0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
 Знам, че не тук му е мястото да питам, но просто вас чуствам близки и незнам кой друг да попитам...Момичета някой от вас ходил ли е на мамолог, как протича един преглед, веднага ли след прегледа доктора казва, че всичко е наред или не. Знам, че свуча доста объркано, но направо ще се пръсна, незнам какви напипвам и напипвам ли нещо, но със насапунисана ръка усешам нещо като задебеление на гърдата , глътнала съм си граматиката, направо ще умра, само плача и плача. Записала съм си час за д-р Свещаров от Панацея, но чак за 17.10. Дотогава имам чуството. че ще се побъркам....Извинявайте...
« Последна редакция: Октомври 12, 2007, 09:19:16 am от mini »
*
Re: Знам, че не му е тук мястото...
« Отговор #1 -: Октомври 12, 2007, 09:16:40 am »
 Здравей,Рени,успокой се!Аз съм ходила на много такива прегледи,няма нищо страшно.След прегледа докторът ще ти каже дали има причина за притеснение.Ако си под 30год,не давай да ти правят мамография,освен ако не е наложително.Аз съм правила три такива в Бургас,и лекарите в София като разбраха,направо им се изправи косата!Защото ако има нещо обезспокоително,може да се види и с най-обикновен видеозон.Желая ти успех,дано да няма нищо!
*
Прегледът е палпация + ултразвуково изследване на гърдата, ако си под 40. Разбира се и въпроси-секреция, семейни предразположености и т.н. Резултатите от това се казват веднага. За по-сложни случаи може да се правят и допълнителни неща. И аз съм ходила при Свещаров, казват, че е един от големите в България в тази област. Пожелавам ти всичко да е наред!
Alexandra
Reni,преглед на мамограф се прави ако си над 35г. Ако си под 35г. се прави ехография на млечна жлеза. Трябва да е до 14-я ден на МЦ.
При самия преглед лекарят казва какво се вижда .
В повечето случаи са кистички,които е хубаво да са пълни с течност.Обикновено изтеглят течноста,за да я изследват/при мен поне беше така/.Ако е гъста консистенцията се предприема отстраняване,но пак не значи,че е раково образованието.
За лично успокоение можеш да отидеш преди прегледа при д-р Свещаров на ехография на жлезата/правят я във всяка клиника/. Лекарят извършващ прегледа ще ти каже какво вижда.След това с готовите изследвания при твоя лекар.
Късмет и не се тревожи излишно!
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Рени, те момичетата са ти обяснили вече, но да си кажа и аз. Мамография се прави ако имаш навършени 35, или вече си раждала, или ако лекарите имат мнго основателно съмнение за нещо злокачествено и искат да уточнят. Но и на ехографа всичко се вижда идеално, така че и това ще ти свърши работа. В повечето случаи това са доброкачествени кисти, които дори не е необходимо да се отстраняват. Не се притеснявай излишно. Отиди при специалист и той ще ти каже кое как е и то още при самия преглед. Не се шашкай предварително. Само ще си тровиш нервите. Отпусни се и не си внушавай лоши работи. Всичко ще бъде наред.
Прегръдки.
И да пишеш какви са резултатите.
И аз като тебе се бях шашнала...Имах бучица в едната гърда.Оказа се безобидна кистичка,която не отстраниха,но ме предупредиха че някой ден може да се наложи отстраняване,ако започне да расте.От няколко месеца дори не я усещам.Не искам да плаша никой,но тогава бях на Диане,и лекаря в Ракова болница ми каза че най/вероятно причината за появата на кистата е Диане/то.Каза да го спра моментално,и след спирането му,надявам се,кистата е изчезнала за винаги.
Не са ми правили мамография,защото съм с много малки гърди,и лекаря каза че няма как да стане.
Както Жекова ти е казала,мамография на млади жени се прави ако е наложително,т.е. ако след палпацията лекарят има съмнения за нещо неприятно.
Не се притеснявай предварително,най/вероятно е нещо безобидно.
Пиши после.
Успех!!!
*
Хора искренно ви благодаря за подкрепата, но аз съм си глътнала граматиката. След прегледа ще пиша, дано всичко е наред, но много се съмнявам!
рени ,всичко ще е наред.Не се настройвай предварително за оши резултати.Ние сме с теб мила.Да пишеш после . :crossfingers:
*
Ох, момичета за съжаление отмених часа, тъй като гадната лелка не идва, това беше единствения път, в който така се молех да ми дойде, но ето още ми пробива и само ми цапа кафяво, бясна съм, а и така отчаяна. Сега имам час чак за 26.10, толкова много трбва да чакам и тези дни ще ме съсипят, само при мисълта, че има нещо и че ще е може би много късно, хора много съм психясала.....
*
За прегледа не трябва да си в цикъл ли?
Успокои се ,всичко ще е наред!
Чакането наистина убива!
*
Всичко е наред!
« Отговор #11 -: Октомври 27, 2007, 19:39:36 pm »
 Хора всичко мина наред при мамолога, няма нищо, слава Богу, бях си изкарала акъла:)
*

minesota

• 239
  • Всичко е възможно!!!
Re: Всичко е наред!
« Отговор #12 -: Октомври 27, 2007, 19:48:43 pm »
Браво Рени :)
Радвам се за теб!!
*
« Отговор #13 -: Октомври 27, 2007, 19:51:10 pm »
Браво!
Видяли ,че всичко е ОК. :)
« Отговор #14 -: Октомври 27, 2007, 20:10:09 pm »
 :balk_47:видя ли ,че всичко е окей.
Рени, радвам се на хубавия резултат! Слях ти темите, за да не се разводнява форума.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Айде сега щом това е наред и с другите си притеснения да се дправиш толкова успешно!
Много се радвам за теб.
*
Мили момичета страшно ви благодаря за подкрепата, много сте мили :)