0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Vypros
« -: Октомври 17, 2007, 16:05:47 pm »
Zdraveite..sly4aino ve namerix v neta za koeto se radvam za6toto imam edin vajen vypros i neznam dali nqkoi bi mi otgovoril voob6te na nego no 6te sam blagodarna ako mi otgovorite ili me naso4ite pone kade da ida kym kogo da se obarna za pomo6...predvaritelno blagodarq..ot kade da zapo4na neznam..na 29 god sam..po rojdenie s edin bybrek ..drygiq e ogolemen za dva za sega e nared i raboti dobre no mi se iska da stana maika a predi edna sedmica genekolog ot Sf mi kaza 4e nqma da stana maika a da si osinovq...moje li s edin bybrek da se stane maika..pri polojenie 4e yrinata mi ima E koli koito gi lekyvam i se nadqvam da gi izlekyvam..demek ako genekologi4no si4ko e nared moje li da se stane maika s edin bybrek..Blagodarq
Re: Vypros
« Отговор #1 -: Октомври 17, 2007, 16:12:18 pm »
Здравей ,и пиши на кирилица .За първи път чувам че ако си с един бъбрек не може да забременееш :(.А този гинеколог как може да прави такива заключения ей така ,без да са ти направени изследвания като хормони,цветна снимка и много други.А от колко време правите опити за бебе?Май гинеколога е за сменяне :x
*
« Отговор #2 -: Октомври 17, 2007, 17:08:21 pm »
_vili, проблемът е не в самото забременяване, а във възможни усложнения по време на бременността, които да доведат до нарушаване на работата на бъбрека ти. Имам приятелка , която е като теб - по рождение с един бъбрек и си е родила здраво момченце (вече на 6г.), но лекарите изрично са я предупредили, че поема голям риск.
*
« Отговор #3 -: Октомври 17, 2007, 20:01:53 pm »
Споко, става се майка и с един бъбрек, братовчедка ми е типичен пример, по рождение е с един и си има синче на 8г. е беше под строго наблюдение, защото по време на бремеността бъбрека се натоварва много, да не кажа двойно...
« Отговор #4 -: Октомври 17, 2007, 21:19:23 pm »
Една моя колежка /сега на 54 г./ е с 3 бъбрека. И на нея не са давали да ражда. В крайна сметка забременяла и решила, че ще го роди. Изкарала е почти цялата бременност в болница. Сега има дъщеря на 29 г.  :D
« Отговор #5 -: Октомври 17, 2007, 21:32:43 pm »
Привет! :D
Майка ми е била по рождение с един бъбрек, родила е мен и брат ми без да знае за това, и едва около 50 год. като се налага да тръгва по доктори, тогава те й казват това. Бяхме много изненадани, но е факт.
Така, че спокойно можеш да родиш с един бъбрек.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Октомври 17, 2007, 23:39:35 pm »
Вили, първо трябва да уточниш какво е здравословното ти състояние, дали с този един бъбрек не вървят ръка за ръка и други аномалии в половата система. Бъбречните аномалии са много чести и в огромния си процент не създават проблеми на хората, дори преди време (преди ерата на ултразвука) не са ги откривали или е ставало случайно.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #7 -: Октомври 19, 2007, 16:43:43 pm »
Здравейте..и много благодаря за отговорите...малко кураж и подкрепа никога не са излишни..сложно е наистина..но всяка жена мечтае да стане майка..и аз съм твърдо решена да стана...чела сам и знам че е трудно и сложно с един бъбрек да се роди..но когато е под лекарско наблюдение си мисля че ще е по лесно..и за аномалиите сам на ясно, но с тази напреднала медицина..не е ли възможно още в началото да се разбере дали има аномалии или не...и сега въпроса е...хубаво ще сменя генеколога защото и аз останах очудена че ей така с лека рака ми каза неможе да станеш..майка.. осинови си...а лесно ли е и това..няма значение де ще сменям лекаря ясно е...но дайте савет за добър лекар на който мога наистина да се доверя...Благодаря
« Отговор #8 -: Октомври 19, 2007, 18:24:44 pm »
Вили,дано намериш твоя доктор.Успех . :crossfingers: