0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

За овулацията
« -: Октомври 22, 2005, 12:07:17 pm »
Здравейте!
Зная, че може да ви прозвучи тъпо,  :oops: но искам да ви попитам как може да се определи приблизително кога е овулацията без тестове и без прегледи - просто ориентировъчно.
Благодаря!
Бъди себе си!
*
За овулацията
« Отговор #1 -: Октомври 22, 2005, 12:46:03 pm »
Ами например чрез проследяване на базалната температура. :wink:
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
За овулацията
« Отговор #2 -: Октомври 22, 2005, 13:03:12 pm »
Има някой жени,които казват,че си усещат овулацията.Мисля,че и аз съм си я усещала,но немога да съм абсолютно сигурна.Значи,без преглед,без тест и дори без мерене на БТ можеш ,ако цикъла ти е например 30 дни,около 15 ден /2-3 дни преди и след/ да се "ослушваш" за сигнали от рода на леки болки в яйчниците /или единия от двата/,трябва да имаш нещо,като леко прозрачно течение /цервикална слуз/ и др.Прочети материалите във форума - всичко е описано подробно.Незнам общо взето при всеки е различно,но в общи линии е това май..А за тази слуз веднъж един гинеколог ми обясни много образно,че това било все едно,че изтичала "запушалката на матката" :lol: А и още нещо-казват,че жената по време на овулация била най-красива :balk_104: ,с най-хубава кожа и т.н. (сугурно от хормоните и за да привлича мъжът :?: )Така,че като се погледнеш в огледалото посредата на цикъла и се харесаш,та ти идва сама да се дръпнеш, е те това е... :lol:  8)
*
За овулацията
« Отговор #3 -: Октомври 22, 2005, 13:28:32 pm »
А и още нещо-казват,че жената по време на овулация била най-красива :balk_104: ,с най-хубава кожа и т.н. (сугурно от хормоните и за да привлича мъжът :?: )Така,че като се погледнеш в огледалото посредата на цикъла и се харесаш,та ти идва сама да се дръпнеш, е те това е... :lol:  8)[/quote]

Хубаво обяснение :balk_103:
За овулацията
« Отговор #4 -: Октомври 22, 2005, 13:31:56 pm »
Цитат на: Eli_
,та ти идва сама да се дръпнеш, е те това е... :lol:  8)

:roll: Ама аз не си падам по жени  :youwoman:
И все пак много благодаря
 :hug2:
Исках да съм сигурна, в това което усещам и си мисля!
Бъди себе си!
За овулацията
« Отговор #5 -: Октомври 22, 2005, 13:34:34 pm »
Цитат на: peta
А и още нещо-казват,че жената по време на овулация била най-красива :balk_104: ,с най-хубава кожа и т.н. (сугурно от хормоните и за да привлича мъжът :?: )Така,че като се погледнеш в огледалото посредата на цикъла и се харесаш,та ти идва сама да се дръпнеш, е те това е... :lol:  8)

Хубаво обяснение :balk_103:[/quote]

Ама много хубаво... :balk_101:
Бъди себе си!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14926
Re: За овулацията
« Отговор #6 -: Октомври 22, 2005, 13:36:10 pm »
Цитат на: e_mili
Здравейте!
Зная, че може да ви прозвучи тъпо,  :oops: но искам да ви попитам как може да се определи приблизително кога е овулацията без тестове и без прегледи - просто ориентировъчно.
Благодаря!

по промяната във вида и количеството на цервикалната слуз. по промяната в базалната температура. това са основните признаци за фертилност.
има и други, вторични, които не са толкова говорящи и не се проявяват при всяка жена.
горещо препоръчвам да прочетеш тук:
http://calendar.all-soft.org/work/HelpWhyCalendar
описани са подробно всички фертилни признаци, което всъщност отговаря изцяло на въпроса ти.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

За овулацията
« Отговор #7 -: Октомври 22, 2005, 13:41:36 pm »
jam, благодаря!
Бъди себе си!
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
За овулацията
« Отговор #8 -: Октомври 24, 2005, 14:34:21 pm »
Аз бих добавила и повишен сексуален апетит- ама много повишен :hungry:
*

jam

• *
  • 14926
За овулацията
« Отговор #9 -: Октомври 24, 2005, 15:07:21 pm »
Цитат на: manhattan

тва май не е много меродавно :)
преди доста време коментирахме въпроса в клуба и се оказа, че при повечето мацки повишеният секс драйв е изместен към края на цикъла, а не е в средата, както би било логично и природоестествено.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

За овулацията
« Отговор #10 -: Октомври 24, 2005, 16:29:49 pm »
Цитат на: jam

тва май не е много меродавно :)
преди доста време коментирахме въпроса в клуба и се оказа, че при повечето мацки повишеният секс драйв е изместен към края на цикъла, а не е в средата, както би било логично и природоестествено.

А при мен е значително преди ову-то  :lol:  :lol:  :lol:
*

Anonymous

Re: За овулацията
« Отговор #11 -: Октомври 25, 2005, 13:30:22 pm »
Цитат на: e_mili
Здравейте!
Благодаря!

