0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Сестра ми
« -: Октомври 13, 2005, 11:53:34 am »
Здравейте момичета,
Искам да ви споделянещо защото май само на вас мога да го кажа защото сте ми близки но по някакъв друг начин.
Сестра ми е по-голяма от мен, омъжена от 3 години но има определени пробелми и не може да забременее. Свекърва й постоянно я води по някакви изследвания и тя вече е развила отпорна реакция.
Преди време разбрах че ще имам бебе!:)
Когато й се обадих да й кажа тя реагира от сорта на "И какво от това?!?"
Знам че й е тежко, и че не иска да сподели с мен или с майка ни защото ще покаже по някакъв начин че свекърва  я тормози но аз не съм иновна и имам малко право на споделена радост, а и ми е сестра!
Аз мислех че в този момент нищо няма да помрачи щастието ми но ето че можело!
Не знам защо обаче и майка ми не реагира така както очаквах! В момента имам нужда да говоря с някой който го е преживял и който ме обича и ще ми даде подкрепа! А по-гоялмо разбиране получавам от свекърва си!
В общи линии това е!
Не исках да ви товаря с това но исках да споделя с някой!
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
Сестра ми
« Отговор #1 -: Октомври 13, 2005, 12:07:38 pm »
Денче,сестра ти знае ли за сайта?Защо не се опиташ да и помогнеш?Вместо да я тормози някаква леичка и да я мъкне насам - натам,защо не поговориш с нея,все пак ти е сестра,а тук ще намери цялата информация,която и е нужна.За останалото - всичко е в нейни ръце (и на мъжът и,разбира се  :wink: )Не я съди,сигурна съм,че и е много тежко..не,че я оправдавам,но човек се променя страшно много борейки се със стерилитета.Чак не можеш да се познаеш,ти ли си онова наивно момиче..и какъв е тоя звяр дето живее в тебе.Опитай се да се поставиш на нейно място и да я разбереш.Подай и ръка и може да бременеете заедно,пък,кой знае? :)
*
Сестра ми
« Отговор #2 -: Октомври 13, 2005, 12:17:51 pm »
Здравей Денче!
Първо искам да ти честитя че ще ставаш мама.Пожелавам ти една лека бременност.Относно сестра ти-Вярно е, че те е засегнала с тази нейна реакция, но всичко е резултат на положението в което се намира.Само може да поговориш с нея и така смятам, че ще започне да разсъждава по друг начин.
А ти не се тормози защото трябва да се пазиш.Все пак това е твоето бебче-толкова желано.
*
Сестра ми
« Отговор #3 -: Октомври 13, 2005, 13:08:17 pm »
Aз ще отговоря от гледна точка на  сестра ти, защото съм в подобно положение.

Когато моята сестричка забременя и ми каза, аз я прегърнах и и честитих :) С нищо не показах че вътрешно ме боли, че искам да съм на нейното място. Признавам си - няколко дни ми беше много кофти, но не за това че тя е бременна, а за това че аз не мога така като нея "от раз". Мина ми сравнително бързо, преодолях и това. Сега само вървя след нея и я съветвам, :) :) :) като по-голяма кака :) :) :) Вече го обичам това бебешорче, още преди да се е родило :) :) :)

Та с две думи исках да ти кажа, че на нея и е тежко и страда, НЕ за това че ти си бременна, вярвай ми тя много ще се ти се радва и ще мисли за теб. Страда защото тя не е бременна. Опитай се да я разбереш, наистина е много трудно. Но бъди сигурна че ще го преодолее и тогава ще бъде най-щастливата леля

А на теб ЧЕСТИТО !!!! Лека и безпроблемна бременност :)

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
Сестра ми
« Отговор #4 -: Октомври 13, 2005, 13:15:54 pm »
Благодаря навсички!
Сестра ми
« Отговор #5 -: Октомври 13, 2005, 13:22:50 pm »
Но не става! Звъннах й преди малко и тя ме пита какво правим? ловим ли зайци /понеже мъжът ми е ловец/?аз и казах че мъжете на бременните не ходят на лов защото има поверие че не трябва да убиват и тя ми каза "Не те е срам! Какъв номер му погоди на момчето!" :cry:  :cry:  :cry:  :evil:
*
Сестра ми
« Отговор #6 -: Октомври 13, 2005, 13:31:18 pm »
Цитат на: dencheto
Но не става! Звъннах й преди малко и тя ме пита какво правим? ловим ли зайци /понеже мъжът ми е ловец/?аз и казах че мъжете на бременните не ходят на лов защото има поверие че не трябва да убиват и тя ми каза "Не те е срам! Какъв номер му погоди на момчето!" :cry:  :cry:  :cry:  :evil:

Почнаха те хормоните и теб :) ;)
Ама тя се е пошегувала - не взимай всичко толкова присърце :) Ми пошегувай се и ти, не се натъжавай.

