0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Методът Силва
« -: Септември 28, 2007, 10:08:51 am »
Не знам дали някой е гледал вчера предаването на Марта Вачкова. На гости беше д-р Катя Тодорова, от която имам много хубави впечатления. Тя ми беше казала още като ходихме при нея за този метод Силва и вчера спомена, че днес и през уикенда ще има семинар по въпроса. На кратко, става въпрос за позитивното мислене и визуализация и как да се научим на тях :) Аз лично вярвам в такива неща и бих искала да отида довечера на първата среща. Не знам има ли някое друго момиче, което да се интересува, да е запознато с този метод и да иска да идем заедно. Малко ме притеснява да ида сама.
Повече информация:
http://www.silvamethodbg.com/silva/seminars.html#focused
Да не го приеме някой като реклама, аз самата се чудя още дали да отида и за това се допитвам и до вас. Бих го подминала, ако д-р Тодорова не беше застанала зад тази идея.

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Методът Силва
« Отговор #1 -: Септември 28, 2007, 10:13:38 am »
С тези над 1000 постинга никой няма да го помисли за реклама.
Аз само съм чувала добри отзиви за този метод, ама по времето на сектите и затова не съм ходила. Иди и да разкажеш после дали не е някаква зарибявка.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #2 -: Септември 28, 2007, 10:57:27 am »
И мен малко това със сектите ме притеснява  :? За това и не ми се ходи сама, но пък все някой трябва да иде и да донесе информация :) Ако някой се навие да дойде с мен ще се радвам.
На какво ли не сме готови да повярваме вече :(

*
« Отговор #3 -: Септември 28, 2007, 11:36:49 am »
охх, незнам, лично аз преди 2 години си бях купила една книга , в която имаше серия от упражнения, как със силата на мисълта да се опитаме да променим нещо си....аз лично ги правих много старателно тези упражнения....изпълних всичко...но резултат нямаше - този метод Силва ми се струва нещо подобно - лично аз си падам по тези техники , но от тогава малко се разочаровах..., но ако отидеш, ще се радвам да споделиш впечатленията си....
*
« Отговор #4 -: Септември 28, 2007, 11:50:05 am »
Бебче, и аз хванах предаването и се заинтригувах от метода. Свалих си книгата от този линк:

http://www.izvorite.com/docs/silva.rar, за да видя за какво точно става въпрос.

Не знам дали си струва да се ходи на тези лекции или книгата е напълно достатъчна?! Вчера я зачетох малко и ми се стори, че методът се базира на нещо подобно като онзи филм за законите на привличането, един вид, че с хубави мисли и визуализиране на разни неща можем да си помагаме, ако чувстваме болка и да лекуваме заболяванията си. Интересно звучи като теза, но аз малко съм скептично настроена :wink:, въпреки че знам, че внушението играе голяма роля в редица отношения.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #5 -: Септември 28, 2007, 11:59:11 am »
Да, нещо такова е. Ние още миналата година си я купихме тази книга и в началото бях започнала да правя упражненията, но нали съм си Риба и съм непостоянна  :oops: Та си мисля, че друго си е да ти кажат някоя подробност, която не може да се разбере от четенето на книгата.

*
« Отговор #6 -: Септември 28, 2007, 12:20:01 pm »
Ами, ако много ти се ходи, аз бих дошла с теб за компания. Ще ти пиша ЛС с телефона си и да се чакаме например в 17.30 направо там. А пък, ако дойдат още хора да се съберем повече, ще е супер. Може после и да се почерпим някъде по случая. :D
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #7 -: Септември 28, 2007, 12:23:02 pm »
идеално ;)

