0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

Две овулации
« -: Октомври 20, 2005, 15:16:42 pm »
Здравейте, моят въпрос е следния възможно ли е понякога да се получи ранна овулация около 6 ден от М, или през даден месец да има 2 овулации? На някоя от вас случвало ли се е да забременее в началото на цикъла??
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Две овулации
« Отговор #1 -: Октомври 20, 2005, 15:24:06 pm »
Всичко е възможно.
*

Anonymous

Re: Две овулации
« Отговор #2 -: Октомври 20, 2005, 15:25:55 pm »
Цитат на: Anonymous
Здравейте, моят въпрос е следния възможно ли е понякога да се получи ранна овулация около 6 ден от М, или през даден месец да има 2 овулации? На някоя от вас случвало ли се е да забременее в началото на цикъла??

Здравей, имам приятелка, която е забременявала от полов акт в самия край ня цикъла си, т.е.5- 6 ден, така че възможно е. всичко зависи от това колко могат да преживеят сперматозоидите в твоята среда, някои са по-устойчиви, други не. Искам да кажа,  че овулацията може да е на девети или десети ден и да забременееш ако си имала контакти 3-4 дни преди това. За овулация 2 пъти в месеца не мога да кажа нищо конкретно, но е възможно в 1 цикъл да има 2 фоликула, които да се спукат с малка разлика във времето - няколко часа. Успех  :)
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Две овулации
« Отговор #3 -: Октомври 20, 2005, 15:51:47 pm »
две овулации в 1 цикъл, с разлика във времето повече от 1 денонощия, не може да има.
на всеки, който е запознат с естеството на процеса, му е ясно това.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Две овулации
« Отговор #4 -: Октомври 20, 2005, 19:02:25 pm »
Абе Джама и аз го знам това, но как щъ ми обясниш следната картинка:
1. На девети ден от цикъла 14мм фоликул в левия яйчник - В ДОЛНАТА МУ ЧАСТ;
2. На 14 ден 18 мм фолукул в левия яйчник - В ДОЛНАТА ЧАСТ НА ЯЙЧНИКА
3. На 27 ден на цикъла задържан фоликул  от 30 мм в левия яйчник - ОБАЧЕ НА ДРУГО МЯСТО - В ГОРНАТА ЧАСТ НА ЯЙЧНИКА.

Имам си и снимки - и кьорав щъ види, че тръгралия първоначално и задържания са на различни места.
*
Две овулации
« Отговор #5 -: Октомври 21, 2005, 17:29:01 pm »
Както са ти написали - абсолютно е възможно да се забременее в началото на цикъла. Ще ти дам пример със себе си - шести ден.
*
Две овулации
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2005, 17:32:42 pm »
Което не означава, че овулацията също е била на шестия ден де:)
При мен е на 12 - 13 денл
*
Две овулации
« Отговор #7 -: Октомври 21, 2005, 17:48:10 pm »
Ами извинявам се много, явно петък, края на раб. ден вече давам заето. Та понеже не се изразих много ясно, хайде отначало:
Госте, понеже питаш за някой, на който му се е случвало -
не ми се е случвало да имам овулация на 6ти ден, но ми се е случвало да правя секс на 6ти ден от цикъла си и да забременея.
Овулацията ми е на 12-13 ден.