0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: графиката на saraapl
« Отговор #40 -: Октомври 21, 2007, 14:11:52 pm »
Да, може би е добре да свалиш излишните кг.
Понякога те пречат на зачеването.
За графиката ти - все още мисля, че има проблем с О./т.е не съм сигурна дали е имало О./

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #41 -: Октомври 21, 2007, 17:04:25 pm »
ok мерси денис.аз все пак обаче си мисля че те ми оказват много голямо внимание...кг имам в предвид....и това и ще правя и сега правя де :) една диета съм намерила подходяща за мен.аз обаче и на доки ще ходя и пак ще меря т и ще кексаме ....Абе продължавам да пробвам и да вярвам :):) мерси мила
*

saraapl

• 2009
« Отговор #42 -: Октомври 22, 2007, 18:34:16 pm »
Миличка имам един въпрос(колко съм нахална) :):):) та въпроса-мога ли да пия клостилбелгит и за какво по-точно е той? мерси предварително миличка.междудругото казвам се сиси :) приятно ми е  :P
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #43 -: Октомври 22, 2007, 19:48:49 pm »
Клостилбегит се пие след преценка от лекар и по негово назначение. Преди това трябва да се направят доста изследвания / хормони, проходимост на тръбите - за теб, спермограма за половинката/
Прилага се с цел стимулация на яйчниците да отделят годна яйцеклетка/-ки/ -най-общо казано.
Не е безобиден медикамент , може да се прилага само 6 пъти в живота на жената и то по схема.
Така, че внимавай - трябва точно да се подбере момента кога да се приложи.
Според мен дори е добре да се прилага заедно с инсеминация.
И най-важното според мен - при добри лекари / в клиника по стерилитет/

Клостилбегит

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #44 -: Октомври 22, 2007, 20:24:01 pm »
проходимостта на тръбите ми е отлична ,и спермограмата на мъжа ми е добре.проблема при мен е овулацията и това че е нередовен цикала ми.затова попитах за този медикамент защото гледам и чета че доста от момичетата във форума май го пият.та затова...ама мисля да говоря с моя доктор и да питам дали имам нужда от това или най-добре засега с  диетата...за която искрено мерси миличка :)иначе сме си добре обаче тези кг мн ме притесняват ти казвам...не знам как да ги махна.и след толкова дълго подлагане на противозачатъчни и резултата май е необратим(поне засега е така)...не знам.притеснена съм...правихме спермограма преди около 1 седмица отново.предната беше малко 50/50 защото имаше малко нерви и той започваше нова работа(свой бизнес) а това в чужда страна знаеш как е...ама сега спермограмата беше по-добре...но при мен кг си стояха и докито каза че имам мн голям шанс но трябва да могат яйчниците да "дишат".а сега е малко трудно както изглежда....та това е при нас?според теб мога ли да приемам това лекарство?и колко струва защото ако може една позната която сега е в България като се прибира ще ми го купи...мерси мила за отговора и за диетата още веднъж...до утре :)
*

saraapl

• 2009
« Отговор #45 -: Октомври 23, 2007, 23:03:03 pm »
Здрасти миличка днес съм мн щастлива( не ме питай защо не знам :) ) и така....пада ми Т и мисля че ще дойде лелката тези дни...нещо ми е такова предменструално....Л( айде миличка оставям те и ще се "чуваме" скоро надявам се.цунки от мен и от Испания...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #46 -: Октомври 24, 2007, 08:01:19 am »
Нов цикъл- нов късмет  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #47 -: Октомври 24, 2007, 22:29:05 pm »
та какво ще кажеш за това лекарство да го купя ли според теб и точно за какво е?мерси за отговора предварително :)
*

saraapl

• 2009
« Отговор #48 -: Октомври 24, 2007, 22:54:41 pm »
и друг въпрос имам.на една позната са и казали в българия да пие прегнил.това за какво е да знам как да обясня на моя доки тук?
*

saraapl

• 2009
« Отговор #49 -: Октомври 24, 2007, 23:00:30 pm »
a прегнил какво действие има?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #50 -: Октомври 25, 2007, 06:55:26 am »
та какво ще кажеш за това лекарство да го купя ли според теб и точно за какво е?мерси за отговора предварително :)
Пуснах ти линк за Клостилбегит -а - просто го прочети.
Според мен - не.
Трябва лекар да ти го назначи /след необходимите изследвания/ и да те проследи на УЗ когато го пиеш.
Ако е самолечение, може да си причиниш големи проблеми, не е безобидно.
За Прегнила- това е ЧХГ, който действа като ЛХ и предизвиква пукване на фоликула.
Поставен преди О., но при подходящ размер на фоликула- предизвиква  пукването му и отделяне на яйцеклетката.
Ето за него:Прегнил-ТУК

