0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Къде в Пловдив да направя лапароскопия
« Отговор #20 -: Октомври 29, 2005, 20:54:24 pm »
Ето ме отново. Още по-объркана от предния път. Вече и аз не знам какво става и какво да мисля. След като пих Оргаметрила така и не ми дойде цикъла. Бях отново на преглед и познайте - значи гледа той и по едно време вика ХЪМ и нищо. Ставай и се обличай. Започва да пише нова рецепта. Питам го аз в крайна сметка какво ми има? Той започва с обясненията, че лигавицата на матката ми била много увеличена или удебелена /не разбрах точно/ . Нормално било 14мм., а моята била 22мм. Питам го аз на какво се дължи това и той ми показва една черна точица. Значи казва той - може да е бременност, може и да е някаква жлеза /какви жлези има в матката?/ и ми изписа Метергин. Да го пия 2 дни х4т. Прибирам се аз в къщи и гълтам 2 наведнъж - беше обяд и такава му беше схемата за първият ден. До вечерта трябваше да ги изпия и четирите. Естествено забравя да ми каже за страничните ефекти, кръвното ми пада и аз след него :) Оправих се. Вечерта към 19ч. пия третото хапче. Започват едни болки - по силни от родилните, към 23ч пия четвъртото още по-силни болки. На следващия ден сутринта пия аз пак ама вече не се търпи от болка, а цикъла нещо розово и слузесто. Каза ми да очаквам кръвоизлив със съсиреци. Звъня му по телефона - каза да пия Но Шпа за болките. С него се чувствах добре, но като му отмине действието пак болки. Цикъл - пак розово и слузесто. На третия ден след обяд започна кървене, но съсиреци няма. Болките ми отминаха. Звъня му аз вика ми пий още 2 дни по4т. да ама като не се търпи от болка и си викам има някакво кървене нищо вече няма да пия. Снощи и днес мисля си беше нормално кървенето до 11ч когато пих Ципрофлоксацина който ми каза да пия от първия ден на цикъла/този го сметнах за първи, защото си имах нормално кървене/ Да ама след Ципрофлоксацина изведнъж кървенето спря - съвсем оскъдно. Сега към 23ч трябва да пия второто хапче и вече идея си нямам какво ще стане. Нито ми казва какво ми има /май и той няма идея/ Само разбрах, че цели да се отлепи излишната лигавица на матката. Незнам вече какво да мисля и какво да правя - какво да пия за да се отлепи тази излишна лигавица? Тя пречела за забременяването, а и той нищо конкретно не ми казва - на какво може да се дължи? Вече се чувствам като опитно зайче, и пак ме вика в кабинета си и пак 20лв. ми омръзна ми вече. На някой от вас случвало ли му се е такова нещо. А питах го и за полипа  - ми това казва маже и да е жълтото тяло което хранело плода ама не бил сигурен. Вече тотално съм объркана :(
« Отговор #21 -: Октомври 31, 2005, 08:30:07 am »
А направи ли ти кръвни изследвания за бременност? Ако е имало съмнения е трябвало според мен...
« Отговор #22 -: Октомври 31, 2005, 10:45:10 am »
Никакви кръвни изследвания не ми е правил, а и не само кръвни ами въобще изследвания не са ми правени. В сряда имам час при него и мисля да искам да ми прави изследвания - хормони и всичко. Много ми била дебела лигавицата на матката. За сега ме гледа само с вагиналния ехограф. Пия си Ципрофлоксацина и от сряда трябва да започна да пия и Фемоден/за регулиране на цикъла/. Много е объркващо всички това а аз се пукнах от притеснения и тук а и в други форуми като чета - сто хиляди диагнози си поставих. Направо лудвам вече  :(

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #23 -: Октомври 31, 2005, 11:00:54 am »
Цитат на: dji_dji
Много е объркващо всички това а аз се пукнах от притеснения и тук а и в други форуми като чета - сто хиляди диагнози си поставих. Направо лудвам вече  :(

Чакай малко сега. Първо се успокой, защото така само си вредиш. Никакви страшни диагнози не си поставяй - нали имаш едно дете, цитонамазката ти е добра, лекуваш си в момента инфекцията. Оттам нататък са все неща, които трябва да се направят в някакъв порядък

1. Спермограма, ако има нужда преглед при уролог, хормонални изследвания, микробиологична посявка
2. Хормонални изследвания при тебе - могат да се направят през касата, ВМИ е добра лаборатория, Писанец също, Бодимед - всички те работят с касата (Ако започнеш да приемаш фемоден или какъвто и да било друг хормонален препарат, няма да можеш да си направиш изследванията)
3. Хламидия - може и на трите места
4. Фоликулометрия - да се види имаш ли спонтанна овулация
5. Едновременно с това да се проследи това, което се вижда в матката  (полип) дали изчезва или продължава да стои

Чак след това вече може да се обсъжда дали да се прави нещо с полипа, има ли за лекуване хламидия или друг причинител, следва тест за проходимост на тръби, предизвикване на овулация и т.н.

Ето, направих ти някакъв примерен план. Може да не е много верен и да търпи корекции, но когато човек знае какво му предстои, му е малко по - лесно. Обсъди го с твоя лекар и действайте. :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #24 -: Октомври 31, 2005, 11:14:50 am »
...Тя и нейната диагноза била ПКЯ и оо сега се сетих, не киста и се пукнало, а жълтото тяло /като не слушам какво ми говорят/ и по време на операцията са и изчистили кистите, даже единият и яйчник бил наполовина орязан. ...

