0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте!

Преди няколко месеца - началото на юли месец - при профилактичен преглед на щитовидната жлеза ми откриха възел (не знам дали това значи киста, също така не знам дали е топъл или студен) в левиъа дял, при нормални нива на хормона TSH.
Всички лекари, с които съм се срещтала по този повод ми казват че лечението на този проблем е единствено оперативно.
Чела съм че примерно има случаи на излекувани яйчникови кисти само с билколечение и хомеопатия.
За това ви моля за мнение - дали и такъв възел може да бъде излекуван с билки?
И дали е възможно той да е причината за незабременяването ми?

Ще съм благодарна за вашита мнения по въпроса! :D
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Има ли билки за лечение на възел на щитовидната жлеза?
« Отговор #1 -: Октомври 16, 2005, 15:12:11 pm »
Има неща, които могат да се променят без лечение, с билки, с шарлатанство - това са яйчниковите кисти. Те са много видове, една част от тях са в резултат на неправилна терминология - всеки месец в яйчникът на жената расте фоликул (киста), който в повечето случаи се пука (овулация) или остава непукнат и през следващия цикъл изчезва (лутеинизира).

Има други неща, които трябва да се отстранят оперативно и нищо друго не може да помогне.

Възел не значи киста. Това е плътно образувание.  Първо трябва да уточниш какъв е, какви са хормоналните ти нива (не само на ТСХ), след това да се обсъди въпросът за хормонално или оперативно лечение, билки, диета, режим и т.н.

Накрая - ако не вярваш на лекарите, при които ходиш, намери такива, на които да вярваш. Не искай в този форум да ти изписваме лечение. Също така не гледай в диагнозите на другите. Ако кажеш от кой град си, можем да те насочим към съответните болници, кабинети, специалисти и процедури.

А, да, възелът може да е причина за незабременяването ти. Но може и да не е.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #2 -: Октомври 16, 2005, 15:22:00 pm »
Мели, благодаря за отговора!

От София съм, а проблема беше открит в СБАЛЕНГ "Акад. Ив. Пенчев" от д-р Милчева.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Октомври 16, 2005, 15:26:34 pm »
Забравих да те питам, Ная, какво стана с твоя тестостерон?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #4 -: Октомври 16, 2005, 15:39:48 pm »
Тестостерона ми е 0,637 nmol/l при рефернтни стойности 0.22 - 2,9.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #5 -: Октомври 16, 2005, 18:03:34 pm »
Значи аз съм лично си махнах преди три четири години  възелчето с пиене на чай от орехови черупки. И доктофторката се чуди, ама - факт.  Зависи от възела обаче.
Здравейте искам да споделя един вариант за лечение на възлите на щитовидната жлеза за който четох преди няколко седмици.Преди са били възможни само два метода на лечение – клинично наблюдение и операция. Хирургичното лечение се препоръчва само когато възела е болезнен и създава значително неудобство. Напоследък, нов, неинвазивен метод на лечение набира скорост - така наречената ехотерапия. Това е метод, използващ фокусиран ултразвук с висока интензивност и представляващ алтернативен вариант на хирургичното лечение на проблема. Доколкото знам предимствата му са следните:
- не е нужна обща упойка, а невролептична;
- процедурата е амбулаторна ( не е нужно да лежите в болница), възстановяването е в рамките на няколко часа – пациента се приема сутринта и се изписва следобед;
- лечението е безопасно, ефективно и също така, за разлика от операцията, не остава белег;