0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 12 част
« Отговор #40 -: Октомври 15, 2007, 17:01:09 pm »
Леко раждане и от мен
*
« Отговор #41 -: Октомври 16, 2007, 10:58:58 am »
Леко раждане и от мен, момичета! Това са дните, които цял живот няма да можете да забравите.
Момичета, не че килограмите са болка за умиране, но вие постепенно ли напълнявахте и колко стигнахте накрая. Снощи четох в една книжка, че било нормално 6-7кг. Ами аз съм в 20г.с. и вече съм 6кг. отгоре. Знае ли някой кой е нормалният праг / след който вече може да има и проблеми/ или може би всичко е индивидуално?!?
« Отговор #42 -: Октомври 16, 2007, 11:10:03 am »
Ани, според докторите, при една бременност е нормално да се качат до 13кг. Твърди се, че ако са качени повече кг, то бременността е водена неправилно. Ако качиш прекалено мн., се появява риск от гестационен диабет, високо кръвно налягане на майката.
Нормално е да наддаваме по около 500г. на седмица. При мен с първата беше проблем, че от многото повръщания, в първите 3-4 мес. свалях килограми, вместо да наддавам.
Храни се рационално.
Късмет!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #43 -: Октомври 16, 2007, 11:28:01 am »
Наха, наскоро говорих с една приятелка, която ражда в Тина Киркова миналата година и беше в обикновена стая (щото ВИП-овете били заети). та тя не беше особено недоволна, в смисъл нямаше конкретни оплаквания, но каза, че не би раждала пак там :) има една баня на 2 стаи с по 4 легла. никой не й е обяснил нито показал нищо за кърменето. бебетата са били с тях през цялото време, в техния случай не са спали няколко нощи цялата стая, щото все някое от бебета е плачело. това знам в общи линии.
А ти защо реши в Тина Киркова?

аничка, според мен 6 кг до 20-та седмица не са никакво основание за притеснение. всеки наддава индивидуално. аз например в 6-ти месец не качих нито един кг, а дотогава бях +7-8 някъде. сега съм +десетина.
иначе всеки организъм е различен и трупа различно. някои трупат само на корема, други навсякъде, зависи. предполагам, че над 15 ако качиш, става доста тежко, но имам позната, която качи 18 и нямаше проблем с раждането. е, после свалянето й беше малко трудничко, но това също зависи от много неща. аз подозирам, че също може да кача повечко, моят организъм е склонен към по-бързо и лесно напълняване.

*
« Отговор #44 -: Октомври 16, 2007, 11:38:16 am »
Адашке, аз също съм в 20 г.с и съм качила около 5-6 кг. Не ми личат (освен около корема), но четох, че от 5 месец започва якото трупане. А и както в ЖК обичат да казват - важно е не количеството, а качеството да е като за двама. Старая се да ям повече зеленчуци, плодове, да приемам много течности...Успявам засега :)
« Последна редакция: Октомври 16, 2007, 11:41:20 am от ani4ka »
« Отговор #45 -: Октомври 16, 2007, 11:39:25 am »
Ееех, момичета,
чета ви коментариите относно ТК и ... чудя се какво да ви кажа.
Аз наскора лежах в МБАЛ Св.софия, където действително е мн. луксозно, всяка стая е с баня и тоалетна - като хотел. А стаите бяха с по 2 до 3 легла. Сия наскоро роди там и може да сподели.
Обаче вие от София нищо не знаете!
Е сега, ако ви кажа в русенското АГ що за мизерия е, ще се уплашите.
На целия етаж има една баня и 2 тоалетни 8O :oops:, а те са строени преди 30ина години.
На всичко отгоре никой няма право да дойде и да те види - просто са забранени всякакви посещения. Още като те приемат, мъжа ти ти взема дрехите и на практика ти си като един заложник без дрехи, не може някой да те посети, не можеш и да си тръгнеш, докато не ти донесат дрехите....

