0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Многоброини аборти. Защо?
« -: Октомври 17, 2007, 13:42:38 pm »
Имам много аборти в последните 3 години. Един кухо яйце дрйг неразвиващ се плод после направо ги изхварлах до 8 седмица докторите казват че всичките са спонтанни аборти. Минах през многоброини изследвания и нищо. Накрая ме посаветваха да права инвитро. Защото причината може да е в генетиката на ембриона. Посаветваите ме какво да права. Дали инвитрото нама да е поредния аборт?
Каде може да е причината да ги губя?
« Последна редакция: Октомври 17, 2007, 13:47:32 pm от asturiana »
Re: Моля помогнете
« Отговор #1 -: Октомври 17, 2007, 13:46:16 pm »
а имунологични и генетични изследвания правила ли си....виж в тази тема има много полезна информация, препоръчват се такива изследвания при повече от 2 неуспешни бременности..
Re: Многоброини аборти. Защо?
« Отговор #2 -: Октомври 17, 2007, 13:50:11 pm »
Правих и нищо не излезе. Казват че сам здрава.
« Отговор #3 -: Октомври 17, 2007, 14:29:16 pm »
Прогестерон?Хормони?Мъжът ти?Какви по-точно изследвания си правила?Откъде си и къде ходиш на лекар?Дай повече инфо,за да можем да помогнем.
*
« Отговор #4 -: Октомври 17, 2007, 17:56:53 pm »
  Една двурога матка също може да е причина за спонтанен аборт. Провери и това.
*
« Отговор #5 -: Октомври 17, 2007, 18:46:16 pm »
Какви имунологични и генетични си правила? Антителата на Щитовидната проверявала ли си (ТАТ и МАТ)? Знам zа една жена със страШно много аборти, че и бяха направили някакъв вид "имуниzация" със серум от кръвта на мъжа и, zаЩото причината била, че не приемала бебето zаради чуждите клетки. Но zа съжаление не zнам много подробности, не мога и линк да ти дам. Дано пиШе някой, които zнае повече.
*
« Отговор #6 -: Октомври 17, 2007, 19:20:38 pm »
Аz не съм специалист, но едва ли инвитрото Ще помогне zа успеШното иzносване на плода.
"Активната имуниzация" помогна на моята приятелка да се имплантира ембриона, но zаЩо пък да не помага и при иzносването. Виж дали при вас я правят.
Не може да няма причина, zа всичко има причина. Успех.
« Отговор #7 -: Октомври 17, 2007, 19:37:40 pm »
Според мен, трябва да се обърнеш към клиника по репродуктивна медицина, ако не си го направила. Трябва един лекар да те поеме и поетапно да разнищва проблема. Произволните изследвания едва ли ще го решат.
Аз така направих след втория аборт. Този път се надявам да преодолеем причината.
Успех, мила  :)
« Отговор #8 -: Октомври 17, 2007, 20:05:28 pm »
Парво искам да благодариа на всички които са ми отговорили!Ами живея в Испания и тук са ми правили: 1 Цветна снимка. 2 Изследваниа за хормоните нормални и тези които се прават по време на менструация и по време на овулация.3 За болести рубеола ,спин , сифилис,хламидии и други такива. Пална картина на крафта и как се сасирва. Тук ми откриха малка мутация заради която трабва да пия аспирин като сам бременна, но казват че е незначителна и е за всеки случай. Парчета от матката са ми взимали за изследване. Витамините Б6 и Б12. И всичко нормално.Имам анемиа на желазо, но казват че е от обилния мензис.
На мен и на сапруга ми ни правиха генетицни изследвания на крафта и за савместимост.(всичко е наред)
За анти тела негативни. Хистеросалпингографиа нормална. Прогестерона е нормален.
И на сапруга ми спермограми и за венерически болести и всичко е наред.
Доктора ми каза че ако има болест от рода на диабет или нещо с щитовидната жлеза ще излезе в кравните изследвания.
За друго не се сещам.
В момента сам в часна клиника по репродйктивно здраве и там ме саветват да права инвитро.
Забравих да спомена че имам преди абортите нормална бременност с нормално раждане и имам син на 8 години.
« Отговор #9 -: Октомври 17, 2007, 20:47:52 pm »
...Тук ми откриха малка мутация заради която трабва да пия аспирин като сам бременна, но казват че е незначителна и е за всеки случай...
А, каква е тази мутация? Аз се оказах генотип 4G/4G за PAI. При мен кръвта не се разрежда достатъчно бързо и съм склонна към Тромбофилия. От както започнахме опитите пия 1/4 Упсарин, а от  :bfp: съм и на инжекции Фраксипарин. Надявам се да няма други скрити причини и да сме открили проблема.
« Отговор #10 -: Октомври 17, 2007, 22:40:15 pm »
 Мутацията е  MTHFR(C677T) генотип TT. Ако намам дефицит на витамини и хиперхомоцистеинемиа не е опасно за плода. Иначе е сащото сгастава крафта.
Лошото е че последния пат когато забременах не бах спирала Adiro 100 (аспирин) 5 месеца изобщо.Пиех и йод и фолиева киселина , а и желазо.И докато се чудех дали е менструация само йспах да си направа кравен тест и го изгубих (спонтанен аборт 5 седмица).
*
« Отговор #11 -: Октомври 17, 2007, 23:42:55 pm »
Stivarip, аz съм със съЩата като тебе мутация и съм в Германия. Имам един аборт в 12 г.с. Обаче ми каzаха, че таzи мутация е неzначителна и не е причина zа аборта ми. ОЩе не съм говорила с гинеколога си, но предполагам, че и той Ще ми каже съЩото.