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #51 -: Октомври 25, 2007, 18:13:24 pm »
Виж ми графиката моля те.Все още нямам цикъл....нешо не е както трябва а според докито лично аз съм здрава...какво да правя?
*

saraapl

• 2009
« Отговор #52 -: Октомври 25, 2007, 18:29:43 pm »
взех си час но чак за 5.11....оффф мн съм притеснена ама днес четох за едно момиче с цикъл 41 дена....това нормално ли е денис?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #53 -: Октомври 26, 2007, 08:01:16 am »
взех си час но чак за 5.11....оффф мн съм притеснена ама днес четох за едно момиче с цикъл 41 дена....това нормално ли е денис?
Ако си с 28-30 дневен МЦ - не е нормално.
Нормално е средната дължина на МЦ +/- 1-2 дена.

Според мен не е имало О. - в този случай или се чака докато ти дойде от самосебе си М. или се предизвиква с лекаства/от лекар/.
Изчакай - може би скоро ще ти дойде М.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #54 -: Октомври 27, 2007, 18:51:40 pm »
Имам почти всички признаци че ще ми дойде и на всичко отгоре съм и цялата обрината...със сигурност е някъде по пътя ама къде точно...не се знае.иначе съм добре и не съм изнервена ама тези дни ме боли главата повечко.правих си тест за да се уверя че не съм бременна и така....сега чакам да ми дойде и се сещам че предния ми цикъл беше някъде към 39 дена..ще ти кажа как стана...значи като пих хапчетата трябваше да ми дойде обаче то се забави и докито ми каза че вероятно цикала ми не е 28 дни (+/-2 дена някъде...)ами сигурно е към 36/38 защото след хапчетата не ми дойде.изчака си лелката точно 39 дена и тогава дойде...той ми каза така ще е винаги освен ако не си с противозачатъчни ...и затова си мисля че е скоро лелката ама още време и трябва...ти какво мислиш денис по въпроса.и как ми е графиката....честно да ти кажа мисля да си дам време да ми се оправи организма защото толкова много хапчета които съм пила вече си казват своето...ами това е от мен засега като можеш пиши че така се успокоявам :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #55 -: Октомври 28, 2007, 07:46:59 am »
ДА си призная честно- не разбрах колко дена ти е МЦ.
Винаги ли си била/още от първата ти М./ с нередовен МЦ?
След първата М е нормалко 2-3 години МЦ да е нередовен, но след това най-често се оправя.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #56 -: Октомври 28, 2007, 10:59:10 am »
Абсолютно нередовен ми е бил цикъла винаги...и преди и след като започнах да водя полов живот...и винаги съм ходила на доки на всеки 3/4 месеца.винаги ми идва от само себе си когато му е времето.Но никога не съм имала проблем с яйчници,тръби или кисти и други неща...просто майка ми е била така и докито и е казал че след раждането може би ще се оправи (и е вярно-след мен каза че цикъла и е като часовник).и аз като му казах той си мисли че може би и при мен ще е така...но иначе няма никакъв друг проблем с мен и с тялото ми...според гинеколози при които съм била и са ме лекували..татова е.и всеки път цикъла ми е към 39-41 дена...освен когато съм с противозачатъчни...но вчера звънях на докито и той ми каза че няма от какво да се притеснявам.по-добре е да оставя цикъла да си дойде когато иска и да изчакам така няколко цикъла.по принцип винаги противозачатъчните оказвали влияние но след тях нещата в повечето случаи се регулирали с те1ение на времето...ти как мислиш?какво да направя? мерси предварително...:)
*

saraapl

• 2009
« Отговор #57 -: Октомври 28, 2007, 21:44:03 pm »
Мила много съм нервна и ми се спинка.това също ли е предменструално? :) мисля че да-а ти какво мислиш? :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #58 -: Октомври 29, 2007, 07:21:59 am »
Не знам какво да те посъветвам - аз обичам лекарите и за всичко се съветвам с тях  :D. За по сигурно дори с няколко понякога.
Ако искаш изчакай извесно време и ако не се получи- отиваш  на изследвания и прегледи.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #59 -: Октомври 29, 2007, 18:11:06 pm »
Ми и днес много ме боли коремчето...абе идва си ама....някъде е там по пътя...а аз иначе си чакам мила.и мисля да послушам докито и да изчакам един два цикъла мила...еи така за да ми се пооправят хормоните малко...все някога ще дойде.. :) мерси за отговорите...а за графиката какво мислиш?