0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Цветна бременост
« -: Октомври 19, 2007, 13:05:10 pm »
Здравейте момичета! Съжалявам ако тази тема вече е пусната и обсъждана, но аз не намерих това, от което се интересувам. Преминавам направо към въпроса си. Интересувам се от симптомите на цветната бременост. Мисълта, която ме довежда до тук е че съм с цикъл 28дена, който от години не ме е подвеждал (винаги  на 28мия ден, на обяд ми идва). Но този месец нещата са различни - дойде ми 2 дни по-рано, течението ми е доста по-слабо от обикновенното, липсват падащите "съсиреци", и е доста по-кратко от обикновнно. Цвета на кръвта е бих казала по-светла. Незнам какво да си мислия, а ме е страх да направя тест, защото разочерованието след него е доста болезнено. знам че отговора ви, скъпи момичета е да си направя тест и ще го направя, но чакам отговра ви за симтомите, за които знаете, за да се настроя преди теста.
Благодаря ви предварително.
*
Re: Цветна бременост
« Отговор #1 -: Октомври 19, 2007, 14:37:41 pm »
Отговора е тест!
Следиш ли овулацията си? Ако да, кого беше тя?

Стискам палци!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #2 -: Октомври 19, 2007, 15:00:27 pm »
Ами не я следя, но мисля че беше на 3ти. поне по броенето ми и по начина по който ми идва. Миналия месец ми дойде на 19 септември. Този месец ми дойде на 15 октомври. Може да се каже че вече не съм неразположена, въпреки че трябваше да бъда при 5 дневна продължителност (както винаги е било). Мерси за отговора. Няма да си го навивам на пръстта и ще си направя тест.....
надявам се на Хубав резултат, тъй като се притеснявам и за това ако е положителен, дали всичо е наред.
Дано...
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #3 -: Октомври 19, 2007, 23:14:13 pm »
И аз този месец бях с много слаб цикъл(2-3дни от 6 и беше само леко зацапване). Та и аз като теб се надявах на цветна, но температурата ми беше ниска, а и теста си каза думата. Така че не се измъчвай, а направи теста за да спреш да се двуумиш. Късмет.
*
« Отговор #4 -: Октомври 25, 2007, 19:47:50 pm »
Началото на август 1980г. майка ми изчаква да и свърши цикъла и отива във Варна за изследване за бъбреците.
Ми на 5 декември се е появило онова от снимката вляво.
5 месеца абсолютно нормален цикъл-и като дата, и като обилност, с всички ПМС...всичко!
*
« Отговор #5 -: Октомври 25, 2007, 20:31:22 pm »
Лелеее Мимка,верно ли тва 8O? Все си мислех,че няма как да се стигне до 5-6 месец без да се разбере(в смисъл до такава степен организма да не проявява никакви признаци),но това,което ти и Касиел сте споделили промени представите ми :wink:.
Иначе аз също познавам момиче,което разбра в 3-4 месец чак,че е бременна,тъй като си е имала цикъл всеки месец и никакви "бременни" симптоми....
пп. Много сладко и весело бебенце си била - като гледам снимката на аватара ти си умирам от кеф направо! :D
« Последна редакция: Октомври 25, 2007, 20:35:08 pm от Counterfeit »

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
« Отговор #6 -: Октомври 26, 2007, 01:28:53 am »
Момичета вярно ли е това което пишите?! :ask:
аз си мислех че си въобразявам-предният месец ми дойде на време,но като зацапване и само за 3 дни,не обърнах внимание защото предния месец нали загубихме бебето и си мислех че е нормално,но този месец ми закъсня с 3 дни(при редовен цикъл като швейцарски часовник)и аз се обадих на лекарката ми,и няколко часа след това ми дойде ,но кръвта беше алена и пак 2 дена силно и два дена слабо(при цикъл от 5-6 дена)и от ден на ден почва да ми става лошо от различни неща:прах за пране,омекотител,белина и т.н.т и един кръст ме боли от време на време,че незнам.
Кажете си мнението.(Не ми стиска да си направя тест за да не се разочаровам)
Приятна вечер на всички :P
*
« Отговор #7 -: Октомври 26, 2007, 06:59:30 am »
Направи тест и пиши :crossfingers:
*
« Отговор #8 -: Октомври 26, 2007, 08:33:51 am »
На мен ми е интересна тази тема, защото смятам цветната бременност за уникалност - не знам научно как го обясняват специалистите и затова много пъти съм задавала този въпрос и в други теми - но няма отговор - необяснимо е явно  :wink:

Та по същество:
Отива моята свекърва на гинеколог за преглед (при положение че вече има 2 деца и са минали 2 години от раждането на второто) имала е някакви смущение, които ми е неудобно да напиша и .... й казали че е бременна в 4-тия месец и тя  8O 8O без да е имала симптоми и така се е появил моя мъж - изтърсака, както се шегуват, неплануван ала желан  :) :)
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
« Отговор #9 -: Октомври 26, 2007, 08:46:23 am »
Моята майка и тя подобен изтърсак като на Титката мъжа  :D
То едно време не са разбирали хората много от температури и овулации, ама да ви разкажа и аз. Баба ми и тя била с редовен М, само корема и растял и комшийките и казвали че има жаба  :D. Отишла на лекар и била в 5ти месец  8O с майка ми. Нямала е никакви симптоми, щом не се е усетила че е бременна. Майка ми е 4то дете  :wink:. И аз всеки месец като ми дойде се надявам да съм се метнала на баба ми, обаче уви.... Само корема си ми расте, без да съм бременна  :D
« Последна редакция: Октомври 26, 2007, 08:55:01 am от mimi26 »
« Отговор #10 -: Октомври 26, 2007, 08:59:57 am »
Имам 3 приятелки, които така разбраха за бременностите си в 4-5 месец.  8O Още повече, че едната имаше детенце вече, и все си мисля, че жена, която е прекарала една бременност, би трябвало да се усети по някакъв начин,незнам, това са само моите теории.
И малко в страни от темата - какво ще кажете за 17 годишен стерилитет, и след това 3 деца, една и съща майка, един и същи баща, в 20-30-те години на 20 век? Това вече е феномен за мен!
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
« Отговор #11 -: Октомври 26, 2007, 10:01:27 am »
Преди 24 години леля ми се оплакала на майка ми,че "нещо и мърдал корема".Майка ми,като по-голяма сестра и вече родила мен,веднага я завела на гинеколог.И бременна в 5ти месец,без абсолютно никакви симптоми.И така се появи любимия ми братовчед :lol:.
*
« Отговор #12 -: Октомври 26, 2007, 10:29:20 am »
Преди 24 години леля ми се оплакала на майка ми,че "нещо и мърдал корема".
Хахахаха, ах че се развеселих.
Чувала съм за една - две цветни бременности, открити в 3ти месец, но това с месеци да не знаеш, направо ме изуми  8O
И малко в страни от темата - какво ще кажете за 17 годишен стерилитет, и след това 3 деца, една и съща майка, един и същи баща, в 20-30-те години на 20 век? Това вече е феномен за мен!
И аз знам за подобен случай. Една приятелка на баба ми. Не знам колко точно години не са имали деца, лекарите й казали че със сигурност не може да забременее. Осиновяват си момиченце и на следващата година тя ражда момче, а след това и още две момчета. Та у тях в крайна сметка се получила една пълна детска градина. :lol: Страшна радост за семейството  :beach1:  :bori_007: :bori_004: :bori_005: :bori_002:
*

victorita

• 531
  • Моето малко слънце КРИСТИАН се роди на 21/01/2010
« Отговор #13 -: Ноември 01, 2007, 20:23:30 pm »
здравейте
отдавна не съм писала във форума,но сега става въпрос за 1 приятелка.направи си 2 теста през 2 дни и са положителни-това накъде на 1 и 3 ден след закъснение на цикъла.лекаря я прегледа и видял "домимиращ фоликул" и нищо др.и каза да отиде след 1 седмица.днес тя изкървя-в началото леко и лекаря и каза да и сложат 2ампули папаверин,но след половин час се усили кървенето и има болки-лекаря предписал ампула дицинон......
за утре сутрин има назначен преглед,но тя вече се е отчаяла-смята че е ранен аборт.
на някой случвало ли му се е досега.а и този дицинон е противопоказен при бременност-дали лекаря вече смята че няма такава.
благодаря предварително за вниманието.
*
« Отговор #14 -: Ноември 01, 2007, 23:19:36 pm »
здравейте момичета
аз ходих на лекар но на ултразвука не се вижда нищо,доки ми каза да отида след две седмици пак и ми предписа геритамин,а от два дни пак имам кафеникаво зацапване и болки в левият яйчник?На някой случвало ли му се е това(по мои сметки ако имаше бременост трябваше да съм в 6 седмицара тогава се вижда сакче нали-какво става?!)
*
« Отговор #15 -: Ноември 02, 2007, 09:03:12 am »
Момичета, моля ви когато имате съмнения за бременност пускайте кръвен тест. Това е единственият най-сигурен начин за да се разбере има ли бременност или не.
*

victorita

• 531
  • Моето малко слънце КРИСТИАН се роди на 21/01/2010
« Отговор #16 -: Ноември 06, 2007, 00:43:53 am »
за съжаление всичко при моята приятелка завърши с абразио,а диагнозата-мисед.....
знаете ли какви изследвания се правят на плода след това или при първи аборт може би не се правят.
*

mimozinq

• **
  • 52
  • Животът е чудо
« Отговор #17 -: Ноември 07, 2007, 19:16:11 pm »
Здравейте момичета,
В книгите пише,че когато има цветна бременност, кървенето е различно по-оскъдно, розовеещо, и по-кратко.Явно обаче при всяка жена е различно. При мен нищо не се промени- идваше ми мензиса навреме и с нищо по-различен от друг път.За съжаление,имах мисед,а опитите ми досега са безплодни, но този месец ми прокърви два дни преди датата- няколко капки и вече втори ден нищо. Правих тест- отрицателен е,ама то и преди тестовете ми станаха положителни мн късно, едва в 6г.с...
Какво мислите?
*

mimozinq

• **
  • 52
  • Животът е чудо
« Отговор #18 -: Ноември 07, 2007, 19:29:57 pm »
за съжаление всичко при моята приятелка завърши с абразио,а диагнозата-мисед.....
знаете ли какви изследвания се правят на плода след това или при първи аборт може би не се правят.
При мен положението е аналогично.Док ме накара да направя, хормонални изследвания/ 1-3 ден от мензиса- LH,FSH,пролктин,естрадиол, след ову-прогестерон/.После понеже според него съм "възрастна" ме изпрати на две генетични изследвания и едно за антифосфолипиден синдром.На съкровището- спермограма.
Истината обаче е че никой не може да каже защо се е случило, а и вероятността пак да се случи е мн малка.Да се посъветва с док-тези изседвания са за мен, на нея може да препоръчат друго.
Ааааа, и много добър специалист.
Искрено съжалявам за загубата и. Мисля, че назначеното лечение при нея е неадекватно..