tanja, точна така се каzваШе. Активна имуниzация. И жената, която имах предвид е имала 26  8O аборта и след таzи имуниzация е иzносила плода и се радва на малко момиченце.   
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #12 -: Октомври 18, 2007, 20:36:25 pm »
  Честа причина за ранни аборти и незадържане на плода е листериозата.Прочети това:листериоза
« Отговор #13 -: Октомври 22, 2007, 00:06:07 am »
Благодаря ти много в понеделник ще попитам моят доктор дали сам изследвана.
« Отговор #14 -: Октомври 25, 2007, 15:33:04 pm »
Да ви споделя какво ми  се случи като отидох при личния доктор(тои нали има копие от всичко което ми е правено) и просто да го разчете дали имам изследване за листериоза. Нестига че това изследване не ми е правено ,а и започна да ми обяснява че тои неможе да ми го назначи , че сама си поставям диагнози ,а пък гинеколозите знаели какво правиат. Че какво си въобразявам аз че след като сам имала пет неуспешни бременности откаде на каде сам решила че вобще мога да износя второ дете ,а и ако го износя че нама да е здраво. И наи важното "защо не се замислим за осиновяване" . Аз два дена неможах да повярвам че това наистина сам го чула от доктор.
Каде отиде позитивното мислене. Дори на пациенти, болни от неизлечими болести им се дава надежда.
Също така ,ми каза че в часната клиника ми дават напразни надежди защото им се плаща.
А там в тази клиника ми казаха, че не правят изследване за листериоза трябва да отида при личния лекар.
*
« Отговор #15 -: Октомври 26, 2007, 21:47:23 pm »
Смени си личния лекар. Отиди я някоя лаборатория и си направи иzследването сама. Никой няма право да ти говори така.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #16 -: Октомври 27, 2007, 11:53:22 am »
  "...откъде на къде сам решила че въобще мога да износя второ дете ,а и ако го износя че няма да е здраво...защо не се замислим за осиновяване"

Винаги съм проявявала разбиране към всички и всякакви лекари...дори и към тези,които необратимо са ми навредили със незнанието си ,слабостта да преглътнат егото си,да признаят че просто не разбират...Не бих използвала обидни думи за никой лекар...На тебе ще ти кажа обаче,да не си губиш времето при този "индивид",защото той явно е до тук със знанията си,като рефлектира безобразно със недоказани твърдения за незадържането ти.Не губи и една секунда при него,той вече не заслужава доверието ти.Във твоя случай са необходими още изследвания,така че е недопустимо да ти се дават такива крайни диагнози.Имам позната в Испания,която след четири аборта,сега лежи в болница за задържане,към края на бременността си е и се моля да успее до края.При нея диагнозите бяха много отчайващи,но явно намери правилните доктори и успя.Стискам й палци!Късмет и на теб!
« Отговор #17 -: Ноември 08, 2007, 18:20:45 pm »
миле07  Благодария ти, но наи близката частна лаборатория, в която мога да направя имонологични изследванията е на 600 км ,а за листериоза изобщо немогат да ме опьтят каде се прави, защото тук на частно се ходи рядко , а за такива скапо струващи изследвания вобще. Има една болница в Барселона ,но на мен ми излиза почти като да си доида до бг. За сега нямаме вазможност да пьтуваме , а пак лятото лабораториите маи не работят. Тьи че незнам. 
« Отговор #18 -: Ноември 08, 2007, 18:25:39 pm »
baracuda желая много ама много касмет на твоята приятелка. Моляте само ако поддаржаш вразка с нея да я попиташ за кои доктори става вапрос и в коя провинция се намират.
« Отговор #19 -: Ноември 21, 2007, 17:52:22 pm »
Stivarip, аz съм със съЩата като тебе мутация и съм в Германия. Имам един аборт в 12 г.с. Обаче ми каzаха, че таzи мутация е неzначителна и не е причина zа аборта ми. ОЩе не съм говорила с гинеколога си, но предполагам, че и той Ще ми каже съЩото.

tanja, точна така се каzваШе. Активна имуниzация. И жената, която имах предвид е имала 26  8O аборта и след таzи имуниzация е иzносила плода и се радва на малко момиченце.   

:(За тази имунизация попитах в клиниката за репродуктивно здраве и доктора ми отговори че такова нещо вече от години не се прави, защото са открили че има вредно действие.
И пак ме сьветват да правя инвитро!
Май трябва да оставя нещата така , трябва да си почина толкова сам изморена от тези доктори и изследвания.