Искам да ви питам,ходите ли на психоаналитик и помага ли ви?
Твърдо не! И не бих отишла! Всеки ден си се самоанализирам, и то така, както той едва ли би го направил. Познавам си се най-добре. Знам и как да излизам от кризите. Проблемите са вътре в нас, тяхната предистория и проекциите за бъдещото им развитие са също вътре в нас. Това, което ще направи психоаналитикът, е да ти помогне ти сама да намериш вътре в себе си решението на проблема, като ти зададе подходящите въпроси. Разчитай на своята вътрешна сила, а не на външна помощ, патерици, защото те са временно решение. Моли се за силен дух, ясна мисъл, вътрешна решимост и смелост да се промениш. Бъди активна за живота си, а не пасивна. И търпеливостта, активното търпение също е много важно. Опитай се да се погледнеш и отстрани, все едно си един проект, който трябва да развиеш в правилната посока. Представи си, ако си друг човек какво би го посъветвала в тази ситуация. Бъди повече от сигурна, че това се отнася и за теб. Да си видиш проблемите, е все едно да ги преодолееш. Ако постигнеш да изградиш това в себе си, психоаналитикът няма да ти е нужен. Успех!
P. S. А, да, и най-добрата терапия е да си заета, да правиш нещо. Постоянното втренчване в проблемите само ще ги задълбочи! Бъди активна! И си позволи да мислиш, че в живота минаваме през различни периоди, които задължително се редуват: добри и лоши. Никога няма само добри и само трудни периоди. За това "външно" равновесие се грижи Господ, а вътрешото ни равновесие - е наша грижа!
Розичке, знаеш ли колко ама колко те обичам...
Да, права си принципно... Но знаеш ли миличка, колко дни има, в които си казваш.. Защо съм се родила? Знаеш ли колко са дните, в които си казваш... Ама защо работя ХХХ..., Дни, в които
изобщо си на този свят... и се чудиш защо изобщо си жив... питаш се какво правя, защо го правя, кой е този, който ме кара да го правя...
Мисля си, след един месец (лунарен), може би, евентуално, ще направя втория си и последен опит, и си давам сметка, че вярата е отишла по дяволите... просто я няма, знам, че няма да успея, знам, че няма да имам дете... до тук, всичко ще бъде до тук... а едновременно с това, не знам защо, някак си, знам, че ще оцелея... защо, как, ... това друг ще ми каже...