Много благодаря за съвета, ще Ви послушам и ще докладвам. По отношение на мнението ви за "стачките" и аз мисля по същия начин, но чета в бг-мамата, че все се обвиняват тези стачки ...
Стачката е съзнателен акт на отказ от нещо... в случая-хранене.
Има ли дете под 12м възраст, което да отказва съзнателно хранене? плача от глад е основен вид реакция на детето под 6м възраст...
Само хора никога не работили практическа педиатрия могат да пишат подобни глупости.
Просто има проблеми, които могат да са много комплексни, и които не си правят труда да изучат, а се хвърлят в теории за "стачки", "алергии" и др. подобни.
Ако говорим откровенно, аз съм против това със специални проблеми да се занимават несведущи. Тези "лиги" са точно това-хора, които са учители по история, например, искат да са специалисти по реактивна авиация и горивни камери на реактивни двигатели, само защото са прочели две, три книжки. Страшното е после, че стават толкова нахални и нагли, организирайки се, че започват да диктуват "правила" без да имат изобщо понятие какви ги говорят... .
Тези прекъсвания в кърменето и оттегляне с плач, най-често са продукт на езофагити или рефлукс на мляко. Млякото в началото на храненето е обикновено по-рядко. Разни там "лиги" го кръстиха "предно". Няма тези "предни" и "задни" млека- има естествено разлики, но те са степенни -не от тук, до тук и после оттук-до там. А и това не е универсално за всички кърмачки- някои кърмачки нямат толкова рядко "начално" мляко.
Именно това рядко мляко за много деца е крайно проблемно. Някои деца не спират да повръщат именно заради него- като да давате вода на скоро повръщало дете. Някои майки имат много малко количество по-гъсто мляко, и то чак в края на кърменето, но детето не може да го приеме, поради това, че се е нахранило вече.Но то е като водата -засища, но бързо огладнявате. Освен това е богато на лактоза и причина за тези подсичащи и необичайно воднисти изпражнения при изключително кърмени деца. Липсата на по-гъсто мляко е причина в стомахчето млякото да не се съсирва добре и да "се връща" нагоре. Ако би имало добро количество по-гъсто мляко, крайният продукт в стомахчето би имал по-друга сгъстяемост и поведение.
Децата се хранят само с това рядко мляко и понякога И заради това развиват тежки езофагити и повръщане. Проблема при някои деца е сериозен... Помагали "масажи" на гърдата, описват "методи", според "лигите". Не за всички кърмачки, не за всички!
Единственото, което работи е да се изважда малко мляко в началото...така детето има повече шанс да приеме по-гъстото мляко, да спрат повръщанията, езофагита, рефлукса, безпокойството и газовете.
Тези проблеми са от векове в педиатрията.