0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
На 27 - изчерпан резерв :(((
« -: Октомври 22, 2007, 17:09:04 pm »
Не искам да приема, че са ми дали такава диагноза  :( Само на 27 години съм и Док ми каза - с това високо ФСХ шансовете за бременност са почти нулеви. Отивам за инвитро, като и там нямало големи надежди  :balk_145: Не разбрах само защо и при инвитро няма надежди - дали защото са ми смотани вече яйцеклетките, дали защото е малко вероятно да извадят достатъчно на брой... Направо не знам какво да правя и гледам и на милото да не ми показвам колко ми е гадно, а си рева като съм сама. Ту си казвам - не може да бъде - нали си имам уж овулация и то доказана с фоликулометрия! Ту се отчайвам и не знам... Не мога да разбера на какво може да се дължи това - не съм имала никога сериозна стимулация, цял живот съм се пазила - деца ще раждам един ден и какво - накрая излиза, че нищо не зависи от мен.  :balk_145: Моля се само като повторим изследванията следващия цикъл да излезе, че е било нещо моментно или някаква грешка.

*
Re: На 27 - изчерпан резерв :(((
« Отговор #1 -: Октомври 22, 2007, 17:15:00 pm »
Бебе, къде ти поставиха диагнозата и при какви изследвания?
Инхибин пуска ли?
Ще се намери изход. Вярвам в това.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #2 -: Октомври 22, 2007, 17:20:14 pm »
Колко е FSH?
*
« Отговор #3 -: Октомври 22, 2007, 17:29:15 pm »
Бебе и аз искам да знам къде ти поставиха диагнозата и само с едно единсвено изследване ли?
Направи Инхибин В и ФСХ примерно в Плевен или направо се консултирай с доц.Конова.
Горе главата, вингаи има светлина в тунела!!!!!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #4 -: Октомври 22, 2007, 17:39:43 pm »
септември 2006:
Inhibin - 36
FSH - 19.5
LH - 3.5

ноември 2006
Inhibin - 43
FSH - 25
LH - 9

Това е правено при Конова миналата година. Една година поради различни причини не сме ходили по доктори и миналта седмица стигнахме накрая до нашия доктор. Като видя ФСХ и каза, че просто нямам шансове за естествено забременяване. И аз мислех, че не е толкова зле - особено като гледам, че инхибинът е много близо до границата. Но... Вярвам на лекаря си - знам, че е много добър и за да ми го каже, го е мислел. Ще се побъркам - на колко години е трябвало да искам дете - на 15??  Толкова силно се надявам като повторим изследването на 3-ти ден да се окаже, че имам шансове.

*
« Отговор #5 -: Октомври 22, 2007, 17:48:22 pm »
Но това са изследвания отпреди година...Задължително пусни сега нови.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #6 -: Октомври 22, 2007, 17:56:26 pm »
Като ми дойде М - задължително на 3-ти ден пак. Страх ме е, че ако е вярна диагнозата, няма как да се е подобрило положението, а напротив ...
Знаете ли дали Естрадиол 160 точно преди овулация е достатъчно за здраво яйчице - толкова ми беше този цикъл.

