0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля за мнението ви!
« -: Октомври 12, 2005, 12:38:22 pm »
Здравейте!
Вчера отново бях на лекар за да видим фоликулите-беше 12 ден от последната менструация.И това което ме изненада много беше ,че каза ,че лигавицата на матката е идеална,но фоликула е едва 9 мм.От този месец започнах да си правя тестове за овулация и на 11 ден имах положителен резултат -макар първата лентичка да беше малко по светла,вчера след прегледа отново си направих тест и отново беше положителен.
Попитах и доктора дали не е възможно фоликула вече да се е спукал и това да и жълто тяло-той доста се замисли и каза,че е рано да се е спукал.А миналия месец цикъла ми беше 27 дни,тази сутрин си премерих и температурата и тя беше 36.95г.с.
Вие как мислите?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Моля за мнението ви!
« Отговор #1 -: Октомври 12, 2005, 12:54:39 pm »
От една температура нищо не може да се каже!
Щом вчера ти е бил положителен тестът - значи фоликула ще се спука от 24 до 48 часа след това.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Моля за мнението ви!
« Отговор #2 -: Октомври 12, 2005, 12:55:43 pm »
Обаче 9 мм е много-много малък фоликул за този период, което е притеснително.
Моля за мнението ви!
« Отговор #3 -: Октомври 12, 2005, 13:56:38 pm »
Цитат на: Lali
Обаче 9 мм е много-много малък фоликул за този период, което е притеснително.
Лали и мен това ме притеснява!
миналия месец на 10 ден беше 12мм  и за 4 дни порасна с още 10мм.
Тогава и доктора каза ,че е нараснал много бързо.
Дали и този месец няма да се получи така?
Моля за мнението ви!
« Отговор #4 -: Октомври 12, 2005, 14:09:42 pm »
Чувала съм ,че за 1 ден може да порасне до 5мм
дебело под1ертавам, че съм чувала, но незнам колко е достоверно
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Моля за мнението ви!
« Отговор #5 -: Октомври 12, 2005, 20:59:18 pm »
Възможно е и дофтора да не е оразмерил правилно фоликула. За 12 ден при 27 дневен цикъл си е мъничко по средностатистически данни.
Но да ти кажа честно сатистиката понякога със зачатието са несъвместими неща.
Моля за мнението ви!
« Отговор #6 -: Октомври 12, 2005, 21:15:20 pm »
Лейди не всеки месец цикъла ми е на 27 дни .
Варира от 26 до 31 дни.
Дали е възможно да порасне достатъчно и да се получи нормална овулация?
И какво може да се случи с този фолекул?
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Моля за мнението ви!
« Отговор #7 -: Октомври 12, 2005, 21:18:28 pm »
Може да се получи нормална овулация, особено ако се успокоиш и не мислиш колко ще нараства. Психическото състояние също е важно за нарастването и нормалната овулация по веригата Хипофизо - хипотеламучно - яйчникова ос. В кратце веригата на хормоните , които се отделят от съответните жлези, водещи до овулация.
Моля за мнението ви!
« Отговор #8 -: Октомври 12, 2005, 21:35:29 pm »
Благодаря ти! :D
Успокоявам се и ще се потрудим този месец пък каквото стане.
Утре отново  съм на лекар и ще видим как расте фоликула.
Моля за мнението ви!
« Отговор #9 -: Октомври 12, 2005, 22:15:43 pm »
Е вече съм напълно объркана 8O
току що си правих теста за овулация и той е абсолютно положителен.Тестовата ивица е много наситена и доста по -тъмна от контролната. 8O
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Моля за мнението ви!
« Отговор #10 -: Октомври 12, 2005, 22:44:07 pm »
Цитат на: vanina02
Е вече съм напълно объркана 8O
току що си правих теста за овулация и той е абсолютно положителен.Тестовата ивица е много наситена и доста по -тъмна от контролната. 8O

предните пъти не е бил положителен, щом пишеш, че тестовата ивица е била по-светла от контролната!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Моля за мнението ви!
« Отговор #11 -: Октомври 13, 2005, 08:55:20 am »
Ох Джами ,то това ясно за теста ,но преди два дни доктора видя фоликул който беше едва 9 мм.
*
Моля за мнението ви!
« Отговор #12 -: Октомври 13, 2005, 10:41:36 am »
Ванина,

тестът за овулация се счита за положителен в момента, в който втората черта стане по-ярка от контролната. Иначе с наближаването на ову втората черта става по-тъмна и това те е заблудило, че ову ще е, когато си имала две черти. То по принцип си има две черти.

