Преживях абразио на 14.01.2008 г., диагнозата ме обърка . Първоначално в Перник откъдето съм ,ми казаха "кухо яйце" , после в София - загинал ембрион . По лекарски сметки трябваше да съм в 9 г.с.Може ли някой да ми обясни разликата между "кухо яйце" и загинал ембрион .
Сега , на 28.01 ми правиха кюретаж в 9 г.с.Отначало док. от В.Търново упорито твърдяха , че е "кухо яйце".Чак , когато отидохме в Плевен , видяха ембрионалните структори и установиха миссед-а.
"Кухото яйце" е когато се вижда на УЗИ бременност , но с празен плоден сак, т.е. няма ембрион. От това произлиза и наименованието.
Missed abortion е когато има плоден сак със загинал или недоразвит ембрион , както при мен имаше само ембрионални структури.
В такъв случай се прави кюретаж (абразио) или може само да падне, за да се отстрани "дефектната"бременност.
Вероятността да се повтори нова бременност с "кухо яйце" е много малка , но ако миссед-а се повтори са наложителни имунологични и генетични изследвания.Аз лично ги направих след първия аборт и мисля , че вече поне знаем от резултатите срещу какво да се борим.
Успех ти желая! Мечтите ни ще се сбъднат!