« Отговор #46 -: Октомври 16, 2007, 11:43:36 am »
това с килограмите е много относително,нормално е жена която е била с наднормено тегло да качи по малко по време на бременност и обратно.на мен това ми е болната тема,от 48кг вече съм 60 :oops:,не ям много,но мисля че това качване е свързано с обездвижването и спирането на цигарите.
 възможно ли е според вас да усетя бебетата?зная,че е прекалено рано,но преди малко нещо като че ли ми се преобърна вътре в корема,или нещо такова.не мога да го опиша точно  8)
« Последна редакция: Октомври 16, 2007, 11:46:22 am от kit kat »
« Отговор #47 -: Октомври 16, 2007, 11:45:25 am »
 8O  Важното е самото раждане да мине без проблеми и родилката да е добре.Със сигурност не само в Русе раждат при "полеви "условия.Но в България нещата бавничко се развиват :(
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
« Отговор #48 -: Октомври 16, 2007, 11:49:40 am »
Кит Кат, четох че бебето може да се усети най-рано в 15та седмица, а твоите са и две. Така че защо да не!  :D

И аз имам терзания с килограмите, но малко по-различни - свалих вече 7 кг заради повръщането и само се тормозя че не се храня добре, защото малко храни ми понасят.  :?
  09.11.2007
« Отговор #49 -: Октомври 16, 2007, 11:59:26 am »
Кит Кат, и Анита
относно килограмите, сега почвам 16та и вече съм 56кг, а започнах от 51 преди бременността. Мисля, че е нормално, като се има предвид, че е двуплодна.
Аз и преди не пушех, а и за обездвижването, за което говориш, не съм се обездвижила, защото все още работя и ходя напред-назад. Обаче в офиса се налага да се качвам до горния ет. по няколко пъти - ей ще пукна направо :), нямам сили да изкатеря стъпалата. Като стигна горе съм задъхана, все едно 10 етажа съм качила. :balk_185:

Жабче,
Как ще свалиш 7кг до 14та гс??? Лошо!!!
Не е добре тая работа при теб. Такива случаи ги приемат в болница на системи. И аз доста връщам /днес вече 2 пъти/, но явно компенсирам с храни и този път не съм сваляла.
Дръжте се!

« Отговор #50 -: Октомври 16, 2007, 12:09:17 pm »
Аз всъщност бях в болница вече - за 12 дни, на системи и инжекции. Овладяха положението и напоследък повръщам по 1-2 пъти дневно, което си е направо нищо.  :lol: Започнаха да ми понасят и повече храни, дори плодове (преди ги повръщах). Време е вече съвсем да премине пустото повръщане.  :?
  09.11.2007
« Отговор #51 -: Октомври 16, 2007, 12:15:47 pm »
Жабче,
добре е, че лека - полека се нормализираш. Аз до края съм си така :wink:
Не искам да те плаша, дано не си късметлийка като мен, но знай, че има и такива изумени случаи.
И аз вече чакам да ги усетя мишочките вътре.
Успех на всички!!! Лек и ползотворен ден на работещите и на почиващите :wink:

*
« Отговор #52 -: Октомври 16, 2007, 13:20:00 pm »
възможно ли е според вас да усетя бебетата?зная,че е прекалено рано,но преди малко нещо като че ли ми се преобърна вътре в корема,или нещо такова.не мога да го опиша точно  8)
Според мен е раничко. При нераждали жени дават 20г.с като срок, за по-слабите 18. Аз лично усетих ритници в 18 и те се различаваха от това, което преди мислех за ритници :)
« Отговор #53 -: Октомври 16, 2007, 15:17:25 pm »
е със сигурност това което усетих не бяха ритници :lol:ами нещо като гъдел на червата.както и да е аз си се изкефих.
жабче,радвам се,че пишеш :Pмного ти се събра на теб,но дано отмине това повръщане.
за обездвижването -в началото само спеех(ставах само да ям),сега съм си поставила за цел всеки ден разходки по 40мин поне,иначе и аз се задъхвам.преди да забременея обаче правех силови тренировки по 4-5 пъти седмично,малко или много смяната на този режим оказва влияние.
според мен обаче,най-важното е накрая да подим живи и здрави бебчета
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #54 -: Октомври 16, 2007, 16:54:32 pm »
Аз качих поне 25 кг. през бременността си, но родих изключително лесно едно мъничко бебче. Т.е. отново стигаме до извода, че всичко е индивидуално, но може би аз съм от изключенията. Действително много качени килограми са противопоказани.  Моят съвет обаче е, че ако е възможно без излишни ограничения разбира се, а в рамките на разумното да се внимава с килограмите. Аз качих най-много в 9 месец и поради тази причина корема ми с много стрии, както и краката, сега ме болят колене, глезени от килограмите и е доста дискомфортно. 
Успех майчета.
*
« Отговор #55 -: Октомври 16, 2007, 17:05:29 pm »
Аз съм в 33 г.с. и досега съм качила 10 кг., като започнах да качвам от 6 месец, всъщност тогава ми дойде и апетитът. Имам ужасни и болезнени киселини от тестени храни и също при преяждане.
Но и аз мисля, че най-важен е крайният резултат, а иначе цял живот се качват и свалят килограми.