Щом сега теста е аболютно положителен, чакай ову в следващите 24-48 часа. И действайте...
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Моля за мнението ви!
« Отговор #13 -: Декември 27, 2005, 21:01:02 pm »
еи хорица можете ли да ми кажете тия проследявания на овуту как стават за всеки преглед ли се заплаща и става ли с направление и колко време- всеки ден ли се ходи на чичо доктор :?
Моля за мнението ви!
« Отговор #14 -: Декември 27, 2005, 21:55:57 pm »
Цитат на: naha
еи хорица можете ли да ми кажете тия проследявания на овуту как стават за всеки преглед ли се заплаща и става ли с направление и колко време- всеки ден ли се ходи на чичо доктор :?

През ден от 11-тия някъде. По преценка на лекаря е. Всеки преглед се заплаща, а ако си с направление - май ЗК не покрива ехографа...
*

Anonymous

Моля за мнението ви!
« Отговор #15 -: Декември 27, 2005, 23:57:01 pm »
малко-зайче лелеле 8O  та тея хора направо не знам ако ми кажат че трябва да го правя та те ще ме обрекът на "смърт" (образно казано) това е вече прекалено като се има в предвид и че трябва да пътувам до софия лелелел мерси все пак за отговора а също и не знам дали си във дир.бг ама аз нещо не мога да пиша там знаеш ли нещо по въпроса? кисс-ки от мен
ВАНИНА
« Отговор #16 -: Декември 28, 2005, 11:32:20 am »
Ванина, ЧЕСТИТО!!!

Много се радвам за вас!
Успех, здраве и безпроблемна бременност!
Много щастие през Новата година с о4акваната радост!

Успех на всички ни!
Re: ВАНИНА
« Отговор #17 -: Декември 28, 2005, 11:39:25 am »
Цитат на: BLUEMOON
Ванина, ЧЕСТИТО!!!

Много се радвам за вас!

Успех на всички ни!

:?:  :?:  :?:
В чий телевизор е повредата? В моя ли?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Re: ВАНИНА
« Отговор #18 -: Декември 28, 2005, 12:07:01 pm »
Цитат на: wassilena
Цитат на: BLUEMOON
Ванина, ЧЕСТИТО!!!

Много се радвам за вас!

Успех на всички ни!

:?:  :?:  :?:
В чий телевизор е повредата? В моя ли?

Повреда не виждам
Важното е как си служиш с твоя
1. Ако аз правилно съм си полсужила с моя телевизор;
2. ако инфо е все още актуална;
3. ако няма опровержение другаде, което да не съм видяла все още, защото нямам време да обхвана всичко,

от графиката на Ванина82 до 18.12. видях, че е в щастливо очакване.

4. Ако съм избързала или закъсняла  с поздравленията, Ванина, моля те за извинение!
Моля за мнението ви!
« Отговор #19 -: Декември 28, 2005, 12:52:53 pm »
Луна, я по-спокойно! Пести си нервите, моля!
Просто попитах, защото прочетох няколко пъти темата, но не видях да пише някъде, че е бременна или е правила тест и е положителен. Даже сега ти като каза ми дойде на ума да й погледна графиката. И така - ти просто можеше да кажеш, че си й видяла графиката, или че тя се е писала в друга тема, или те е опълномощила да кажеш новината вместо нея!
Да се извиня предварително, ако ПАК сгафя нещо! Но ако Ванина не е пуснала тема, че е бременна и ако ти тук я поздравяваш, без нейното мнение - не ти прави чест да издаваш нечия информация!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!