0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Предозиране на фолиевата к-на
« -: Октомври 15, 2005, 12:55:26 pm »
Възможно ли е да има предозиране ако се взема продължително време време 800 мг вместо 400, фолиева к-на?
« Отговор #1 -: Октомври 15, 2005, 13:06:17 pm »
Теди, фолиевата е водоразтворим витамин (излишното се изхвърля), но все пак не е хубаво продължително време да се взима толкова висока доза.
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #2 -: Октомври 15, 2005, 13:58:48 pm »
Аз пък искам да питам,който знае : Може ли да има някакви странични ефекти от фолиевата киселина или с други думи - на някой хора да не им понася?Питам,защото от една седмица я пия и се чувсвам адски отпаднала,много ми е замаяно,постоянно ми се спи,боли ме глава,гади ми се,а вчера на тренировката /фитнес/ щях да припадна 8O Не ми се е случвало досега.Не взимам други хапчета,а фолиева киселина пия за пръв път.Съмнявам се да е от нея,но все пак да попитам..може и на някой друг да му се е случвало.
« Отговор #3 -: Октомври 15, 2005, 14:04:50 pm »
Ели, фолиевата киселина са започнали да я прилагат при американските войници - за да противодейства на свръх-натоварванията. Това по време на 2-рата световна война (дали пък не беше първата  :roll: ). И няма логика да си отпаднала от нея. Напротив, би трябвало да се чувстваш по-добре.
Провери дали нямаш друг проблем - някоя настинка или нещо такова.

И не ми се вярва на някого да не понася, защото фолиевата киселина я има в зеленчуците - не може на човек да му е лошо от хранене с полезна храна.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #4 -: Октомври 15, 2005, 14:45:44 pm »
Колкото и да е чудно, на някои хора не им понася. Ели, опитай да я пиеш само вечер преди сън.

Иначе не може да се предозира, дори и в десетократно по - високи дози да се пие.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #5 -: Октомври 15, 2005, 16:24:51 pm »
Благодаря,Мели!Ще опитам така.
« Отговор #6 -: Октомври 15, 2005, 16:39:09 pm »
Аз реших да вземам по 2 таблетки на ден. Ще пробвам 1 месец, но това че няма странични ефекти ме радва.
*
« Отговор #7 -: Октомври 15, 2005, 17:03:56 pm »
Какво те кара да вземаш 2 вместо по една таблетка както е дозировката? Едва ли ще удвоиш ефекта на фолиевата к-на ако я предозираш.

*
« Отговор #8 -: Октомври 15, 2005, 17:07:04 pm »
Много често съм взимала по 2, особено като се чудя пих ли днес или не ...
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #9 -: Октомври 15, 2005, 18:18:02 pm »
Аз също я мразя фолиевата - адски ми се повръща от нея.
« Отговор #10 -: Октомври 15, 2005, 19:06:06 pm »
Не зная какво ме кара. Аз не съм я пила редовно преди и си викам сега да ударя една ударна доза. Не, нещо друго. Просто от чудене какво да правя за да "подейства". Почнах и цинк да пия, а на мъжа ми ще видя да му го пробутвам в маджата, че той нищо не взема. :wink:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #11 -: Октомври 16, 2005, 19:09:20 pm »
Благодаря и аз Мели! При мен се получи същото преди време като я пиех ,но ме досрамя да попитам за това тук.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #12 -: Октомври 25, 2005, 22:37:21 pm »
Ели, при теб нещата оправиха ли се като смени времето на приема на Фол.киселина? Питам, защото от известно време също се чувствам така ужасно и какво ли не ми мина през главата докато не попаднах на мнението ти и определено при мен същите симптоми се появиха след като започнах да я пия! Но от тогава пия и вит.Е 400мг и незнам дали и от това може да се появи неразположение!
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #13 -: Октомври 26, 2005, 20:11:51 pm »
Ами аз направо я спрях тази фолиева к-на. :oops: Много гадно ми става.Половин час след,като я пия-все едно имам олово в главата и ми се гади ужасно :? Реших,че щом организмът ми я отхвърля не трябва да му я давам насила...Малко са ми и другите гадости. :evil: Пък може и да е някакво менте.Знам ли ? :dontknow:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #14 -: Октомври 26, 2005, 20:55:02 pm »
Момичета, вие от коя фолиева киселина пиете?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #15 -: Октомври 26, 2005, 21:50:42 pm »
Пила съм неофилик /мисля че така беше/, сега съм на фолацид /от по -малкия грамаж - щото се прее..х като някои други по опаковката и цената/ . Все същата гадост е. При все, че както знаеш в комбинация с тегретол се пие завишена доза, ма не мога ...
Лошо ми е, върти ми се свят, повръща ми се. Мислех че е психосоматично, ма не е. Като не я пия съм цвете, та чак и за мирисане. Просто не ми понася тая фолиева.
То пък като съм забременяла, че чак за спина бефида да мисля...
*
« Отговор #16 -: Октомври 26, 2005, 23:34:18 pm »
Аз пия, по-точно пиех, Folic acid на Adipharm, 0.4mg! Момичета, вие от същата ли пиете? Между другото откакто я спрях и аз съм цвете  :wink:  !
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #17 -: Октомври 27, 2005, 07:50:18 am »
Аз- Неофолик форте, мисля че е най- добрия вариант на пазара и цената за 90 хапчета е около 5 лева.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #18 -: Октомври 27, 2005, 15:38:09 pm »
А можете ли да ми кажете как се пие фолиевата к-на- преди, по време или след храна?
« Отговор #19 -: Октомври 27, 2005, 18:23:41 pm »
Аз като mini пия "Неофолик форте" сутрин след лека закуска :eating:  с кафе по 1 табл.
Обещах на Ganka:)