0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: графиката на saraapl
« Отговор #20 -: Октомври 16, 2007, 17:59:15 pm »
само 1 е ......днес бях на доктор.каза че вече е само един.ама защо темп не спада... :( това не е ли лошо че е такава висока? мн ме боли главата тези дни и ми е мн лошо....доктора като ме види и му идва да избяга...през ден съм при него...:( ама като  съм нервна и притеснена....сега какво следва???
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #21 -: Октомври 16, 2007, 18:14:12 pm »
Току що ти отговорих - някъде.
Кажи кога лекарят видя 2 фоликула и кога беше 1 и колко голям?
Какво е станало с другият? Беше ли се пукнал?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #22 -: Октомври 16, 2007, 18:26:50 pm »
нямам в себе си данните.останаха при него защото след 3 дена съм пак на преглед.каза ми днес че според графиката ми теста за ову не е отчел за двата фолик. и поради тази причина не е верен.днес ми каза че напредваме добре...и че вече ще чакаме...ама какво....:( отчаяна съм..проблем ли имам не знам,ама мие тъжно много....
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #23 -: Октомври 16, 2007, 18:32:18 pm »
Моля те пиши само на 1 място, че така става много объркано. :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #24 -: Октомври 16, 2007, 18:36:39 pm »
 извинявай....:( ами около 16-17 мм е.поне така запомних...това много ли е малко ли е?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #25 -: Октомври 16, 2007, 18:44:00 pm »
Този размер - при пукнат фоликул ли е ?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #26 -: Октомври 16, 2007, 18:46:40 pm »
не сега е така...този дето е уж само един...ама не съм сигурна ако бъркам цифрата.като нямам пред мен данните.... :?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #27 -: Октомври 16, 2007, 19:43:55 pm »
Когато фоликула стане 17-18 мм това означава че яйцеклетката е годна за оплождане. Пука се при различна големина- средно 22-24-26 мм, може да се пукне и при 30мм и пак яйцеклетката да е годна.
Добре е да се проследи този фоликул - дали ще се пукне.
На ден фоликула нараства със средно 2 мм.
След 2 дена може да отидеш пак да те видят

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #28 -: Октомври 16, 2007, 19:48:22 pm »
ами именно след 3 дена съм на преглед...и доктора ми се е "посветил" на този фоликул..дотогава секс.така ме посъветва.А дали неразположението тези дни се дължи на пукането на единия фоликул?тези болки в главата? дано всичко се оправи....ама като се замисля нямам от какво толкова да се тервожа...едва от 1 месец пробвам... :wink:
*

saraapl

• 2009
« Отговор #29 -: Октомври 16, 2007, 20:14:57 pm »
Мерси за помоща Денис.Винаги е добре когато някой ти помага а ти с мен непрекъснато го правиш. една голяма  :bighug: за теб и много :balk_47: до утре мила за да ми разгадаеш графиката...:)
*

saraapl

• 2009
« Отговор #30 -: Октомври 17, 2007, 18:40:44 pm »
Денис мислиш ли че този спад не е на добре?? :( мерси за отговора предварително...и ,може ли случайно да се е спукал фоликула? тези дни не мога да отида на доктор.смениха ми и 4аса за другата седмица чак в събота..:( според теб може ли да се е спукал вече затова да спада T? :ask:
« Последна редакция: Октомври 17, 2007, 18:43:47 pm от saraapl »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #31 -: Октомври 18, 2007, 07:50:46 am »
По графика едва ли ще се разбере при теб, защото МЦ не е нормален /имаше повече от 1 фоликул, МЦ е по дълъг и т.н - всички тези неща са резултат от нещо, което е объркало хормоните/- а графиката показва нивата на хормоните при норм. МЦ.
Каквото и да ти кажа едва ли ще е вярно. Затова моят съвет беше да те наблюдава лекар.
Всъщност аз може да ти коментирам графиката - но ти няма да го приемаш за много вярно  :D.
Да може скоро да има О.Въпреки че един спад нищо не означава - обикновенно се коментират няколко стойности.
Кекс и това е- друго в твоето положение няма да помогне да стане чудото.
1 месец е нищо работа- когато мине 1 година тогава трябва да се притесняваш. :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #32 -: Октомври 18, 2007, 18:23:16 pm »
:):):) ами то и по графиката се вижда че не сме много мирни  :oops: нещо сме в период на многоооо кексане:) а и ти си права засега само ще меря и меря ама ако според теб има нещо което да знам казвай-аз се доверявам напълно....:) мерси много за съветите междудругото...а пък и някой път не искам да слушам докторите..по-добре някой приятел  :wink: до утре денис.пази се и мерси още веднъж  :D
*

