Всеки си мисли, че неговата драма е най-голямата драма. За сестра ти проблемите около забременяването са най-голямата драма. За теб бременността е най-голямата драма. За майка ви сте еднакви. Тя иска както едната да е добре, така и другата. Убедена съм, че се радва за бременността ти, но ми се струва, че ще е още по-щастлива не ако ти не беше бременна, а ако и двете бяхте бременни.
И един споделен личен опит: аз нямам брята и сестри. Но мъжът ми има брат, на който преди 3 месеца се роди дете. Това ми е много болна тема. Засега отказвам да видя детето дори на снимка. Може да съм гадна кучка, но така ми се струва по-добре: хем щадя моите нерви, хем не насочвам завистта си и негативната си енергия към новото човече. А мъжът ми как се оправя -не знам-от роднините му постоянно пристигат писма с "как се усмихнала за първи път бебка", "какво изгукала", "как махала с ръчички"... все неща, които могат да ни бъдат спестени. Обаче тез роднини не се и досещат, че ние като ходихме да гледаме "Чарли и шоколадовата фабрка" ревахме и двамата, че сме сами в киното, а не с нашето дете. Та ето: за мен драмата с проблема е огормна, а за тях драмата около бебето е още по-голяма... Така става в живота.
Не кори сестра си. Не се натъжавай заради майка си. Постави се на тяхно място, помисли какво е. Бъди много търпелива, деликатна, тайничко всеки ден се моли и на сестра ти да се случи такова хубаво нещо. Тогава драмите ви ще се припокриват и ще си споделяте щастието.
И разбира се: честита бременност, лека и сладка!
Мари