« Отговор #8 -: Септември 28, 2007, 14:49:06 pm »
Аз от доста време се интересувам от този метод, и имам няколко книги на Хосе Силва - не съм ги прочела всичките още , но се оказва че идеята се базира на това да успееш да навлезеш в алфа нивото на мозъчните си вълни и там да си въздействаш сам. Нещо като самохипноза и има много хора, които чрез практикуване са успели да се излекуват от нелечими заболявания и докторите не са можели да повярват как са го постигнали, но това навлизане в алфа ниво ми се струва трудно. Имам една много тънка книжка и единствено в нея наистина са описани различните фази в които навлиза мозъка и алфа нивото е точно това което е преди заспиване - преди дълбокия сън, които е в тета фаза до колкото помня, абе малко граничи с методите на хипноза. Иначе в тези книжки дето ги продават чета за някакво броене до 50 в обратната посока и кото вземе да броя и до 10 съм заспала и така всеки път ...  :ask: Нещо не ми се получава освен, че наистина напоследък от 2 месеца спя като пън  :cool: Така , че има нещо истинско в това според мен , но разковничето явно е правилната техника.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
« Отговор #9 -: Септември 28, 2007, 18:41:23 pm »
За силата на подсъзнанието много може да се говори и повече от това е вярно.
При мен специално се е проявявало на няколко пъти.
Идеята на цялата работа е, че каквото съзнанието говори, това прави и подсъзнанието - един вид подсъзнаието е "кораб", а съзнанието е "капитан". Затова всяка негативна мисъл трябва да бъде прекъсвана и да се "подхранват" само положителни и позитивни мисли.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #10 -: Септември 29, 2007, 10:24:41 am »
Отказах се да ходя  :oops: Цената на семинара е 250лв, а за мен това е една инсеминация.
Но мисля да си започна пак с методиката,описана в книгата. Миналата година, когато си я взех и започнак да прилагам упражненията около месец, за първи път в живота си видях блеееееда втора чертичка. Почти незабележима, но я имаше. После си ми дойде М :( Имах много други грижи и спрях да се занимавам със Силва. Все още се чудя какво стана тогава - този месец почти не бяхме правили секс и изобщо не бяхме работили сериозно по въпроса за бебе. За това и след като ми закъсня и видях теста бях много объркана :) Може да няма нищо общо с метода, може да има - не знам. Поне едно хубаво нещо със сигурност има при прилагането му - както пише Марина - действа успокояващо и след това спя като пън  :lol:
Марина, и моят мъж не можа да прави упражненията защото захъркваше винаги. не се тревожи не си само ти :)

« Отговор #11 -: Октомври 01, 2007, 15:22:30 pm »
Да обаче аз съм упорит телец  :wink: и пак ще се пробвам да видим какво ще се получи -все полза ще има някаква, освен това има някакви твърдения в китайски течения, че като се повтаряш и представяш едно нещо как става и си много по-близо до целта, защото все някой път ще си уцелиш съзнанието или по-точно мозъка на алфа вълни и ще успееш да си повлияеш на подсъзнателно ниво и започваш несъзнотелно да правиш това което трябва за да се получи целта. Нещо такова четох някъде - извинявам се за неточния коментор.

*
« Отговор #12 -: Октомври 06, 2007, 18:06:15 pm »
Това е един доста отдавна известен метод. Вариация все на едно и също нещо - контрол на ума и емоциите. И насочването им в положителна посока, като се използва визуализацията, т.е. мисловното, визуалното опредметяване, материализация на мислите, желанията. Марта Вачкова малко е поизостанала обаче.
Бебче, семинарът ще ти помогне дотолкова, доколкото ходенето там, ще внесе ритъм и дисциплина в живота ти. Но не е нужно някой да те "ръчка" да правиш нещо, което можеш да постигнеш и сама, без да плащаш на когото и да е. Препоръчвам ти и книгата на Лазарев "Диагностика на кармата". И тя не е от най-новите неща, но пък идеята е същата: да се опитаме да постигнем контрол на мозъка, чувствата и емоциите, т.е. на всички нива. Със самодисциплина може в някаква степен да се постигне това. Приятно четене.  :D

P.S. Самовнушението и визуализацията в добрата посока, за добри неща е велика сила и може да донесе много свежа енергия за развитие. Но е много важно също така да не се губи връзката с реалността, с материалния свят, в който всъщност живеем чрез видимото си тяло.
« Последна редакция: Октомври 06, 2007, 20:02:33 pm от DivaRoza »
*
« Отговор #13 -: Октомври 06, 2007, 20:50:09 pm »
Бебче, семинарът ще ти помогне дотолкова, доколкото ходенето там, ще внесе ритъм и дисциплина в живота ти. Но не е нужно някой да те "ръчка" да правиш нещо, което можеш да постигнеш и сама, без да плащаш на когото и да е. 