saraapl

• 2009
« Отговор #33 -: Октомври 19, 2007, 18:48:05 pm »
ммммм лек спад днес ама не се отчайвам :) иначе мисля че скоро ще дойде и лелката обаче защото нещо ме предърпва кръста :):) е,нищо следващия месец ще чакаме  :D иначе всичко май е наред.Имам едно въпросче-спада Т защото наближава лелката ли? По принцип ти ми каза че около 33-36 дни МЦ значи на 22-23 трябва да дойде нали така...? :ask: та това ми е въпроса за Т...мерси денис и до скоро :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #34 -: Октомври 19, 2007, 19:23:07 pm »
Този спад показва, че не е имало О./според мен/.
Може би скоро ще дойде и М.
Съжалявам мила

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #35 -: Октомври 19, 2007, 23:20:39 pm »
Уважавам мнението ти денис.Аз имам обаче един въпрос.Ако нямам изобщо овулация имам ли шанс да стана майка по естествения път...и другия ми въпрос е-може ли след толкова малко време (1 месец едва или дори малко повече време,при положение че съм пила много време хапчета),да се твърди че нямам овулация???Благодаря ти предварително мила...
*

saraapl

• 2009
« Отговор #36 -: Октомври 19, 2007, 23:26:35 pm »
И забравих да кажа нещо-аз съм една жена която никога не е имала нормален цикъл.Под нормален имам в предвид почти всеки месец.аз имах (преди хапчетата)цикъл на 3/4 месеца веднъж..и то по много малко.И когато отивах на доктор само слушах то ще се оправи като родиш//обаче сега вече съм притеснена дали изобщо ще мога да родя...ако можеш дай ми съвет...лека вечер ти желая...:) мерси
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #37 -: Октомври 20, 2007, 09:20:14 am »
В МЦ-л в който няма О. - не може да се забременее.
Но, това, че от време на време нямаш О.не означава, че в месеца когато има О няма да забременееш.
Просто ти трябва добър лекар - обърни се към клиника по стерилетет, защото там са най-добрите лекари АГ.
В противен случай трябва да оставиш всичко на случайността- да има О., да е годна яйцеклетката, да сте улучили момента и т.н.
Според мен това чакане само ще те изнерви.
Трябва да се разбере каква е причината за нередовните МЦ и да се премахне.

Аз твърдя, че нямаш О./което не е 100% сигурно/ на базата на БТ.
Когато тя се повиши и в резултата на това графиката придобие определена конфигурация - това означава, че се отделил прогестерон /той се отделя след О. и повишава Т./

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #38 -: Октомври 20, 2007, 09:28:27 am »
Ето картинка за прогестерона и БТ:

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #39 -: Октомври 20, 2007, 20:36:17 pm »
мерси денис...имам един въпрос..и да кажа само че има грешка в графиката ми...аз я поправих и добавих в бележките разликата.ходих на доктор и той ме посъветва нещо.....каза че няма проблем с мен но единственото което го притеснява са кг...аз дигнах от хормоналните хапчета близо 15 кг за около 5 месеца и все още се боря с тях...та той е на мнение че трябва да сваля малко кг или всички (което аз искам) и нещата ще се оправят///мислиш ли че наистина от това също може да се оказва някакво влияние? аз четох за това някъде ама все пак искам и твоето мнение.преди бях 53 кг....мерси предварително...моля те коментирай графиката....