0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
Инсеминация
« -: Октомври 01, 2007, 13:12:35 pm »
Може ли някое момиче ,което е минало през етап инсеминация да ми разкаже малко повече.В смисъл за времетраенето на процедурата, дали е болезнено и така:-)))Много ви благодяра предварително. На мен ми предстои УТРЕ :x
Re: Инсеминация
« Отговор #1 -: Октомври 01, 2007, 14:58:13 pm »
Привет,
аз преминах през две инсеминации. Самата процедура не боли много. Неприятно е, но се издържа. Следобяда и вечерта беше с гадене и болки ниско в корема, леко зацапване. После от момичетата тук разбрах, че най-вероятно не е преценен точния ден на овулацията и за това така се е получило.
Втория път беше доста по-леко. Не ми се гадеше и не болеше толкова...тогава пък фоликула се беше спукал-изпуснахме го, мъжа ми не показа добри резултати в спермограмата и така опита беше обречен на неуспех още преди да е започнал
После смених доктора - на другия доктор не му се занимаваше с мен и така до днес. През май месец успях да си запиша час при Стаменов...датата е 6.10 силно се надявам най-после някой сериозно да се заеме с мен
* премахнато от модератор
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Октомври 01, 2007, 20:31:17 pm »
Вътрематочната инсеминация е процедура, при която спермата се промива, концентрира и инжектира директно в матката на жената. При обикновен сексуален контакт, само част от сперматозоидите успяват да достигнат до женския генитален тракт. Чрез вътрематочната инсеминация се увеличава броя на сперматозоидите, достигнали фалопиевите тръби, където се осъществява оплождането.Може да е инсеминация на ест.цикъл или стимулирана инсеминация.
Най-често жената се стимулира с медикаменти, за да произведе повече яйцеклетки, т.е. целта е две или три яйцеклетки да достигнат до зрялост.
После се поставя  инжекция с ЧХГ(Прегнил), за да се индуцира овулацията.
Около времето на очакваната овулация, порция прясно отделена сперма се обработва чрез “измиване” в лабораторията. Този процес отделя сперматозоидите от другите компоненти на семенната течност. Процедурата по промиване на спермата отнема 60-120 минути, в зависимост от използваните техники. Отделената и промита сперма, съставена предимно от бързоподвижни сперматозоиди, се инжектира в цервикалния канал или високо в кухината на матката посредством много тънък и мек пластмасов катетър. Процедурата е безболезнена и е сравнима като с усещането при вземането на цитонамазка за Пап-тест.

Жената остава на гинекологичния стол през следващите 15 минути след процедурата.
« Отговор #3 -: Октомври 01, 2007, 20:44:20 pm »
Може ли някое момиче ,което е минало през етап инсеминация да ми разкаже малко повече.В смисъл за времетраенето на процедурата, дали е болезнено и така:-)))Много ви благодяра предварително. На мен ми предстои УТРЕ :x

Ето ти и малко повече инфо по отношение на процедурата.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=6129.0
Ако искаш пиши в тази тема, където пишат момичета, които са на етап инсе.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=15848.0
Много късмет ти желая, Dragica !
« Последна редакция: Октомври 01, 2007, 20:47:21 pm от BLACK_ROSE »
*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
« Отговор #4 -: Октомври 02, 2007, 06:40:21 am »
 :D Благодаря ви мнго момичета:-)
Днес ми предстои инсето,ще видим в колко часа ще бъде. Правим каквото можем,пък да става каквото ще-нали така;-)
Ще разказвам после
« Отговор #5 -: Октомври 02, 2007, 09:54:17 am »
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
« Отговор #6 -: Октомври 02, 2007, 10:23:48 am »
В 12 ч ще ми е моята 1-ва инсеминация;-) Малко съм притеснена,но....ще видим. Интересно,че няма да ми бият Прегнил?
*
« Отговор #7 -: Октомври 02, 2007, 10:25:13 am »
Сигурно си овулирала, зна4и,
прегнил се бие, за да се предизвика овулация, стискаме ти палци, успех
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
« Отговор #8 -: Октомври 02, 2007, 10:30:00 am »
Ми да, вчера д-р Персенска видя фоликулите (не разбрах броя им) каза 19 мм, и само спомена за инжекция Прегнил,дали да ми я сложи.Но така и не ми я биха. Нещо се овъртех с тая овулация не мога да я разбера-то цяла наука;-) Стискам палци на всички
*
« Отговор #9 -: Октомври 02, 2007, 10:39:14 am »
ами, и при мен така, доки из4ака да си овулирам от само себе си, но не стана, после даже и след прегнила не овулирах, трябваше да правя коремни преси  :presi: :presi: :cross: :aerobik: :veloergo: имах после цяла седмица мускулна треска но поне овулирах
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
« Отговор #10 -: Октомври 02, 2007, 10:42:00 am »
Е,добре,аз в крайна сметка овулирала ли съм след като имам 19 мм фоликули? Или трябва да е сигурно,че се е спукал фоликула за да се каже че съм овулирала. Сложно ми е наистина,сорри:-)))))
*
« Отговор #11 -: Октомври 02, 2007, 10:48:14 am »
спукване = ову , а изследваха ли ти естрадиола, който отговаря на яйцеклетката, щом фоликула е по-голям от 18 мм и ако вътре в него има яйце, щом се спука, това е ову

*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
« Отговор #12 -: Октомври 02, 2007, 10:52:03 am »
Не , док не ми е споменал дори за нужда да изследвам хормони някакви. Ама сигурно ли е,че сега в 12 ч като ми правят инсе фоликула ще се спука  :lol: Така се шашкам като съм при док,че хич и не мога да го разбера кво ми говори
*
« Отговор #13 -: Октомври 02, 2007, 11:00:13 am »
Спокойно, дано си овулирала, но не е фатално ако овулираш и след инсето, стискаме ти палци, не се притеснявай

*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
« Отговор #14 -: Октомври 02, 2007, 11:04:25 am »
Много си мила :-))) Благодаря и тва е от значение-подкрепа от другите:-))) Целия офиса сега ще ми стиска палци.Сори,че те занимавах с тези неща,но.....нали всички сме за една единствена кауза тук:-) Аз тръгвам към д-р Стаменов успех и на теб
*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
« Отговор #15 -: Октомври 02, 2007, 15:37:34 pm »
 :D Ето,че и моята инсеминация мина:-))) То никак не боляло:-) Почти нищо не усетих кой знае колко гадно.Така, че.... няма страшно да знаете;)
Сега пък проблема е че фоликула ми не беше спукан и док каза че обезателно трябва да го спукам днес.Утре ще ходя пак да ме види дали се е спукал(каза да правя коремни преси).Ако не се спука ще ми бият Прегнил.Ще видим какво ще стане.Успех на всички
« Отговор #16 -: Октомври 02, 2007, 16:43:54 pm »
А някакви обезболяващи слагат ли или не се налага?
*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
« Отговор #17 -: Октомври 02, 2007, 17:36:42 pm »
неее не слагат такива неща;-)
*
« Отговор #18 -: Октомври 02, 2007, 18:54:29 pm »
Пожелавам ти успех и спокойно чакане до теста :bfp:На мен, най-трудната част от цялата работа ,ми беше чакането :crossfingers: :crossfingers:

*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
« Отговор #19 -: Октомври 02, 2007, 19:51:11 pm »
аха така си е то. И какъв беше резултата?