*
« Отговор #56 -: Октомври 16, 2007, 21:21:03 pm »
Прекрасно начало на темата :)

Поздрави на всички и дано само хубави неща пишем в нея :)
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #57 -: Октомври 16, 2007, 22:01:42 pm »
Мен не ме тревожи чак толкова обстановката в болницата. По-скоро се страхувам от липсата на внимание и невежеството на тукашните лекари. Не държа, а и не мога да си позволя престой в болница тип- 5 звезден хотел, но искам поне малко от малко обстановката и отношението да ме накара да се отпусна и да не се страхувам нонстоп за мен или за бебето. Чували сме какви ли не истории, за които и да е град в България, но повярвайте в провинцията положението е трагично. А отношението на лекарите под всякаква критика. Знам, че и тук всеки ден раждат жени не е нещо нечувано нали, но не мога да понеса това, че защото с цял зор си позволявам да ходя на преглед в София при специалнист не ми се обръща нужното внимание и дори си позволяват да се гаврят със страха на които съм била подложена, за да го имам това дете. И даже да ви кажа предпочитам Майчин дом пред тукашното родилно. Не съм сигурна, че ще попадна на лекар, които ще ми обърне кои знае какво внимание в София, но ще съм по-спокоина за детето си. Извинете ме, че се отпуснах емоционално, гледам да се въздържам напоследак.
А за Тина Киркова питам защото там оперира д-р Благоева, която познавам лично и ми е един от вариянтите.
За килограмите момичета какво да ви кажа, я не се излагайте като ги качите така и ще ги свалите. Има къде къде по-важни неща. Единствено ако са прекалено, прекалено много е вече вредно да не кажа опасно пък и не вярвам на някои да му е приятно да не може да ходи заради тежестта си. Яжте си каквото е необходимо, за да сте здрави и не се отпускайте само заради разни бабени деветини от рода на- Яж за двама. Въпроса е бебчето да се развива добре и вие да се чувствате оптимално конфортно. Такива от сорта няма да ям много, за да не си разваля фигурата и от това да страда бебчето е направо непростимо, както и обратното. Според мен е излишно да се обсъжда такава тема тук.
« Последна редакция: Октомври 16, 2007, 22:03:42 pm от naha »
« Отговор #58 -: Октомври 16, 2007, 22:12:54 pm »
Нахи,
На мен все още ми е рано, но ако устискам до финала, мисля и аз да се насоча или към МД, или Шейново. Съгласна съм, че не лукса е важен, а специалистите. А определено, в София са на ниво. Тук момичетата ме информираха, че МД е с най-добрата неонатология, което според мен не е за подценяване.

А относно килограмите, не си ме разбрала. Не става дума за суета, а за евентуални рискове от високо кръвно налягане или гестационен диабет при прекалено напълняване.
Напълно те подкрепям, че тук не е уместно да хленчим за това. Въпросът е да водим правилно бременността, както един д-р се изрази.

« Отговор #59 -: Октомври 17, 2007, 09:50:00 am »
Жабче, моето гадене спря след 16 г.с. дано скоро спре твоето и да се насладиш наистина на бременността си :D