0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кухо яйце
« -: Октомври 06, 2007, 14:39:50 pm »
Здравейте момичета!
От скоро съм във форума и много ми харесаха темите по които си говорите, давате съвети един на друг, помагате си, това е нещо чудесно.
Незнам дали точно тук трябва да си задам въпроса, но аз искам да Ви помоля за съвет и за информация ако може.
На 27 години съм, омъжена съм от 3 години и с мъжа ми решихме да си имаме вече нов член в семейството. Тази година април месец забременях(уж) и на третия месец се разбра, че е кухо яйце. Това ми беше първа бременност. И сега много съм притеснена че може и втория път пак да се окаже кухо яйце. Докторът каза, да бъда спокойна и че втория път ще си бъде нормална бременност. Но аз много съм притеснена да не би да се повтори пак. Много Ви моля , ако някоя от Вас знае нещо по този въпрос да ми пише!
Благодаря Ви предварително!
*
Re: Кухо яйце
« Отговор #1 -: Октомври 06, 2007, 17:26:51 pm »
Не се притеснявай.
Всичко ще е наред при нова бременност.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #2 -: Октомври 06, 2007, 21:50:35 pm »
Няма общо това, че първата е била кухо яйце и втората да е така. Аз един път бях с кухо яйце и направих абразио в 9 г.с. Сега имам бебе. Почини си, виж с лекаря какво ще решите и кога да започнете отново опитите и кураж.
Успех!
« Отговор #3 -: Октомври 07, 2007, 10:22:11 am »
Мартен ,всичко ще е наред при втората бременност.Успех и кураж от мен :crossfingers:
« Отговор #4 -: Октомври 07, 2007, 11:45:09 am »
Много ви благодаря момичета!
Дано втроия път всичко да е наред.
« Отговор #5 -: Февруари 19, 2008, 17:23:34 pm »
Преживях абразио на 14.01.2008 г., диагнозата ме обърка . Първоначално в Перник откъдето съм ,ми казаха "кухо яйце" , после в София - загинал ембрион . По лекарски сметки трябваше да съм в 9 г.с.Може ли някой да ми обясни разликата между "кухо яйце" и загинал ембрион .
« Отговор #6 -: Февруари 19, 2008, 17:58:09 pm »
Преживях абразио на 14.01.2008 г., диагнозата ме обърка . Първоначално в Перник откъдето съм ,ми казаха "кухо яйце" , после в София - загинал ембрион . По лекарски сметки трябваше да съм в 9 г.с.Може ли някой да ми обясни разликата между "кухо яйце" и загинал ембрион .
Сега , на 28.01 ми правиха кюретаж в 9 г.с.Отначало док. от В.Търново упорито твърдяха , че е "кухо яйце".Чак , когато отидохме в Плевен , видяха ембрионалните структори и установиха миссед-а.
 "Кухото яйце" е когато се вижда на УЗИ бременност , но с празен плоден сак, т.е. няма ембрион. От това произлиза и наименованието.
 Missed abortion е когато има плоден сак със загинал или недоразвит ембрион , както при мен имаше само ембрионални структури.
 В такъв случай се прави кюретаж (абразио) или може само да падне, за да се отстрани "дефектната"бременност.
 Вероятността да се повтори нова бременност с "кухо яйце" е много малка , но ако миссед-а се повтори са наложителни имунологични и генетични изследвания.Аз лично ги направих след първия аборт и мисля , че вече поне знаем от резултатите срещу какво да се борим.
 Успех ти желая! Мечтите ни ще се сбъднат! :)
« Отговор #7 -: Февруари 19, 2008, 18:07:48 pm »
Благодаря за бързия отговор. А тези изследвания задължителни ли са , при положение че това ми първи такъв аборт , а преди това имам една съвсем успешна бременност?
« Отговор #8 -: Февруари 19, 2008, 18:11:56 pm »
 Не , не са задължителни. Препоръчителни са след два и повече спонтанни аборта.
 Просто аз за себе си реших , че не искам да стигам до втори , за да ги направя. :)
« Отговор #9 -: Февруари 19, 2008, 18:15:49 pm »
Благодаря , и аз ти желая успех , както на всички , чиято мечта е да държат в ръцете си здраво и хубаво бебче . УСПЕХ !
« Отговор #10 -: Февруари 20, 2008, 11:35:53 am »
Izobshto ne se pritesniavai!!! Minalata godina mi se sluchi sushtoto, v nachaloto misleh, che izhod niama, vsichko i vsichki mi biaha krivi, obache posle si kazah, che polza ot pritesneniq niama, a puk i lekariqt kaza, che na goliama chast ot jenite im se e sluchvalo po ne 1 put, taka che...., shtom toi ne se pritesnava, a razbira kak stoiat neshtata, znachi i az ne triabva... i taka. Gore glavata!!! shtom edin put e stanalo shte stane i vtori put, samo che veche s bebok  :)
*
« Отговор #11 -: Март 16, 2008, 14:17:47 pm »
В 8 г.с. ми правиха абразио - кухо яйце. Трябва ли да направя имунологични и генетични изследвания. Временният успех с моето забременяване се дължи на ин-витро и предпочитам да направя тези изследвания преди да пристъпим към нов опит.
« Отговор #12 -: Март 16, 2008, 18:17:49 pm »
Много съжалявам legeo :( Според мен е най добре да се консултираш с лекарят правил ин-витрото, за да те посъветва какви точно изследвания да направиш.
« Отговор #13 -: Март 16, 2008, 22:17:26 pm »
В 8 г.с. ми правиха абразио - кухо яйце. Трябва ли да направя имунологични и генетични изследвания. Временният успех с моето забременяване се дължи на ин-витро и предпочитам да направя тези изследвания преди да пристъпим към нов опит.
По принцип "кухото яйце" има по - скоро инцидентен характер и не се повтаря при следваща пременност , но е добре да направите имунологични и генетични изследвания.
*
« Отговор #14 -: Март 16, 2008, 23:17:08 pm »
Щом е след инвитро, не пречи да се презастраховаш като направиш генетични и имунологични. Иначе чак след 2, че даже и след 3 спонтанни аборта се говори за проблем. Аз не съм правила, въпреки че имам 2 спонтанни аборта, тъй като при мен се откри друг проблем. Дори с успешната си бременност имах още един имплантиран сак, който се оказа "кухо яйце", който се изчисти, а другото сакче се задържа  и сега е една малка сладка госпожица.