Ето ти един пример за отговор - "Нека и той разбере нещо от бременността :) :) :) :) "

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
Сестра ми
« Отговор #7 -: Октомври 13, 2005, 13:32:34 pm »
тя се базика бе, Дени, то е ясно  :D  Недей толкова да преекспонираш състоянието си пред нея, споделяй важните и съществени неща.

Между другото какви изследвания са правили сестра ти? Говорили ли сте затова?
Сестра ми
« Отговор #8 -: Октомври 13, 2005, 13:33:07 pm »
Тона който държеше ми е до болка познат! Не беше майтап повярвай! Ама то си е за нея! Аз няма да я притеснявам вече като иска да ми се обади!
Сестра ми
« Отговор #9 -: Октомври 13, 2005, 13:35:39 pm »
Мисля че си е направила всички хормонални изследвания и всичко е ок! Зет ми си е направил спермограма и мисля че и тя е наред. Пи дуфастон за регулиране на цикъла и толкова!
*
Сестра ми
« Отговор #10 -: Октомври 13, 2005, 13:36:09 pm »
Всеки си мисли, че неговата драма е най-голямата драма. За сестра ти проблемите около забременяването са най-голямата драма. За теб бременността е най-голямата драма. За майка ви сте еднакви. Тя иска както едната да е добре, така и другата. Убедена съм, че се радва за бременността ти, но ми се струва, че ще е още по-щастлива не ако ти не беше бременна, а ако и двете бяхте бременни.

И един споделен личен опит: аз нямам брята и сестри. Но мъжът ми има брат, на който преди 3 месеца се роди дете. Това ми е много болна тема. Засега отказвам да видя детето дори на снимка. Може да съм гадна кучка, но така ми се струва по-добре: хем щадя моите нерви, хем не насочвам завистта си и негативната си енергия към новото човече. А мъжът ми как се оправя -не знам-от роднините му постоянно пристигат писма с "как се усмихнала за първи път бебка", "какво изгукала", "как махала с ръчички"... все неща, които могат да ни бъдат спестени. Обаче тез роднини не се и досещат, че ние като ходихме да гледаме "Чарли и шоколадовата фабрка" ревахме и двамата, че сме сами в киното, а не с нашето дете. Та ето: за мен драмата с проблема е огормна, а за тях драмата около бебето е още по-голяма... Така става в живота.
Не кори сестра си. Не се натъжавай заради майка си. Постави се на тяхно място, помисли какво е. Бъди много търпелива, деликатна, тайничко всеки ден се моли и на сестра ти да се случи такова хубаво нещо. Тогава драмите ви ще се припокриват и ще си споделяте щастието.

И разбира се: честита бременност, лека и сладка!

Мари
Alexandra
*
Сестра ми
« Отговор #11 -: Октомври 13, 2005, 13:36:18 pm »
Мила Дени,

ситуацията, в която си изпаднала е наистина доста сложна, но не е непреодолима. Съжалявам, че се чувстваш зле и не срещаш подкрепата от страна най-близките си хора за това щастие, което ти се случва. Но понякога хората въпреки че се радват реагират по болезнен начин и така без да искат обиждат близките си хора.

Всеки е егоист и във вашата ситуация разглежда ситуацията през призмата на собствените си чувства. Аз съм убедена, че твоите майка и сестра наистина много те обичат и се радват за теб. Просто в момента сестра ти може би преживява шок от новината, че си бременна. Разбери я - тя се бори дълги години за нещо, което ти сега го имаш, а тя не знае кога ще го има. Аз съм сигурна, че болката скоро ще отшуми и тя ще приеме положението такова, каквото е. Но и ти трябва да се постараеш. Не правете грешката да се отдалечавате една от друга. Опитайте да се радвате на това мъничко щастие, което расте в теб.

Поговори с нея. Вдъхни й сили. Кажи й, че е добре дошла сред нас.

