0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Testosteron
« -: Септември 27, 2007, 15:48:10 pm »
Testosterona ми е 0.84
Нормалното е до 0.73
Какво значи това?
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Testosteron
« Отговор #1 -: Септември 27, 2007, 16:27:45 pm »
Къде го прави този тестостерон? Моят е в Цибалаб и там референтните стойности са далеч по-различни (0.5-2.6) Виж да не си объркала нещо.

*
« Отговор #2 -: Септември 27, 2007, 16:37:28 pm »
В Писанец-Пловдив
За жени референтни стойности от 0.05 до 0.73
За мъже от 1.95 до 11.38
Моят е 0.84
*
« Отговор #3 -: Септември 27, 2007, 21:25:43 pm »
Не се претеснявай.Аз при всички изследвания имам леко завишен тестостерон. но моят доки /Стаменов/ казва, че не е проблем .А аз му вярвам.Завишението е малко.Споко :D
*
« Отговор #4 -: Септември 27, 2007, 21:27:30 pm »
С нещо лекувала ли си се?
*
« Отговор #5 -: Септември 28, 2007, 16:18:31 pm »
Не, доки каза , че не е проблем и така си остана.

*
« Отговор #6 -: Септември 28, 2007, 16:19:36 pm »
 :thankyousign:
« Отговор #7 -: Юни 20, 2008, 15:20:31 pm »
Здравейте,
Много ще се радвам ако някой може да ми каже какво влияние оказва високият Testosteron при опитите за забременяване.Преди няколко дни си взех резултатите и сега съм сериозно притеснена оказа се,че testosterona ми е 1.34(0.06-0.82).След това моята   
гинеколожка ми назначи изследване на друг хормон който също се оказа над нормата DHEA-S 437.2(98-315).От нейните обяснения почти нищо не разбрах освен това,че сега трябва да посетя и ендокринолог,а свободен час при него имаше чак за след две седмици :(.Предварително ви благодаря!
« Отговор #8 -: Юни 20, 2008, 16:34:09 pm »

Ами доколкото знам , високия тестотерон пречи  на забременяването , попринцип мойта ендокриноложка не препоръчва забременяване при висок тестотерон.Но знам че лесно се коригира, така че не се притеснявай .желая ти късмет
« Отговор #9 -: Юни 30, 2008, 16:02:32 pm »
Как става коригирането?
Let it rain, let it rain, make my pain go away,
In my brain, let it rain, let it rain,
All this pain in my brain, oh, it drives me insane
In God's name all this pain is a shame
« Отговор #10 -: Юни 30, 2008, 17:32:46 pm »
Как става коригирането?

Вероятно с подходящите за теб лакарства. При мен лечението с метформин за няколко месеца доведе до корекция в положителна посока на повечето женски хормони
« Отговор #11 -: Юли 10, 2008, 17:33:14 pm »
Как става коригирането?

Вероятно с подходящите за теб лакарства. При мен лечението с метформин за няколко месеца доведе до корекция в положителна посока на повечето женски хормони

На мен също ми го предписаха, но ме беше страх да го почна, понеже прочетох че намалява апетита, а аз съм много злояда и често стигам много ниски килограми...А и от изследванията не си пролича да имам диабет или проблеми с инсулина, така и не разбрах защо ми го изписа док.
« Отговор #12 -: Юли 11, 2008, 15:05:33 pm »

Метформина не се дава само при диабетиците. Той има много добри резултати  при СПЯ , много често именно благодарение на него се появява овулация и се коригират женските полови хормони. Поне при мен имаше страхотен резултат -след близо двегодишни в опити за забременяване само за 5 месеца забременях
« Отговор #13 -: Юли 11, 2008, 18:56:32 pm »
Може ли метформина да се приема заедно с дуфастон?
*
« Отговор #14 -: Юли 12, 2008, 07:06:12 am »
Аз приемах метформин заедно с утрогестан. Ще продължавам да пия метформин и след настъпване на бременност. Това е мнението на моя доктор.

« Отговор #15 -: Юли 12, 2008, 08:55:12 am »
Аз приемах метформин заедно с утрогестан. Ще продължавам да пия метформин и след настъпване на бременност. Това е мнението на моя доктор.

Да, метформина намалява риска от спонтанен аборт от 45% на 9%.Аз го пих до края на трети месец.Но гинкото е категоричен че мога да го пия през цялата бременност -не вреди на бебето
« Отговор #16 -: Юли 14, 2008, 19:08:32 pm »
И все пак не разбирам как ще ми помогне като нямам инсулинова резистентност или излишни килограми. Моите проблеми идват от надбъбречната...Както и да е...
« Отговор #17 -: Юли 14, 2008, 19:22:56 pm »
И все пак не разбирам как ще ми помогне като нямам инсулинова резистентност или излишни килограми. Моите проблеми идват от надбъбречната...Както и да е...
faithful най-добре е да се обърнеш към ендокринолог.Метформина способства за появата на овулация , но това беше в моя случай.За тебе най-добре лекар да ти  каже кое ще е най-подходящо
« Отговор #18 -: Юли 14, 2008, 20:00:13 pm »
faithful ти как разбра,че проблема при теб е от надбъбречната?
« Отговор #19 -: Юли 16, 2008, 11:22:49 am »
...Метформина способства за появата на овулация , но това беше в моя случай...
[/quote]

Мари, а какъв е бил проблемът при теб?
Понеже и аз като фейтфул съм със завишен тестостерон заради повишена секреция на андрогени от надбъбречните жлези. Имам и ПКЯ, и малко наднормено тегло (3-4 кг). Преди да ми изпише лекарства, ендокринологът ми изследва необходимите хормони и кръвна захар, която тогава беше 4 цяло и нещо при норма до 6, и прецени, че няма нужда от метформин. А, като чета за това лекарство, мисля пак да обсъдя с док евентуалното му приложение и при мен  :)