0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 12 част
« Отговор #80 -: Октомври 18, 2007, 16:32:44 pm »
Мда, и на мен 2 дни преди да родя доктора ми каза, че бебето е малко около 2600-700 гр, а тя се роди 3 кг, не че беше огромна, но съвсем нормална :D
« Отговор #81 -: Октомври 18, 2007, 16:55:51 pm »
Жабче, и моята математическа логика води до същия въпрос. Аз все още си смятам от деня на пункцията 2 седмици назад като ден на ПРМ. И досега съвпадението с ехото е +, - ден-два. :D Все пак имплантацията е 5-10 дни след оплождане.
и аз така си го изчислих.даже на жк за последен редовен цжикъл си дадох дата 2 седмици преди пункцията,че ако бях дала реалната...
« Отговор #82 -: Октомври 18, 2007, 17:07:42 pm »
В деня преди секциото, Мия я измериха 3,400, а тя се роди точно 3 кг.
<br />[link=http:
« Отговор #83 -: Октомври 18, 2007, 17:53:16 pm »

И аз бях с по-късна овулация, но лекарите винаги си смятат термина, считано от първия ден на последния цикъл. Та по-тоя повод не ми стигнаха и болничните от 45 дни преди раждането, та после се наложи да ходя за друг болничен. Тази информация ми служеше само в началото за да не се шашкам като ми казваха, че бебето е по-малко отколкото би трябвало за съответната седмица.

Ааааа,значи така било.Ами аз да бях казала по/късна дата на последния месечен цикъл.Не че е фатално де.
*
« Отговор #84 -: Октомври 18, 2007, 17:59:52 pm »

Ох, ама това никак не е успокояващо.... 400 гр. за едно мишле си е бая отклонение.
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #85 -: Октомври 18, 2007, 18:05:09 pm »
ми Крисунко го мереха 3800 и аз си го родих 3800 :D
мацки, не се фокусирайте в размерите от УЗ, то не е като да опънеш метъра :D
*
« Отговор #86 -: Октомври 18, 2007, 18:07:10 pm »

Ох, ама това никак не е успокояващо.... 400 гр. за едно мишле си е бая отклонение.

400гр. разлика си е много близо до 10те% отклонение, което дава ехографа.

Аз не смея нищо да очаквам.
Имах късна овулация, в началото плода изоставаше даже спрямо реалните си седмици, да не говорим за тези по документи.
Сега избързва спрямо тези по документи, да не говорим за реалните :)
Разлика има в мерките на бедрото и главичката - 2седмици, стомахчето си е о.к.
Преди една седмица го измериха 3200 +- 300гр
Ще поживеем и ще видим :)
*
« Отговор #87 -: Октомври 18, 2007, 18:13:31 pm »
Ще поживеем и ще видим :)
Ами то както се казва "служба не остана"  :lol: Скоро ще можеш да ни кажеш, колко е реалното отклонение! Успех!
*
« Отговор #88 -: Октомври 18, 2007, 18:25:58 pm »
1.Относно изчисляването на термина-аз си казвах дата,която е 2 седмици преди овулацията ми, защото иначе щяха да ми го смятат грешно(моята овулация беше на 18 ден,а не на 14).
2.Значи за видеозона няма да се притеснявам излишно.Имам известни различия в отделните параметри,но явно не е нещо притеснително.
3.И наистина служба не остана :D.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #89 -: Октомври 18, 2007, 18:40:30 pm »
Gabi32 голяма мома си родила пупупуп да ти е жива и здрава :). И аз съм се родила (е малко повече) 4900 :lol:. Измъчила съм майка ми 8). Ти секцио ли роди?
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #90 -: Октомври 18, 2007, 19:41:58 pm »
и мен ми смятат термина според ПМЦ.Той моят цикъл след последният аборт се нормализира и стана на 38 дни.Овулацията ми е около 20-25-ти ден и аз си изчислих термина според нея-така си направих и лентичката в подписа.Да ама размерите на бебето според ехографа,отговарят точно на термина според ПМЦ. 8OИли то избързва или овулацията ми е била по-рано.Та сега и аз не знам кое да считам за термин.
<br />
« Отговор #91 -: Октомври 18, 2007, 21:17:09 pm »
Успокойте топката бе мацки, тя разликата не е толкова голяма, че да се шашкате толкова. Я си гледайте бременността, те докторите си знаят работата (нали сме ги изпитали вече :wink::bighug:
Между другото днес в "Часът на мама" по БТВ даваха за преждевременно родени бебета - ами да ви кажа, че имаше един младеж, който се е родил 980 гр. 8O Е, сега изглеждаше перфектно, да не са му уроки.