Без да съм напълно сигурна, че това е свързано с предполагаемата ми овулация: От 3-4 цикъла забелязах, че ми излиза акне 2-3 дни преди нея, така че въобще не се чувствам красива в тази част на периода...:(
За овулацията
« Отговор #12 -: Октомври 26, 2005, 10:47:52 am »

Склонна съм да се съглася, защото и аз имам подобни усещания и подозрения  :ask:  , но не бях сигурна така ли е!
Бъди себе си!
RE: owulaciq
« Отговор #13 -: Октомври 28, 2005, 18:08:04 pm »
Здравейте на всички,
не зная дали точно тук е мястото да се включа, но искам да споделя нещо:
аз съм на 31г съм от Варна ,правим опити за бебе от 2,5г. Имах една неуспешна бременност мин.год., след пиене на Клостилбегит ..после правихме пауза от 6 мес. по съвет на докторите ...и от тогава нищо :(
Правила съм си цветна снимка, хормонални изследвания, спермограма на съпруга ми ...
Бих искала да попитам някой, ако може да ми прати инфо за всичко свързано с овулацията - защото последния доктор
при когото ходих съвсем ме обърка - според него това с овулацията било .. един вид "ала-бала" /е искам да кажа, че все пак
ми погледна снимката и спермограмата, а също и снимките, които си пазя от неуспешната бременност/ - според него щом имам М,и все пак съм забременяла значи всичко е ОК, и не е трябвало да се пазя 6 мес., а след първата М-можело да се пробва пак !!!
Чудя се да не би да има някакви новости по тази тема .. ако някой знае повече, моля HELP ...
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
За овулацията
« Отговор #14 -: Октомври 28, 2005, 20:28:34 pm »
Здравей,k_mail !Следила ли си си овулацията по някакъв начин - с тестове,мерене на температура,фоликуметрия ?Това "ала-бала" може би значи,че нямаш редовна овулация т.е. не всеки месец,което не е "болка за умиране"-много момичета са така.А и щом веднъж си забременяла,мисля,че не трябва да се притесняваш - ще можеш отново.Може би все още не си преживяла травмата от неуспешната бременност-нормално е.Дай си повече време и се опитай да се успокойш.За друго не се сещам.Относно овулацията незнам да има някакви "новости" :roll: Прочети в сайта и в бг-мама - всичко си пише най-подробно.Успех! :)
*

jam

• *
  • 14926
Re: RE: owulaciq
« Отговор #15 -: Октомври 28, 2005, 20:47:57 pm »
Цитат на: k_mail
последния доктор
при когото ходих съвсем ме обърка - според него това с овулацията било .. един вид "ала-бала" /е искам да кажа, че все пак
ми погледна снимката и спермограмата, а също и снимките, които си пазя от неуспешната бременност/ - според него щом имам М,и все пак съм забременяла значи всичко е ОК, и не е трябвало да се пазя 6 мес., а след първата М-можело да се пробва пак !!!
Чудя се да не би да има някакви новости по тази тема .. ако някой знае повече, моля HELP ...

моят съвет към теб е да смениш лекаря. тук има доста момичета, които са забременявали по веднъж, а след това не могат.
разбира се, фактът, че си забременяла, е много важен и обнадеждаващ, но самото наличие на М не е доказателство, че жената овулира!!!

за овулацията има много статии в Зачатие, просто пусни едно търсене и ще намериш много за четене.

също така, можеш да започнеш да си следиш сама базалната температура, и заедно с тестовете за овулация, да определиш с голяма доза вероятност дали и кога точно овулираш.
можеш да се регистрираш в безплатния български он-лайн овулационен календар - calendar.zachatie.org. прочети и секцията "Защо е полезен календара" там - много подробно е обяснено как можем да си проследим овулацията.

За овулацията
« Отговор #16 -: Октомври 31, 2005, 11:09:58 am »
Имам подозрения кой е този лекар във Варна. Носех хормонални изследвания, които не погледна- "след като имаш менструация, значи няма проблем". Сега ходя при друг лекар - оказа се, че рядко имам овулация.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: RE: owulaciq
« Отговор #17 -: Октомври 31, 2005, 11:12:41 am »
Цитат на: k_mail
при когото ходих съвсем ме обърка - според него това с овулацията било .. един вид "ала-бала"

В какъв смисъл ала-бала? Овулацията е едно много важно събитие.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
За овулацията
« Отговор #18 -: Ноември 01, 2005, 17:27:01 pm »
здравейте ... за БТ - да мерила съм си , и това съм казала при срещата ми с доктора - казах, че и "диагнозата" е, че нямам овулация - предишната ми бременост настъпи след като пих Клостилбегит, но няма смисъл да коментирам повече този доктор ... както и да е .. на какво ли се надявах и аз не зная. Изчела съм доста за забременяване, овулация и стерилитет .. ама тая надежда ! Вече се чудя при кого да ходя и какво да правя, не зная на кого да се доверя :(.
Посъветваха ме да отида при проф.Налбански в Майчин дом- София за лапароскопия .... но реших да потърся повече инфо за процедурата и сами я проф., защото не зная до къде ще издържа...
Благодаря на всички, които дадоха мнение, за мен е важно това!
За овулацията
« Отговор #19 -: Ноември 09, 2005, 10:31:00 am »
Здравейте на всички в този прекрасен форум в който реших и аз да се включа.Искам да разбера как да изчислявам дните в,които би трябвало да съм в овулация.Моля помогнете ми!!! :)