0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
шампоани
« -: Октомври 01, 2007, 23:43:09 pm »
Момичета какви шампоани използвате ? Моята коса е с мазни корени и много сухи цъфтящи краища. Ползвала съм всякакви , за всякакъв тип коса от най евтините български до много скъпи маркови. Последно съм на  PHYTO. И тъй като го ползам повече от месец косата ми започна да свиква и с него и ефекта е никакъв.  Ползвам и маски за коса и отделно майка ми ми праща специален флуид за сухи краища, редовно посещавам и фризьорски салон . И на 4 ден косата ми става мазна а краищата си остават сухи. Единственото решение което съм намерила е смяна на шампоана. Първите 2 седмици  косата ми се омазнява по малко а после -същото. Стана малко дълго. :oops:
Re: шампоани
« Отговор #1 -: Октомври 02, 2007, 01:24:09 am »
По принцип май няма спасение от омазняване на косата.Трябва да я миеш по често ,не знам какъв шампоан би паснал на твоята коса ,а и казваш че си пробвала много видове.Дано се включат момичета с такъв тип коса.
*
« Отговор #2 -: Октомври 02, 2007, 10:57:32 am »
Всичко, което е на пазара съм го изплобвала.Отначало съм доволна от един, след това не и т.н.
*
« Отговор #3 -: Октомври 02, 2007, 11:29:14 am »
Аз ползвам керастаз на лореал и съм много доволна.
Пристрастена към д-р Хаус!
*
« Отговор #4 -: Октомври 02, 2007, 13:28:28 pm »
Трябва да я миеш по често

Това пък откъде на къде? 8O
Аз съм с мазна коса.Колкото по-често я миеш, толкова по-бързо се омазнява.Пример:
Моята коса съм я свикнала да я мия през ден.Отивам на море примерно за 2 седмици, или пък като бяхме на кални бани в Кюстендил.Там е просто е наложително да си миеш косата ежедневно.Прибирам се и О, Ужас!!!!Мия я сутринта, до вечерта е вече на клечки.Просто косъма се нагажда.Айде, започнахме на 'захранване'.Единия ден я мия сутринта, на другия вечерта, после на по-другия сутринта и така.До месец косата пак свиква на стария режим и не се омазнява толкова бързо.Сега я мия през ден-влизам в банята и гледам да не мокря косата, защото още не и е времето.Иначе ползвала съм Дав за мазна коса, сега съм на зелената Шаума-шампуан и балсам, също съм доволна.Косата ми в момента е почти до кръста и наистина си е бреме.
А за цъфтящите краища-ми подрязване.Преди ми свидеше и беше станала направо като метла.Но от 2003та година насам (откакто една седмица преди сватба, на която щяхме да сме кръстници излязох от банята твърдо решена, че искам да се видя с коса до ушите и моя ме окълца)хич не ми и свиди.А от това лято насам взе наистина много бързо да расте, чак не мога да повярвам какво откачи. :lol:
*
« Отговор #5 -: Октомври 02, 2007, 16:39:14 pm »
..И на 4 ден косата ми става мазна а краищата си остават сухи.
Аз мисля, че е нормално на 4 ден косата да е замърсена.Моята я мия два пъти седмично.Последните няколко месеца ползвам Хед енд Шолдърс за чувствителен скалп. Нямам пърхут, но хресвам как ми става косата от него.Зависи и как я третираш - преса, маша, сешоар. Ако стоиш и в задимени помещения, също се омазнява по-бързо. На моята от много време и балсам не съм слагала, но си я харесвам.

*
« Отговор #6 -: Октомври 02, 2007, 22:10:51 pm »

Зависи и как я третираш - преса, маша, сешоар.
    По принцип всеки път я суша със сошоар. Може и от това да цъфти, а може и от изтъняването и фелирането, щот такава ми е прическата. незнам.
*
« Отговор #7 -: Октомври 02, 2007, 23:52:16 pm »
В момента съм на фитовал плюс,голям косопад ме е налегнал.и аз съм си вземала от най скъпите до средна ръка.ефекта е докато свикне косата,после същата работа.вземала съм на фито,биодерма лечебните,клоран - ефект около 20 дена.иначе типа коса - по мазни корени,сухи краища.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #8 -: Октомври 03, 2007, 15:02:37 pm »
Здравейте и от мен. Да споделя и аз. До момента от 5-6години винаги ползвах Лореал. Дори ми донасяха от 4ужбина /и елсев и професионалната серия/. Днес си взех Фито-то за 4увствителен скалп 4е не6то ме дразни кожата на главата пък 6те видим как 6те ми подейства. Мия косата си два пъти седми4но, само лятото пове4е от два пъти. Сухите краи6та само ножицата ги оправя и малко балсам или маска. Само дето не можах да си намеря балсам за моята "4етина" и ве4но съм като ко6ница в главата. Не е къдрава а много 4уплива и все искам да я изправям.Сега съм се навила да си взема преса или от тези въртя6тите се 4етки, които съ6то су6ат,та поне малко да я приглаждам 4е е стра6но. Е стана дълго, това  е.
*
« Отговор #9 -: Октомври 07, 2007, 16:17:15 pm »
Когато косата е мръсна тя се мие.Не е проблем че си миеш косата често,въпроса е да е с шампоан за честа употреба.Аз харесвам шампоаните на Dukre.Toзи за укрепване на косъма е Anaphase с е хубав.Друг които ми допада е Revalid
« Отговор #10 -: Октомври 07, 2007, 23:32:38 pm »
Дано да не ви се стори страшно, ама аз си мия косата на 7-8 дни. Моята е многооо суха и колкото по-често я мия, толкова по суха става. Пък и така знам:колкото по-често се мие толкова по-суха/по-мазна/ става. Преди много добре ми действаше Дева-серията липа и момина сълза. Но не съм ги срещала поне от 2 год. От тогава съм пробвала Глис кюр - бях доволна, но косата ми мн бързо свикна. Сега съм на Елсев+балсам, като балсама е много по-добър от шампоана. Иначе на всеки 2 мес подрязвам връхчетата. Ползвала съм какво ли не за къдреви коси...и това от което съм най-доволна е маслото на Икаров. Ама то, каквото и да сложа все съм развълнуван облак в главата... :sunshine:

А, ето ви една изпитана рецепта за подхранване:
1 жълтък /само жълтъка/
1 капачка силен алкохол
1 с.л мед
1 ч.л. течен вит.А
1 с.л. кисело мляко
1 ч.л хума /за да се сгъсти леко и да не капе, като се намажете/
По желание, ако косата е мн суха, може да се прибави и 1 ч.л. рициново масло
С получената смес се намазва първо скалпа, като се втрива с мекото на пръстите, а ако има останало се намазпа по дължина на косата. След това косата веднага се завива, за да се затопли от алкохола и стои така мин. 2 часа.

Е, мн дълго стана, дано да съм била полезна. :) :flower:
« Отговор #11 -: Октомври 08, 2007, 01:12:31 am »
Хайде и аз да се включа :)
Съгласна съм с Мимка, че колкото по- често се мие мазната коса, толкова по- бързо се омазнява. Наскоро ми подариха шампоан Рене Фуртерер, много е хубав. Мога да добавя, че съм доволна и от Тимотей :)
Преди повече от месец си бях купила Нивеа..... голямо разочарование. Появи ми се пърхот, кожата на главата адски ме сърбеше :( а бях голям фен на Нивеа. Явно има огромно значение къде е произведен продукта ;)
« Отговор #12 -: Октомври 08, 2007, 10:10:10 am »
И аз харесвах Нивея ,но това беше преди 1 година,сега са го развалили. :x
*
« Отговор #13 -: Октомври 08, 2007, 13:13:39 pm »
Моята коса също се омазнява бързо в корените, а в краищата е суха. Ползвала съм какви ли не шампоани, но като че ли съм най-доволна от марката Gliss /преди се казваше Gliss Kur/. Ползвах няколко пъти розовия - течна коприна, но сега съм много доволна от този с подхранващите масла /жълт е на цвят/
Маските и балсамите са също много качествени.
« Отговор #14 -: Октомври 08, 2007, 13:24:53 pm »
И аз ползвам Gliss, много съм доволна. А за сухите краища и за изхабената коса моят фризьор ме посвети в една тайна. Но ако ви кажа да не вземете да се шегувате. Ефекта е чудесен, колкото и странно да звучи. Закупих си от ветеринарна аптека, серум от едър рогат добитък - екстракт който си го добавям към шампоана или балсама, а може и отделно да се втрива. За 2 седмици резултата е на лице!!! :wink:
*
« Отговор #15 -: Октомври 08, 2007, 13:29:21 pm »
Аз също използвам Gliss и съм много доволна, а маската им е направо вълшебна - с ароматни масла е. Днес ми е 3-и ден от както я ползвах, а косата ми мирише страхотно.
/>
« Отговор #16 -: Октомври 08, 2007, 20:38:05 pm »
Закупих си от ветеринарна аптека, серум от едър рогат добитък - екстракт който си го добавям към шампоана или балсама, а може и отделно да се втрива. За 2 седмици резултата е на лице!!! Wink

Моля те, обясни по-подробно за този серум. Много ме впечатли. Аз каквото чуя за сухи краища и го правя ...че и това да пробвам. И като отида във ветеринарната аптека - направо да питам: имате ли серум за...? Щото те обикновено все почват да разпитват, ама за какво ви е, за какво ще го ползвате и т.н. ....
« Последна редакция: Октомври 08, 2007, 21:17:13 pm от megiaries »
*

Sof

• 1084
  • Непоправим ОПТИМИСТ!
« Отговор #17 -: Октомври 09, 2007, 09:26:48 am »
Доволна съм, вече не знам точно колко години, но ползвам само Elseve на L`oreal - плътно жълтата серия с керамид за доизграждане структурата на косъма. Шампоан + балсам са ти само 10 лв., но пък косата става разкошна - мекаичка като коприна! Има значение и какъв цвят ти е косата! Аз съм руса и това ми допада като цяло!

Когато животът ти поднесе лимони, поръчай си текила и сол и ми се обади!
*
« Отговор #18 -: Октомври 13, 2007, 15:02:12 pm »
Кажете нещо и за бухналите коси, които по никакъв начин нямат укротяване. Какви ли не балсами съм ползвала, но никакъв ефект.Даже след балсама бухват още повече!:)
*
« Отговор #19 -: Октомври 16, 2007, 20:28:03 pm »
Кажете нещо и за бухналите коси, които по никакъв начин нямат укротяване. Какви ли не балсами съм ползвала, но никакъв ефект.Даже след балсама бухват още повече!:)
  Мисля че кристали ще ти свършат работа. :)