*
« Отговор #7 -: Октомври 22, 2007, 18:18:35 pm »
Бебе, при мен в Плевен стойностите на ФСХ бяха по-високи от всички софийски резултати. Повтори на друго място - Цибалаб, Кандиларов. Инхибин няма смисъл да пускаш пак.
Все пак д-р Владимиров ли даде заключението?
Естрадиолът ти е добре.
Нищо не е окончателно. Опитай да вярваш.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #8 -: Октомври 22, 2007, 18:27:57 pm »
Бебче, успокой се! И аз нещо не разбрах. Нали имаш овулация? Освен това даже и на мен ми е ясно, че резултатите от изследванията не са константна величина. Направи пак изследвания и тогава да се види как стоят нещата. А иначе, ти си поплачи тук, но не се увличай много в тази посока. Ще се оправят нещата! Имай вяра! Стискам ти палци и пожелавам всичко да е наред!
« Отговор #9 -: Октомври 22, 2007, 19:12:30 pm »
Бебе, не вярвам, че при доказана овулация,ще си с изчерпан яйчников резерв. Аз със Инхибин много под минималната граница сега съм бременна. Просто ми трябваше по-силна стимулация. Я, горе главата. Не искам да чувам, че няма да можеш да забременееш. Стискам ти палци новите изследвания да те извадят от дупката  :bighug:
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #10 -: Октомври 22, 2007, 19:17:23 pm »
Д-р Стаменов ми даде тази диагноза въз основа на тези изследвания. Знам, че не би ми го казал, ако не го е мислел. Вярвам му :( Опитвам се да не губя надежда. По принцип съм много позитивен човек, но това ми дойде... Дори не успях да отреагирам и чак като излязох от клиниката осъзнах какво ми е казал. А след това все набързо се виждахме само да ми гледа резултатите от естрадиола. Дано наистина е било нещо моментно и другият месец изследванията ме успокоят. Като ги направя вече ще стоя ако трябва цяла нощ за да мога да питам - кое, защо.
Благодаря ви, че сте тук и ми стискате палци :bighug:

*
« Отговор #11 -: Октомври 22, 2007, 19:47:10 pm »
Бебе, честно казано и аз мисля, че щом имаш доказана овулация едва ли си с изчерпан яйчников резерв.
Стискам палци другите изследвания да са много по-добри!
« Отговор #12 -: Октомври 22, 2007, 20:30:43 pm »
Отиди в Кандиларов и си пусни Е2 е фСХ. Поне да имаш резултати и от друга лаборатория. Не мога да си представя, че на тази възраст това е вярно просто... Не го вярвам.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #13 -: Октомври 22, 2007, 20:39:31 pm »
И аз не искам да го повярвам :( Този месец вече ми мина овулацията, но другия - ще видим какво ще излезе.

*
« Отговор #14 -: Октомври 22, 2007, 21:05:18 pm »
Здравей, мила! Страшно съжалявам за това, което преживяваш! В момента и аз съм на този хал, но нещата са необратимо лоши. Но аз все пак съм доста по-възрастна. Дано нещата се подредят при теб! А аз ще пиша за себе си, когато съм готова.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #15 -: Октомври 22, 2007, 21:25:59 pm »
Бебе, мило, повтори изследванията! Винаги има надежда! Освен това вероятно ще се наложи по-сериозна стимулация при теб, но не вярвам да не може да се получи качествен резултат. Мисля, че една консултация с д-р Владимиров също може да помогне. Той е специалист точно по процедури при жени с изчерпан яйчников резерв. Не се отчайвай, горе главата! Винаги има изход! Ти ще си прекрасна мама на прекрасни слънца! :bighug:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #16 -: Октомври 22, 2007, 21:35:13 pm »
Бебе, знам, че е трудно, но се опитай да се успокоиш. Най- добре повтори изследванията и в друга лаборатория.
Успех, мила! :bighug:

« Отговор #17 -: Октомври 22, 2007, 21:47:48 pm »
Бебе, знаеш че стават и чудеса. И знаеш ли, аз имам една такава много силна интуиция,/ на всичко отгоре имам и кръстници магьосници/,и с тая моя интуиция съм сигурна че чудо ще стане и с тебе. Че това което сега става е нещо моментно и не бива да го примаш толкова категорично и непоправимо.
*
« Отговор #18 -: Октомври 22, 2007, 22:00:53 pm »
Момичета, ако ФСХ е над реф. стойности - няма овулация, ако има овулация то нивото на ФСХ не е толкова високо.
Бебе, щом имаш овулация СЕГА, как тогава ще имаш тези стойности СЕГА? Не възможно е.
« Отговор #19 -: Октомври 22, 2007, 22:39:39 pm »
бебе,когато изследвах инхабинБ с резултат 33 се чувствах съсипана.
може би е вярно,че с естествено забременяване ще е трудно,но при добра стимулация.не се отчайвай,надежда винаги има