Ей тва е и аз да науча нещо днес  :wink: Абе как ще й се спука жълтото тяло бе. Аз ли не съм чела достатъчно или ти нещо не си разбрала :?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #25 -: Октомври 31, 2005, 11:16:40 am »
Цитат на: wassilena
...Тя и нейната диагноза била ПКЯ и оо сега се сетих, не киста и се пукнало, а жълтото тяло /като не слушам какво ми говорят/ и по време на операцията са и изчистили кистите, даже единият и яйчник бил наполовина орязан. ...

Ей тва е и аз да науча нещо днес  :wink: Абе как ще й се спука жълтото тяло бе. Аз ли не съм чела достатъчно или ти нещо не си разбрала :?

Виж сега, момичето явно е объркано и притеснено, сигурно затова се получават такива неща в разказа й.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #26 -: Октомври 31, 2005, 11:32:09 am »
Благодаря ти много Meli
 През касата няма да мога, защото имам прекъсвания на осигуровките. Ще си плащам като поп ама няма начин. В сряда като отида при него направо с твоите писания и ще му забия въпросите за изследванията, а колкото до Фемодена няма да бързам да го пия след като ще повлияе на резултатите. Само ме притеснява факта, че следващия месец може и да няма цикъл ако не приема противозачатъчните. И въпроса който не преставам да си задавам е на какво се дължи това удебеляване на лигавицата - 22мм при норма 14мм.? И къде са ми съсиреците които той каза да очаквам - възможно е тази лигавица да не се е обелила сега знам ли вече. А мога ли аз да си цъфна в лабораторията и да искам да ми се направята тези и тези изследвания без д-р Минев да ги назначава.  След малко ще се поровя някъде пишеше кои хормони кога се правят.
« Отговор #27 -: Октомври 31, 2005, 11:34:25 am »
Абе как ще й се спука жълтото тяло бе. Аз ли не съм чела достатъчно или ти нещо не си разбрала :?[/quote]

Ми тя така ми каза, не кистата а жълтото тяло, което било причина да и се напълнят червата с кръв. Оперирал я д-р Стратев/също известен и добър/ - може и тя нещо да не е разбрала. И на мен ми стана чудно ноо  :)

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #28 -: Октомври 31, 2005, 11:39:11 am »
Мда, това с осигуровките е леко неприятен момент.

Принципно можеш и сама да си поискаш изследванията, но не в това е проблемът. Хормоните се изследват в точно определени моменти от менструалния цикъл, а при жени с липсващ такъв трябва да се предизвика, за да се направят. Едновременно с това е хубаво да се направи и фоликулометрия, за да се определи адекватно момента на овулация и да се проследи прогестерона в следващата фаза. С други думи, най - добре би било в един и същи цикъл да посетиш няколко пъти лекаря, за да се проследят хормоналните нива, наличието на задържани фоликули, растежа на фоликулите, овулацията, жълтото тяло и промяната на маточната лигавица. Тогава ще си отговориш на въпросите за лигавицата - нарастване, излющване, наличие на полип и т.н. И това трябва да стартира в първите 2 - 3 дни на менструалния цъкил.

Димитър Кудоглу
« Отговор #29 -: Октомври 31, 2005, 11:39:50 am »
Виж сега, момичето явно е объркано и притеснено, сигурно затова се получават такива неща в разказа й.[/quote]

Не объркана ами направо ошашавена съм вече. То не бяха кисти, полипи, ранички, кандида, съмнения за бременност, увеличена лигавица, малката черна точица която е незнайно какво /може и миома да е само където нямам кръвоизливи/ знам ли вече какво да мисля и какво да правя. Може и на друг гинеколог да отида ми като всички казват не - Минев е най-добрия стой си там. :)

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #30 -: Октомври 31, 2005, 11:46:11 am »
Не объркана ами направо ошашавена съм вече.

Спокойно, де, не са чак толкова страшни нещата. Давай едно по едно, по план. Просто кажи на д-р Минев, че те притесняват тези неща, така както ги казваш на нас. Помоли го да ти ги обясни едно по едно, все пак той най - добре е запознат със състоянието ти. След това обсъдете някаква стратегия за поведение, някакъв примерен план, разположен във времето и съобразен с бюджета ти. :)

Димитър Кудоглу
« Отговор #31 -: Октомври 31, 2005, 11:46:25 am »
Цитат на: Meli

Тогава ще си отговориш на въпросите за лигавицата - нарастване, излющване, наличие на полип и т.н. И това трябва да стартира в първите 2 - 3 дни на менструалния цъкил.

Днес ми е 3-я ден от цикъла и още днес си бия шута в д-то и тръгвам по изследвания. А колкото до лабораторията на ВМИ - на Пещерско ли трябва да отида или на В. Априлов и къде се намира и аз знам, че там е най-добре да си направя тези изследвания.

Благодаря ти предварително Meli

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #32 -: Октомври 31, 2005, 11:47:46 am »
Лабораторията е на Васил Априлов. Щях да те придружа, но днес не съм на работа. Аз работя в съседна сграда.  :)

Димитър Кудоглу
« Отговор #33 -: Октомври 31, 2005, 11:51:52 am »
Мерси за предложението Meli  :)  Ще се справя и сама само някакво име да търся или направо си се забивам там и започвам да цитирам какви изследвания да ми се направят. Надявам се не трябва да са на гладно, но ако е така утре ще отида.  :wink:

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #34 -: Октомври 31, 2005, 11:53:01 am »
Направо отиваш и казваш какво искаш. Можеш да потърсиш за съдействие от мое име д-р Бояджиева. Но не вярвам да има проблеми.

Димитър Кудоглу
« Отговор #35 -: Октомври 31, 2005, 12:09:31 pm »
Едно голяямо БЛАГОДАРЯ от мен :)