин час. С упойка си, която ти слагат през абокат. После си полежаваш малко в клиниката и когато си готова, си тръгваш. Болка имах лека, тип менструална. Цената беше 350 лв. без направления и т.н. Успех!
« Отговор #4 -: Септември 25, 2007, 18:17:32 pm »
Благодаря ви много момичета!
И аз се интересувам от тази тема, тъй като ми предстои другият месец. При мен обаче, ще е малко по-сложно, защото ще се реже и вагинален септум и евентуално маточен септум. Иначе док ми каза, че на 5-6 ден от началото на цикъла трябва да съм при нея. Самата операция май се прави 2-3 дни след края на кървенето. Какво предтавлява точно и аз не знам - чела съм, че през шийката на матката се вкарва хистероскопа, инструмент с камера накрая и се прави оглед на матката отвътре и евентуално, както ще бъде при мен, може да се оперира септум или други образувания в матката. След месец ще знам повече :lol: и тогава ще пиша. За цената - юли месец беше 200 лв. процедура с вагинален достъп с избор на екип в Майчин Дом - София, но предполагам, че това е само за диагностична хистероскопия. В сряда съм на преглед при док и ще попитам, че в моя случай не съм много сигурна дали ще е само толкова. Успех и ако разбереш нещо сподели.  :D
И на мен ми предстои значи следващата седмица.А болнични дават ли за самата процедура? Остава само да разбера къде ще я правим.И колко време след това може да се прави следващш опит?
« Последна редакция: Септември 25, 2007, 18:59:01 pm от everton »
« Отговор #5 -: Септември 26, 2007, 11:55:00 am »
На мен ми дадоха болничен. Но на втория ден, след операцията си бях добре вече. На работа отидох на третия ден. Може и по-бързо да се възстановиш.
Успех!