Опитай - ще имаш успех.
Сестра ми
« Отговор #12 -: Октомври 13, 2005, 13:48:49 pm »
Честно да ви кажа зет ми който е много готин човек като разбра така се зарадва все едно той ще става баща и ме разпитва как съм що съм, какво се чувствало и така и ми се струва че след като той може и на нея нямаше да и струва много да се зарадва поне малко а не аз да усещам тази студенина и пренебрежение! И понеже отказвам да мълча и да не споделям какво ми се случва за да не я дразня по-добре да не се виждаме известно време! Мъчно ми е но....!
Сестра ми
« Отговор #13 -: Октомври 13, 2005, 13:51:50 pm »
А на всичкото отгоре кръстницата ми е на 32 години и и намериха преграда в матката която трябва да се махне за да може да има деца и това и го откриха съвсем скоро а и на мъжа и спермограмата не е хич хубава но тя се зарадва МНОГО и понеже е лекар ми обяснява всичко много подробно без даже следа от болка че тя в момента неможа да има това което аз имам!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Сестра ми
« Отговор #14 -: Октомври 13, 2005, 14:07:42 pm »
Денче, хората са различни и реагират различно на живота и това, което им се случва!
Моят съвет към теб - не се огорчавай на сестра си, не я вини, а просто търпеливо изчакай, докато тя приеме твоята новина и я осмисли добре. Междувременно, както ти каза Сигнус, не преекспонирай пред нея състоянието си, бъди деликатна и тактична, говори за бременността си само, ако тя те попита. С времето нещата ще отшумят и тя ще се зарадва за теб! Не дълбай пропаст между вас заради това...

И ако обичаш сестра си - направи нещо за нея. Разкажи й какъв сайт си намерила, какви форуми, колко са ти помогнали момичетата там и я покани да ни посети.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Сестра ми
« Отговор #15 -: Октомври 13, 2005, 14:12:25 pm »
Разказала съм и за сайта тя твърди че е прочела, така че нейна работа! Сигрно скоро ще и мине и ще го приеме но аз едва ли ще забравя за съжаление!
*
Сестра ми
« Отговор #16 -: Октомври 13, 2005, 14:16:49 pm »
но аз едва ли ще забравя за съжаление!

Oooooooooooooo, така не бива .......... :(
Я се опитай да се поставиш на нейно място ...... Ама искренно и помисли - ти 3 години опитваш да забременееш, резултат 0. Тя забременява почти веднага ............ хууууубаво си помисли какво би почувствала в момента ................ Не казвай веднага "ще се радвам" Съжалявам че ще го кажа, но ти не можеш да знаеш какво и е на нея и мисля че най голямата ти грешка в момента е да се сърдиш и обиждаш!!!!

Помисли и за нея - наистина е важно!!!

Сестра ми
« Отговор #17 -: Октомври 13, 2005, 14:26:35 pm »
Не знам! В момента ми е обидно! За после не знам! Ще видим
*
Сестра ми
« Отговор #18 -: Октомври 13, 2005, 15:04:20 pm »
Дени, не си права. Но ти си знаеш най-добре. Постави се на мястото на сестра си и ще разбереш колко е трудно. Прочети още веднъж внимателно какво са ти написали момичетата.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Сестра ми
« Отговор #19 -: Октомври 13, 2005, 15:54:53 pm »
Не знам! В момента ми е обидно! За после не знам! Ще видим

Абе момиче, като че ли си малко дете да те убеждават с играчки. Аз съм от тея бременните, дето след 5 години забременя. Такава, която виеше от мъка като всяко едно момиче тук пред поредния цикъл и пред това, че не е бременна. Аз също имам преграда в матката и никой не беше сигурен, че ще мога да имам деца, а на мъжа ми му казаха, че никога няма да стане татко. И след такава болка и мъка - как искаш някой да се радва от веднъж на такава новина. Моя брат идва с мен на всички изследвания, нищо че е мъж и няма работа там, но беше до мен и ме подкрепи във всичко, с което се борих. Рева с мен след контрастните снимки и се смя с мен когато разбра, че ще става вуйчо.
Вместо да се пречупиш и да и кажеш, че я обичаш и ще бъдеш с нея - ти се цупиш като бебе, на което са взели играчката. Я си представи дори за минута, че го няма това бебе, че никога няма да можеш да го имаш??? Как ще се почувстваш? Ами ако сестра ти се отчужди от теб и никога повече не сте заедно? Как ще се чувстваш ти, като знаеш, че детето ти има леля, а ти не можеш да го заведеш да я види?
Мъжете никога не осъзнават майчинството в тази сила, с която го осъзнава една жена. И това, че той се радва е добре, но никой не знае какво става в душата на сестра ти. Ако тя обича този мъж силно и истински, за нея болката е още по-силна, защото не може да го дари с дете. А какъв по-хубав подарък за човека, който обичаш от едно дете!!!
Помисли си върху това и не се цупи излишно!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю