0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

BI

Цветна снимка - тънки тръби
« -: Октомври 20, 2005, 12:13:18 pm »
Здравейте!

Правих си цветна снимка на тръбите. Тръбите ми не са запушени, но са доста тънки и едната е с много завъртулки. ПРедстои ми да отида на преглед и да ми назначат лечение за разширяване на тръбите и физиотерапия.

Какво означава "разширяване на тръбите"? Някой правил ли си е такова лечение и има ли смисъл?
Какво следва от тънките тръби? Питам, защото лекарката не ми обясни изобщо.

Благодаря на всички за отговорите.
*
« Отговор #1 -: Октомври 20, 2005, 12:31:30 pm »
Може би става въпрос за нещо такова:
Повечето от заболяванията на маточните тръби възникват в резултат на възпалителен процес в тях. Нормалните физиологични процеси в маточните тръби осигуряват транспорт на яйцеклетката и сперматозоидите, тяхното хранене,оплождането и транспорта на оплодената яйцеклетка до маточната кухина.

Възпалителните заболявания на маточните тръби често протичат без видима симптоматика и могат да нарушат тяхната функция по различни пътища. Най-често възпалителният процес предизвиква стеснения и сраствания на маточните тръби, което пречи на транспорта на яйцеклетката или го прави невъзможен.

Чувала съм за пластика на тръби, което се прави с лапароскопска операция .. например.
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #2 -: Октомври 20, 2005, 12:43:21 pm »
Не знам за какво "разширяване на тръбите" става въпрос,но звучи адки болезнено 8O  :evil: Предполагам,че много те е боляло при снимката.Значи,от това,което съм изчела по форумите и знам,че намеса във формата и цялостта на самите тръби може да се осъществи само по оперативен път /лапароскопия/.Не съм чувала да се прави такова разширяване,но може пък да има нещо ново или нещо,което незнам..  :dontknow: Ако са ти тесни "по рождение" т.е. проблема е физиологичен,така да се каже не виждам как може да се разширят и с какво.Ако обаче са стеснени в вследсвие на някакво възпаление и по тях има полипи или някакви други отлагания,предполагам,че може с подходящото лечение или чрез лапароскопия да се "разширят".Не съм лекар,да знаеш :lol: Само споделям каквото знам..
*
БИ -това съм аз
« Отговор #3 -: Октомври 20, 2005, 12:45:30 pm »
Благодаря за обстойната информация, Та. Но мисля, че в случая не става въпрос за срастване или стеснение.

Просто цялата ми тръба е тъничка като косъм от единия до другия край и към края е увита като охлюв.
Това е. Трябвало да се разширят - с лекарства ?!?! :roll:
*
« Отговор #4 -: Октомври 21, 2005, 11:03:47 am »
Наистина не съм чувала за подобно нещо. Моите проблеми са свързани точно с тръбите - едната я няма след тубарна бременност, а за другата не се чуват добри неща, тъй като при предишната ми операция от киста се оказа, че е имало срастване с тръбите. След операцията ми правиха хидротубация с цел лечение на тръбите (не за диагностика).
Може и за такова нещо да става въпрос. Аз обаче точно след хидротубациите направих тубарната бременност и незная дали тази процедура е добър вариант.
Надявам се скоро да направя лапароскопия и да изясня въпроса за себе си (спират ме само лоши изследвания на кръвта).
Успех в лечението!!!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #5 -: Октомври 21, 2005, 11:29:26 am »
Моето мнение е да си смениш лекарката. Но решениети е изцяло твое това което ти е казала ми звучи несериозно че ще ти разширява тръбите с медикаменти при условие че те явно са вродено по тясни. Ако се лекуваш на частно помисли отново напоследък доста лекари само вземат пари без да си имат на представа какво правят. Не искам да обидя никого просто това е моят опит. И отиди при друг лекар със снимката и се консултирай.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2005, 12:54:06 pm »
казват ли колко са тънки тръбите ти?
много странно ми звучи това
« Отговор #7 -: Октомври 21, 2005, 16:08:41 pm »
здравеите,някои знае ли нормално ли е след цветна снимка М. да ти доиде по рано?Иначе ми идва като по часовник на 31 ден,а сега-на 27 и изобщо не ме боля корема
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #8 -: Октомври 21, 2005, 20:09:42 pm »
Ами на мен дори ми закъсня с два дни... 8O Не съм чувала,да идва по-рано заради снимката.Сигурно е индивидуално.  :dontknow:
*
Здравейте пак!
« Отговор #9 -: Октомври 22, 2005, 14:40:17 pm »
Първо искам да окуража всички, на които им предстои цветна снимка!
Повечето отзиви на хора около мен бяха, че е много болезнено. И макар клиниката да е наблизо до жилището ми отидох с колата, понеже не знаех дали ще мога да ходя след това. Обаче то не било толкова страшно - боля ме точно като при менструация само че по-силно. Общо взето много бързо свърши, точно преди да реша да се поразплача :-)
така че , момичета, няма страшно, не боли чак толкова. Само дето страха е голям - също като при зъболекаря :-)

Иначе ходя при доц. Маркова, Варна. Тя  е една от най-добрите що се отнася до безплодие.
За тръбите - възможно е аз нещо да не съм разбрала...Какво е хидротубация?

Като разбера какво ще ми правят ще пиша, за да ви информирам.
*
« Отговор #10 -: Октомври 22, 2005, 14:41:37 pm »
А за тръбите май са ми тънки по рождение ?!?!

Не ми казаха да имам срастване или стеснение в следствие на възпаление.