0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инфекция в Т. Киркова?
« Отговор #40 -: Октомври 22, 2007, 22:26:35 pm »
Преди малко имаше репортах по новините на БТВ. Майката Жанина ще съди болницата. Имаше и интервю с директора,... доста му беше пресъхнала устата и крива усмивката... само не можах да разбера как така, според думите му, инфекция има, но болницата е чиста.
 8O
« Отговор #41 -: Октомври 22, 2007, 22:31:49 pm »
Гадовете, как шикалкавеха.... Честно ви казвам момичета, МНОГО!!! се ядосах... То бива, то може, но такава безотговорност и непукизъм... направо нямам думи!!!

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #42 -: Октомври 22, 2007, 22:37:03 pm »
това е не само безодговорност но и липса на всякаква стерилност и малко от малко да си гледат работата
« Отговор #43 -: Октомври 22, 2007, 23:41:11 pm »
Зори,ела на скайп,че разводнихме темата,те са платили и за избор на лекар.
Аз се радвам ,че решиха за "Токуда",какво като е скъпо,важното е,че е нова болница и досега не е имало инфекции и зарази.
И пак малко офф,баща ми го оперираха август в МА и там разви инфекция ,след хирургическа намеса и после го резнаха още 1 път и едвам го спасиха.....та това е родната картинка по болниците,но ако сега трябваше да родя,няма да отида в "Тина Киркова",след това,което прочетох.
« Отговор #44 -: Октомври 23, 2007, 01:26:58 am »
Да и аз ги гледах по новините,много са сладурчовци  :bighug: бебоците и четиримата бяха много хубави и щастливи.Добре са и вече са си в къщи,пожелавам им само хубави неща да им се случват. :hug2:

*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #45 -: Октомври 23, 2007, 07:54:36 am »
Момичета, сега от 8.00ч. в Коритаров лайф ще има
гости по темата, Не разбрах кои, но сигурно ще е
много интересно.
« Отговор #46 -: Октомври 23, 2007, 08:04:23 am »
Гадовете, как шикалкавеха.... Честно ви казвам момичета, МНОГО!!! се ядосах... То бива, то може, но такава безотговорност и непукизъм... направо нямам думи!!!

Пример от преди 3 седмици - приятелка, след стерилитет, ражда там. Бебето има някакъв проблем с носа и не може да диша; не й го дават 3 дена и, съвсем естествено, никой не й казва нищо конкретно! Накрая дигнала пушилка, че си е малко устата, и й предлагат да си го вземе във ВИП-а... тя пита как ще го земе като се затруднява с дишането; ми ако тръгне да става беля??? Същевременно, забележете, никой не може да даде диагноза за проблема с дишането... накрая някой стига до извода, че има вероятност да е преаспирирано... и тя се пита, това бебе колко са му се изредили да го аспирират???
Друг промер: понеже ми тръгна нормално раждане и кърмата ми е дошла на 2-ия ден... аз обаче - пълно неведение... откъде да знам като  ми е за сефте???... и айде свръхлактация, проблеми с каналите - капка не излизаше, ходех 2 дена като зомби от бромкриптина и окситоцина... като капак на всичко кой не мина през 5-ия етаж от мед. персонала, той не дойде да ме разглежда, опипва и стиска като панаирджийска маймуна... а да не ви кавам всяко докосване как болииии, майчице, а уж съм държелива на болка...освен това постоянно ми начукваха канчето как аз съм си виновна... имаше и следното изказване: Я да ги видим теа исторически цици дето стават само за секс, но не и за кърмене  8O... целия ми мерак за кърмене почна да се стопява и бях на ръба да се откажа...накрая се изпокараха помежду си защо Стаменов бил пращал акушерка да ми показва как да се цедя... интересно що, ама много интересно! Ц, ц, ц!...кърмата тръгна, ама от бромкриптина беше намаляла, а тея не ми даваха шише - имала съм била - и бебето все полугладно беше ....
Хората казват, че всичко е добре като свършва добре, ама историята със серацията ме подсети, а снощи яхнах метлата като го видях директора как мъца като ученик хванат да пуши по татово време!!!

Жалко, че не видях Касинка снощи! Дано наистина са добре!!!
Извинете, че стана толкова дълго.
« Последна редакция: Октомври 23, 2007, 09:26:49 am от korinka »
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #47 -: Октомври 23, 2007, 08:46:26 am »
Почна!!!
« Отговор #48 -: Октомври 23, 2007, 09:10:27 am »

По Нова в 8, 45 се засегна темата. Бяха поканили в студио майката Жанина, още една майка със заразено със стафилококи бебе (казали й да се радва, че не било по-лошо, а само това) преди 7 мес. и представителка от РИ. В болницата имаше репортер, който разговаряше с директора.

Започна с една безумна, витиевата интродукция, която най-нахално си довърши, въпреки че водещата го прекъсва на няколко пъти да отговаря на въпросите по същество...надявал се заради тази бактерия да не се налага пак да идва Саркози, за да спасява медици!

В болницата има бактерии, съвсем нормално е, тук не е дискотека..  Не приемам непрофесионални глупости... според директора М. Янков.
Нагло, та нагло!

И въпреки 8-те бебета продължава да твърди , че няма инфекция, размахва и документ от РИ .. и се подхилква... а представилката от РИ в студиото казва, че действително е така и по всяка вероятност предварително е направена дезинфекция.
Въпросът е, че не признава и крие!