Подкрепям! :good_post:

Бебче, не успяхме да идем на семинара и остава да си караме само на книжката :wink:!
То с тези цени, не знам дали не е бил само лектора в залата :mrgreen:.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #14 -: Октомври 07, 2007, 08:43:36 am »
Розичка, мислех си го това и аз. Но пък ми беше любопитно, какво толкова различно ще кажат на семинара. Ама срещу 250лв. - ще пропусна. Мерси за предложението за книгата. Виждала съм я но така и не съм я чела.
Бори, може и сам да е бил  :lol: А ние можем поне някой път да изпълним плановете за след семинара  :)

« Отговор #15 -: Октомври 09, 2007, 15:07:20 pm »
Да Дива Роза има право - това е идеята за визуализацията, има една книга сега излезе на Гал Сасон "Едно желание ще промени вашия живот" и тя е нещо като серия от упражнения с която цели да се опитваш да визуализираш своето желани и да успееш да го осъществиш-малко е като игра. А на Лазарев съм чела за сега само 4-та част, една колежка ги има всичките и много ми я препоръча, но те са някак по-различни, нещо друго се има предвид, което все още ми е трудно да разбера, освен че там се набляга на някакъв тип кармично изчестване, чрез смирение и молитва в някакъв нов вариант и разбиране за това кое е добро и не е и кое е провилно или не. Някакво различно тълкуване на ценностите и това как боледувайки се спасяваш от кармични тежки неща, абе не знам....сега са излезли още много части и видеокасети. Аз мисля все пак до наблегна на визуализациите по метода Силва по ми се вижда реално и научно обосновано, а и щом има хора коита успяват дано и аз да успея. Най-важното е да вярваш в това което правиш и в неговия успех хората казват, че ако силно го искаш и вярваш ще се сбъдне. То явно и народа го знае и вероятно пак това се има предвид.

« Отговор #16 -: Октомври 09, 2007, 15:37:55 pm »
Мерси за предложението за книгата. Виждала съм я но така и не съм я чела.
Само едно уточнение - книгИ  :D
Те всъщност са 12 части, т.е. дванадесет книжки ...
*
« Отговор #17 -: Октомври 09, 2007, 18:08:58 pm »
Абе, руснаците са велика работа, що се отнася до философското, духовното и религиозно възприемане на света. Я, вижте колко "психологическа" е само руската литература - и класическата, и новата. Обожават да се "ровичкат" из човешката душа. Бог ги е благословил с това да имат излишък от думи, да редят, редят до безкрай дебели книги. Като оставим настрани това лирическо отклонение, mmery е права, че не е само една книга. Спомням си колко бях отчаяна от себе си, когато за първи път прочетох Диагностика на кармата (вече не помня коя по ред е била). Разбрах колко изобщо не контролирам емоциите си, или поне не в правилната според автора посока. Маринче, идеята и тук е сходна с тази на метода Силва. Ти сам можеш да промениш кармата си, т.е. живота си, което като обобщение включва всичко - здраве, работа, семейство, като допускаш в съзнанието си само положителни емоции и мисли. Всичко останало трябва да се контролира и премахва, защото може да ти причини сериозни проблеми. Това е в много опростен вариант, разбира се.Важното е човек да намери правилната за себе си идеология, тази чрез която душата му ще се чувства спокойна и комфортно и да се стреми да се променя към по-добро. Това е в основата и на религиите - духовното усъвършенстване на хората, но по пътя на доброто - както за себе си, така и за другите. Т. е. по пътя на активното добро.
« Последна редакция: Октомври 09, 2007, 18:18:46 pm от DivaRoza »
« Отговор #18 -: Октомври 10, 2007, 09:40:50 am »
Тъй като четох само 4-та част, явно не ми се е изяснила добре идеята и се чудя коя от следващите части да си взема или да ги карам наред. Знам, че е доста популярен този Лазарев. а за руснаците като говорим се сещам за Кашпировски  :balk_48:, макар че докато живеех в Русия също го даваха но руснаците много не се вълнуваха сякаш от това. Но пък там има в бившите републики доста сериозни лечители, проктикуващи разни биоенергиини и източни методи. Въобще доста неща има и наистина човек сам трябва да намери за себе си истината и това което му се отразява добре. :ask:

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #19 -: Октомври 10, 2007, 10:47:42 am »
И аз си мислех, че това е вид вяра, а молитвите за нещо желано също са вид визуализация.