0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
бременност и домашен любимец
« -: Октомври 14, 2007, 20:38:28 pm »
Здравейте всички.Искам да попитам какво е решението за домашния любимец и това че вече искаме да имаме бебе...опасно ли е?трябжа ли да се махне котето (или кучето).За мен моето е като дете но наистина не знам какво се прави?Възможно ли е изобщо да нямам проблеми.доктора нищо не ми каза...слушам мнения и съвети :) цунки на всички  :bighug:
Re: бременност и домашен любимец
« Отговор #1 -: Октомври 14, 2007, 20:41:06 pm »
Единственият проблем от домашното животно е вероятността да се заразиш от токсоплазмоза. Можеш да се изследваш дали си я карала. А ако си бременна - задължително трябва да се изследваш.

Иначе животинката не би трябвало да пречи, ако се спазва добра хигиена.
*

saraapl

• 2009
« Отговор #2 -: Октомври 14, 2007, 20:49:14 pm »
Хигиената ни е супер :) милия иска не иска го купим през седмица :) по принцип има ли някой животно да си каже мнението как е след появата на бебето.аз все още не съм бременна но и това мисля че скоро ще стане и мъжа ми е малко притеснен за котето...нали ги знаете бабите -никакво животно и т.н. помогнете за да му кажа че не е толкова лошо  :?
« Отговор #3 -: Октомври 14, 2007, 20:58:44 pm »
Не разбрах коте ли имаш?
*

saraapl

• 2009
« Отговор #4 -: Октомври 14, 2007, 21:21:45 pm »
Дам,коте си имам.на 2 години ми е и да ти кажа добре е .не е злобен и не е мръсно ж кущи защото го къпя през седмица.Е има и косми ама не са много както в началото.забравих да кажа че е персийка.ама го подстригвам и не пада мн коса.нали ти казвам мъжа ми е малко притеснен като забременея как ще е с котката... :( май иска да я махам докато пораснело детето малко..ама аз как да го дам на някой????  :?
*
« Отговор #5 -: Октомври 14, 2007, 21:24:47 pm »
И аз не бих си дала котката
Моята е на 4г.
« Отговор #6 -: Октомври 14, 2007, 21:27:14 pm »
С котето като че ли е по-удобно, защото не излиза навън и знаеш, че не може да ти донесе болести или паразити (което не изключва да си му даваш необходимите противопаразитни хапчета и, ако е необходимо, ваксини през определено време).

Аз имам куче, но не смятам да го "екстрадирам". То си е член на семейството.
*

saraapl

• 2009
« Отговор #7 -: Октомври 14, 2007, 22:39:18 pm »
и аз съм на такова мнение.и мъжа ми е,обаче милия се притеснява за мен :) по принцип и аз си мисля че няма проблем за котката ама нали се сещате сега тепърва ми предстои да стана мама(поне така се надявам)и затова малко се притесняваме и двамата :) благодаря ви мили момичета..ама все пак всички които искат да иазкажат мнение или имат да споделят нещо-пишете мили дами......айде аз отивам да правя бебе..:):):)
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #8 -: Октомври 14, 2007, 23:08:43 pm »

благодаря ви мили момичета..ама все пак всички които искат да иазкажат мнение или имат да споделят нещо-пишете мили дами......айде аз отивам да правя бебе..:):):)

Приятно  :oops:

:(ох, дано не съм крайна.......обаче това да ти е грижата мило момиче!
Пожелавам ти да си бременна скоро и да взимаш това решение...коте-бебе,бебе-коте...

:oops:Много ми е неудобно, ама не се сдържах...
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

saraapl

• 2009
« Отговор #9 -: Октомври 15, 2007, 18:49:31 pm »
Не си крайна но все пак...и това е нещо за което трябва да се мисли нали така...половината жени имаме домашен любимец и аз например не съм наясно с опасностите  които съществуват :) а що се отнася за бебето...скоро може и да се похваля... :wink:
« Отговор #10 -: Октомври 15, 2007, 22:53:32 pm »
Saarapl,дано скоро се похвалиш.Аз имам приятелка която имаче морско свинче и като забременя го даде на познати.Аз за себе си ,ако забременея нямам животно ,но сигурно ако зависеше само от мен не бих си махнала животинчето.Все едно вече не ми е нужно,незнам труден избор все пак.
« Отговор #11 -: Март 07, 2008, 16:10:02 pm »
Здравейте дами. Имам куче на 2 години и за нищо на света няма да го дам ако забременея. Четох в един форум/ ама не си спомням кой  :oops:/ една млада майка с куче споделяше че няма никакжа опасност просто чистела повечко и за тези от майките който са сами през деня ще е по трудно...
Но ако си обичсте животинчето мисля че не е нужно да депресирате него а и себе си като го дадете на някой друг...
И на мен бабите ми мрънкат на главата че било време за бебе и трябвало да помисля за кучето и кой щял да го гледа. Просто твърдо ги отрязах и май малко поспряха...
Но все пак всеки трябва да си вземе решението сам...
Успех
« Отговор #12 -: Март 07, 2008, 19:30:58 pm »
Домашния любимиц не би трябвало да е притеснение...
Аз имам и куче и котка и не мога и да си помисля, че бремеността ми ще е причина да ги махна. Ще насъпат някой дребни организационни промени, като това, че кучето няма да спинка повече с нас и това е.
Трябва да са ваксинирани и редовно обезпаразитявани, с чисти лапи и без право да се качват по мебели, където и бебето лежи.
Животните са част от семейството, и то обикновенно по-добрата част, без претенции и условия, те просто обичат. Не са вещ, от която да се освободиш, защото вече не подхожда на домашния интериор...
Друг е момента, че децата се учат от малки да се грижат и обичат по-малките и слби от тях.
 :dogrun: :dogrun: :dogrun:
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #13 -: Март 07, 2008, 20:15:56 pm »
Домашния любимиц не би трябвало да е притеснение...
Аз имам и куче и котка и не мога и да си помисля, че бремеността ми ще е причина да ги махна. Ще насъпат някой дребни организационни промени, като това, че кучето няма да спинка повече с нас и това е.
Трябва да са ваксинирани и редовно обезпаразитявани, с чисти лапи и без право да се качват по мебели, където и бебето лежи.
Животните са част от семейството, и то обикновенно по-добрата част, без претенции и условия, те просто обичат. Не са вещ, от която да се освободиш, защото вече не подхожда на домашния интериор...
Друг е момента, че децата се учат от малки да се грижат и обичат по-малките и слби от тях.
 :dogrun: :dogrun: :dogrun:

:good_post: :a_dog_04: :a_cat_02:
*
« Отговор #14 -: Март 07, 2008, 20:33:42 pm »
Имам приятели семейство ветеринари.Имат бебе и гледат немска овчарка,която дори спи в тяхното легло.Щом те са преценили че при добро обезпаразитяване и хигиена няма опастност за бебето,значи е така.Аз също имам куче и няма да го махна ако имам бебе или при бременост.
« Отговор #15 -: Март 07, 2008, 21:02:46 pm »
Здравейте и от мен ! Напоследък с мъжа ми си мислихме дали да си вземем куче и решихме да не го правим поради евентуална бременност и раждане след това. Но със сигурност ако вече имахме нямаше да можем просто да го разкараме. Мисълтта ми е ако вземеш животно и поемеш отговорност да се грижиш за него неможе после да го зарежеш като излишна вещ. Аз обичам кучетата и от малка се мятам на всяко срещнато да го галя и прегръщам . Два пъти ме хапаха и сега си нося белези . Единия път беше на улицата от непознато куче , но другия път беше съседското куче с което се познавахме много добре . Прибирах се от училище и както всеки ден клекнах на земята да го поздравя , и той ми се радваше , но когато се изправях направих малко по- рязко движение и то (немска овчарка ) ме за хапа за дланта . Бях ужасена и много изплашена защото не го очаквах . Изводите ми от тази случка са , че животните действат според инстинкт и никога незнаеш какво да очакваш от тях . Аз не бих се доверила около бебето ми да има куче- винаги ще се притеснявам !
« Отговор #16 -: Март 07, 2008, 21:44:49 pm »
Ние си имаме куче от 8 даже почти 9 години. Питбул е и го гледаме в къщи. Голям глезльо е. Мисля че няма да мога да го махна, когато имаме дете. Сега когато бях бремена се започна с подмятания да го махаме от къщи, да го изкараме в двора. Но успяхме постепено да се преборим с роднините. Редовно го обезпаразитявам и къпя. Ваксиниран е. Когато се роди племеницата ми и се събирахме всички у майка ми никога сестра ми не е поставяла въпроса, че се страхува кучето да зарази или направи нещо на малката. Е, не сме го пускали в непосредствена близост до нея разбира се. Даже животните усещат децата по различен начин. Тя вече се изправяше в легълцето хваната за решетките и Тигър/така се казва кучето ни/ отишъл до леглото. Всички изтръпнахме като го видяхме толкова близо, а той само я близна по лицето и тя тупна на дупе. Никога не я е нападал. Оставяше се да го дърпа и мачка всякак. Племеницата ми беше на 3 години когато заминаха в Испания. Сред 3 години се върнаха. Тя вече на 6 и като се видяха с Тигър голяма радост, голяма игра. Той дори не залая.
*
« Отговор #17 -: Март 07, 2008, 21:45:09 pm »
А,то зависи и от кучето.Мойто е само едно кило и на всички се радва.Даже чужд човек като идва,не лае,само търси да играе със всеки и си носи играчките.Преди обаче имахме ротвайлер,дето никога нямаше да го държа в къщи с бебе,колкото и да обичах ротвайлера. :? Ама май отклоних темата от бременност,на бебета.Извинявайте.
*

saraapl

• 2009
« Отговор #18 -: Март 07, 2008, 22:12:19 pm »
Аз имам котенце (персийка де).знаете че имат повечко косичка  :oops: обаче мъжа ми малко се притесняваше да го гледаме след като забременея..Но сега е на друго мнение..благодарение на много от вашите мнения. :) за което благодаря..той много обича котето не ме разбирайте погрешно,просто..много се притеснява :) разбираемо е ..Но иначе котето ни е супер сладко..е малко е луд но.. :):) Благодаря Ви че си изказвате мнението по темата..
« Отговор #19 -: Март 07, 2008, 22:28:51 pm »
Прави ми впечатление, че повечето от нас имат някакъв домашен любимец. Може би когато бебето не дойде веднага природата ни подтиква да се грижим за някого и като няма за кого си вземаме животинче.