Според Е. Христова в двете деца симптоматиката е изключително изявена, а щамът много висок... има сериозен прецедент, ... според нея това е много сериозен проблем и трябва да се назначи експертна комисия да си каже становището. Комисията се назначава от министъра.
Според представилката на РИ бактерията е навсякъде и се е смятало до 50-те, че не е опасна... несериозно е - каза водещата!

Според Янков в болницата в момента има засилен контрол... те се защитават с 4000 хилядите здрави бебета, които се раждат всяка година в болницата.

« Последна редакция: Октомври 23, 2007, 09:31:11 am от korinka »
*
« Отговор #49 -: Октомври 23, 2007, 09:26:00 am »
Добро утро и от мен и аз гледах предаването и искам да кажа 4е съм много разо4арована от там. Това не е директор на болница а изрод извинете ме за грубия на4ин ама това е безхаберие. Никога не бих отишла там да раждам. сажалявам много за майките който ги дадоха. От времето се носят лоши приказки за тая болница. е това е моми4ета дано не ви се наложи да раждате там.

*
« Отговор #50 -: Октомври 23, 2007, 09:39:04 am »
направо съм ужасена и потресена, само след 2-3 седмици трябва да раждам там. Толкова месеци ходя там, вече си имам избран екип, лекарят е запознат със състоянието ми, и когато най-накрая се почувствах почти спокойна, ето ти пак шок и ужас, ама то за нас май никога не може да има спокойствие.
« Отговор #51 -: Октомври 23, 2007, 10:43:49 am »
Присъединявам се към възмутените и притеснени от тази история :(. Благодаря на момичетата, които се включиха да разкажат за предаването по Нова Тв – аз съм на работа и не знаех, че и тази сутрин ще има още инфо по случая. Освен всичко, и моят лекар, изражда там, терминът ми е около 10 януари, т.е все още имам време за реакция, но съм много объркана.
Моля се за бебетата в тежко състояние и дано всичко се оправи, но нещата изглеждат много сериозни
*
« Отговор #52 -: Октомври 23, 2007, 10:47:26 am »
http://sport.bnt.bg/content/view/full/199095

http://sport.bnt.bg/content/view/full/197711

Момичета, знам че се включвам не където трябва ,но намерих за вас новините по БНТ за раждането на Каси и нейното изписване. Ако тези 2 линка който съм оставила не проработят вижте в сайта на БНТ, където има видео емисии на спортните им новини. Радвам се че Каси и нейните момчета са вече в къщи. Надявам се зазарезното бебече да се оправи, а на бъдещите майки да избягват Аг "Света София".
*
« Отговор #53 -: Октомври 23, 2007, 11:06:19 am »
Къде в сайта на БНТ пише за Каси не мога да го намеря :help:
*
« Отговор #54 -: Октомври 23, 2007, 11:09:43 am »
Къде в сайта на БНТ пише за Каси не мога да го намеря :help:

Използвай 2-та линка който съм оставила с тях  е по лесно. Иначе виж в http://sport.bnt.bg/, а отдолу има Видео емисии или директно ето от тук- http://sport.bnt.bg/content/view/video_archive. Пиши ако успееш да видиш нещо...
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #55 -: Октомври 23, 2007, 11:13:02 am »
Аз не можах да отворя емисиите. А толкова исках да видя Касинка и нейните бебоци. Хубаво е, че вече са си в къщи  :D.
А относно това, което пишете за директора на Тина Киркова, сега разбирам защо когато надигнахме глас с момичето от моята стая за отношението към нас и бебчетата ни казаха с нагъл глас ако сме недоволни да се обърнем към директора на болницата. Абсолютни безобразници. А моя лекар е такъв перфектен специалист, толкова съжалявам че работи в тази болница и се чудя живот и здраве ако имам шанса да забременея отново как ще раждам хем при него, хем не в тази болница?!?

*
« Отговор #56 -: Октомври 23, 2007, 11:17:54 am »
Ще ги видиш сигурна съм пробвай със http://sport.bnt.bg/. След това отиваш където пише Спортни новини, видео емисии. От там вече си намираш емисиите на 22-ри и 15-ти октомври. Аз ги отварям без проблем всички линкове...
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #57 -: Октомври 23, 2007, 11:21:57 am »
не ми се отваря, дава ми някаква грешка, сигурно имам включена някаква защита?!?  :(

*
« Отговор #58 -: Октомври 23, 2007, 11:36:48 am »
Ох, не успях да го гледам предаването, ама от това, което пишете ми е ясна картинката...безотговорни и нагли, понеже винаги им се разминава. Какво ме интересуват 4.000 родени бебета на година, ако точно моето, за което съм се борила от години го заразят!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #59 -: Октомври 23, 2007, 12:15:41 pm »
А какво очаквате момичета. Янков да каже да има инфекция , срутете болницата ли? Колкото и да е жалко и извратено той си върши работата. :( Във всички държавни болници картинката е една и съща. Който има пари се спасява в часните клиники, който няма се моли господ да е с него и да си роди детето живо и здраво. В детското отделение бухаха бебетата с антибиотици и миналата година. За моето казаха че е на 5 антибиотика 8O
Тя се роди в началото на 9 месец пак по вина на една млада фръцла, която ако видя ще удоша собственоръчно. А дадох двеста лева за да предотвратя точно това, то какво стана, ако не ги бях дала нямаше да се случи :(. Та както и да е, моля се бебчетата да се оправят и да няма лоши последствия :(
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0