Късмет на всички!
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #92 -: Октомври 18, 2007, 23:13:16 pm »
Да си кажа и аз  :lol:  Анджела ден преди секциото я измериха 3,700, а се роди 3,150.Така, че при всеки е различно.

Между другото днес в "Часът на мама" по БТВ даваха за преждевременно родени бебета - ами да ви кажа, че имаше един младеж, който се е родил 980 гр. 8O Е, сега изглеждаше перфектно, да не са му уроки.

Аз имам 2 познати( с които лежах в болницата при втория мисед), чиито бебчета се родиха - 1,05 кг. едното и 0,950 кг. другото.И двете момиченца са вече по на почти 2 годинки. С едната мама се виждаме по-често и малката изобщо не личи , че е била недоносена.
*
« Отговор #93 -: Октомври 19, 2007, 08:14:25 am »
Успокойте топката бе мацки, тя разликата не е толкова голяма, че да се шашкате толкова.
Абе не е така - като трябва да раждаш секцио и една седмица ти е важна, като се има предвид, че то се прави 7-14 дена преди термина, като добавиш и 1 седмица грешка... 8O
« Отговор #94 -: Октомври 19, 2007, 10:46:22 am »
Успокойте топката бе мацки, тя разликата не е толкова голяма, че да се шашкате толкова.
Абе не е така - като трябва да раждаш секцио и една седмица ти е важна, като се има предвид, че то се прави 7-14 дена преди термина, като добавиш и 1 седмица грешка... 8O
НЕ съм много съгласна с теб, но всеки си има виждане по въпроса, аз изцяло се бях доверила на доктора си без да съм се задълбочавала в това как ми е изчислен термина!
*
« Отговор #95 -: Октомври 19, 2007, 11:12:08 am »
Моя термин ми го изчисли док на база ден на трансфера и всеки път си ме питат кога ти беше трансфера и така. Все пак силно се надявам да няма такива отклонения в килограмите на финала, защото и на мен ми се иска бебето да си порастне максимално в най-добрата среда за него - т.е. в мен  :lol:
« Отговор #96 -: Октомври 19, 2007, 11:35:17 am »
Момичета,
в тази връзка, наясно ли сте защо близнаците ги израждат около 4 седмици преди термина? Така стана и с Касси, и с Галя /Тя също е от форума, но ако не сте я срещали, то е защото рядко пишеше/.
От друга страна, чела съм, че най-добре е, както и Роби казва, бебето да си бъде износено до последно в най-благоприятната среда - в майката и да се роди по възможност в 40та г.с. Защо се планира секциото още в 35та - 36та?

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
« Отговор #97 -: Октомври 19, 2007, 11:56:32 am »
4 дена преди назначеното ми секцио измериха Слави 3 600кг...4 дена по-късно го родих 3 600кг. Макар, че ми беше назначено секциото за 21.09.2006г за 8,30 сутринта аз родих нормално /изтекоха ми водите и започна родовия процес/на 21.09.2006г . 5,55ч...или два часа преди операцията :lol: Това беше 12 дена преди термин.
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*
« Отговор #98 -: Октомври 19, 2007, 12:09:51 pm »
Ами, момичета, говорете с лекарите си за притесненията кога точно би трябвало да е терминът ви и ако се прецени, те могат да го променят в картона. На моя приятелка така в осми месец и промениха данните в картона за ПМЦ и съответно термина. А аз бях с ПМЦ - 10. май и Ову - 19. юни /цикълът ми беше нередовен и дълъг/. В крайна сметка ми записаха ПМЦ 05.юни, защото в противен случай трябва да го/я чакаме близо месец по-рано.
*
« Отговор #99 -: Октомври 19, 2007, 12:37:52 pm »
Момичета,
в тази връзка, наясно ли сте защо близнаците ги израждат около 4 седмици преди термина?

Миленка, предполагам, че всичко си е индивидуално и зависи от преценката на доктора. Но не е задължително да е 35-36 седм. Аз например вече съм в 38-ма седмица и секциото ми ще е след още някой ден. :D
Иначе някъде четох, че близнаците в 38-ма седмица имат зрелостта на едно бебе в 40-та.