Здравейте,
От дълги години чета написаното в този сайт, радвала съм се на успехите на някои, насълзявали са ми се очите от неуспехите на други. Със съпруга ми сме заедно от 2001 г. и за миг не ни е минавало през ума, че нещо ще засенчи слънчевите ни дни. Ще направя опит на кратко да разкажа и нашата история изпълнена с много мъка, разочарование и провали, но за щастие с чудесен финал.
2003 г. операция по спешност в Пирогов - спукана /шоколадова/ киста на яйчника, докторът каза, че ще е добре по-скоро да си имаме бебче, да, ама не. Десетки софийски знайни и незнайни, препоръчани и всякакви аг специалисти, лекарства, изследвания, обещания, че ей сега- от този момент вече ще съм бременна, уви-не и хиляди левове изхвърлени в боклука за всичко гореописано.
2006 - лапароскопия при Др Ненов - хубаво си ме оперира човека, като преди това, забележете "преди това" ми направи две неуспешни инсеминации, без обработка на материала, ей така на място в някакъв кабинет, без коментар...
Отново нови препоръчани "светила" в забременяването, пак кисти една след друга, които имам чувството, че се бореха за надмощие - коя ще стане по-голяма
хапчета, инжекции, цветни снимки, сраствания, сълзи, разочарование и на края с мъжа ми решихме - ще осиновяваме! Междувременно спермограмата е с 7%
, чрез проф. Протич достигнахме до Д-р Кацаров - диагноза Варикоцеле, операция и повдигане процента с 25.
2007 О, чудо - гледам по ТВ Д-р Стаменов, Господи благодаря, че има такъв велик Човек и специалист!
Щом ни прие отсече - инвитро, няма какво да се бавим. Отново лекарства, защото отново имаше кисти и поредното разочарование, че никога няма да усетя онова топло чувство за второ туптящо сърчице до моето...
2008 Решихме да се женим и аз отказах да мисля за всичко останало, освен за предстоящото радостно събитие, изкарахме едно чудесно, изпълнено с положителни емоции лято и вярвах, че все пак най-доброто предстои! Записах час при Др Стаменов и зачаках. В първия работен ден на 2009 бях на преглед и се надявах поне за разнообразие медицината да е измислила нов хап против кисти, че вече бях опитала от всичко
Доктора гледа и невярва - няма кисти! Веднага започнахме стимулация за инвитро. 12 фоликула, 9 оплодени яйцеклетки и три прекрасни ембриона трансферирани на втория ден. След 15 дни тест с две чертички
Тогава се запознах и с Д-р Сигридов, който проследи цялата ми бременност, вторият велик Човек и професионалист!
На 15.10.2009 се появиха Биляна, Кирил и Илиян, най-скъпите на този свят!
Момичета и момчета всичко е възможно на този свят, ако силно вярваш и разбира се, ако попаднеш на правилния лекар.
Успех!