всъщност като че ли съм повече съгласна с Mary. преди да говорим за ин витро може би е добре да се даде яснота на самия проблем стерилитет. живеем в доста необразовано общество, предпочитаме да си затваряме очите пред проблемите, отколкото да признаем, че ги има и да действаме те да бъдат разрешени. още повече - жените сме по- склонни да приемем стерилитета като проблем, много малък процент от мъжете се замислят над това и го признават. не съм убедена, честно казано, дали точно шоуто на слави е мястото, където че се чуят подобни думи. не знам, дано да греша
във всеки случай инициативата е добра и стискам палци тези думи да бъдат чути от възможно най - много хора!
невежеството е реалният проблем, не нежеланието да се помогне
viketo, права си, да, аз искам да се даде гласност не за самото инвитро, а за проблема, водещ до него. Искам да се обърне внимание на това, че все още има добри хора като Людмила. А като се говори за това, ще се заговори и за проблема. Права си, и че предпочитаме да си затваряме очите, вместо да приемем стерилитета. Но заедно с това, може да се направи и нещо, за да се помогне финансово на колкото може повече семейства за инвитро процедурата.
Верно, че Слави е мъж, сценаристите му също, но се ориентирах към него, защото това е едно от най - гледаните шоу програми, а и не бива да отхвърляме възможността да ни обърнат внимание, защото това е проблем на обществото - 270000 семейства (пак пазвам по официални данни) не могат да го дарят с човечета, населението намалява, демографския срив е налице и все повече се говори за това, но не и за стерилитета...
А факторите, водещи до инвитро са доста - като започнем от модата например и голите коремчета, но нея не можем да променим
Друг фактор е, както казваш невежеството на обществото и ... самолечението така да го нарека, защото всеки си казва - Защо да ходя на лекар, като може и така да ми мине. Да не говорим за това, че на мен "нищо ми нямаше" в смисъл никакви болки, нормален МЦ, добър видеозон когато по задължение се налага всяка година от службата да ходим на прегледи ... Признавам си, че нямам навика да ходя, като една уважаваща себе си жена на профилактични прегледи ... - факторите са много, но едва, когато ни "дойде на главата" правим това, което е трябвало да направим много преди....
Аз малко се отнесох в излияния
Що се отнася до това дали да пуснете същото писмо или да напишете ваше, направете това, което чувствате, аз нямам и няма да имам претенции за авторско право
Адреса, на който пуснах писмото е в официалния им сайт и е посочен по-горе от
shoshkata Шоуто на Слави
bTV
пл. България 1, НДК, зала 12
България - София 1463 Телефон +359 2 915 67 50
Факс +359 2 915 67 83
www.slavishow.com
info@slavishow.com
Важното е да се даде гласност - това ми е целта, защото не знам кои са причините, но масово мои приятели и познати са с нашия проблем.
За картичките е много хубава идея, но едва ли ще даде реална представа за числеността на семействата с този проблем, защото доста хора все още нямат интернет и нямат и представа за съществуването на този или подобни форуми. Това е като официалната статистика за емигрантите
а колко нелегални има ...
Но аз подкрепям това и ако се вземе решение, ще пусна за мен и моите приятели, които са с подобни проблеми по една картичка