в бгмама са пощурели по ларедут и изобщо по чужбинските он-лайн магазини.
правят си редовни групови поръчки,сравняват какво са си купили, какво санамерили изгодно.. пълно изтрещяване. явно имат доста пари излишни.
да споделя някои неща, които научих от прочита на техните теми.
1. може да се поръчва и с дебитна Виза Електрон на ДСК, ПИБ, Райфайзен и някои други банки. не е задължително да е чиста кредитна карта.
2. не винаги отговаряли номерата на дрехите.
3. случвало се е да пращат различни неща от поръчаното.
4. често пъти чета, че са недоволни от реалния вид на поръчаната стока, който се отличава от снимката.
5. в София колетите се вземали от митницата,ако са над 2 кг, и се плащало такса обработка 4 лв. в провинцията нямало такава такса, даже в някои градове им ги носели колетите у дома.
айде, умната с пазаруването.
аз, честно казано, винаги съм имала сериозни притеснения да пазарувам от такива места. вярно, има атрактивни оферти, но страхът ми е дали ще получа стоката. имам няколко случая на недоставени колети от чужбина, при това препоръчани и застраховани. последният път беше супер фрапантен - изпратени са ми 2 колета едновременно, с 2 поредни номера на регистрация (препоръчани, демек). единият го получаваме, другият не. тъй като се следят компютърно, изпращачът от чужбина установява, че вторият колет е получен в софийска митница и от там просто е изчезнал. някой от митницата го е свил. в нашия случай изпращачът си взе застраховката, ама тия колети от он-лайн магазините нямат такава.