zachatie@gmail.com
facebook
За нас
Контакти
Вход
Новини
Библиотека
Овулационен календар
Форум
Направете дарение
Библиотека с информация по въпросите на стерилитета
Вход
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Вход
Boxed Container
Hide Carousel
www.zachatie.org
Репродуктивно здраве
Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро)
(Модератори:
deep
,
blue_sky
,
marsi
)
Инсеминация- първа
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Надолу
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
kiara
1449
Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Инсеминация- първа
«
-:
Октомври 24, 2005, 12:52:42 pm »
Здравейте! Ето и аз реших да ви споделя какви ще ги върша! Зарязах лапарото засега. Решихме да направим инсе пък каквото сабя покаже. На първи ден от новия цикъл бях при д-р Стаменов за първи път, разказах си цялата история за кой ли път вече и намерението ми за инсеминация. Той ме прегледа, всичко е наред според него и нямам неспукани фоликули, така че ще действаме! Според него за мен алтернативите са инсе и ин-витро, заради ендометриозата, пак заради нея няма да стимулираме фоликулите с Клостилбегит, защото не било хубаво да се прави стимулация при съмнения за ендометриоза. Разбрахме се на 10 ден за УЗК и евентуално според големината на фолик. да решим кога ще слагаме прегнила и т.н. после. Дотогава иска спермограма на съпруга ми, с нещо допълнително заради инсето, мисля че да се види при евентуална обработка на материала каквато ще се прави за инсето, да се види колко качествени остават! Знаете ли нещо по-точно за тази спермограма и дали тя влиза като цена в общата цена за инсето и ако не колко ще струва? Аз днес си направих хорм. изследвания и са добри резултатите, така че в събота съм на преглед и евентуално съставяне на план за действие! Стискайте ми палци и извинявам се, че съм толкова подробна, но исках да споделя с вас докъде съм го докарала
Активен
Momiche
149
Инсеминация- първа
«
Отговор #1 -:
Октомври 24, 2005, 14:35:37 pm »
Сега остава да спретнем и отделни клубове на ходещите при различни лекари
Успех, Киара!
А всъщност какво каза доктора за евентуалната ендометриоза-тя нали пречи на забременяването?
Активен
kiara
1449
Инсеминация- първа
«
Отговор #2 -:
Октомври 24, 2005, 14:38:45 pm »
При мен пречи дотолкова, че не ми се пукат фоликулите, но ние ще слагаме прегнил, а снимката на тръбите ми е добра, в смисъл, че са проходими и затова решихме да пробваме инсе!!!
Активен
Grace
1537
Инсеминация- първа
«
Отговор #3 -:
Октомври 24, 2005, 14:43:29 pm »
Киара, какво е това допълнително към спермограмата по-точно?
Заинтересована съм, защото при мъжа ми изходните данни почти винаги са добри, но след обработката нещата варират - ту добре, ту зле...
Успех и дано се получи от първи път!
Активен
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin
kiara
1449
Инсеминация- първа
«
Отговор #4 -:
Октомври 24, 2005, 14:47:40 pm »
Грейс, значи ние имаме доста спермограми вече, но докстора преди прегледа ни в събота иска нова спермограма. Доколкото разбрах ще се обработи материала така както ще бъде обработен за инсето, за да се види предварително как ще реагират човечетата
на отсяването един вид. Аз ще се обадя днес или утре да му запиша час и ще питам по-точно и ще ви пиша!!!
Активен
FreshBreeze
4206
Инсеминация- първа
«
Отговор #5 -:
Октомври 24, 2005, 16:05:28 pm »
Киара, успех! Всичко върви според мен добре
Грейси, мисля че става въпрос точно за обработка като за инсе. Това се прави към обикновената допълнително, иначе участва в разширената сп-ма. Във вашия случай обаче не виждам смисъл, нали така и така се прави тая обработка при инсе и ти казват резултатите. Същото е.
Поздрави
Активен
Благодаря ти, Бени!
Anonymous
Инсеминация- първа
«
Отговор #6 -:
Февруари 13, 2006, 11:22:31 am »
Ето ме отново! Не съм писала отдавна, защото нямахме интернет. Сега ви пиша, че след няколко неуспешни инсета сме на път за ин витро! Не знам защо обаче излизам като гост?
Активен
kiara
1449
Инсеминация- първа
«
Отговор #7 -:
Февруари 13, 2006, 12:10:06 pm »
Вече май не съм гост, а съм си аз киара! Като не съм била толкова дълго във форума, сега ще трябва да наваксвам с това кой какво е постигнал!!! Стискам на всички палци!!!
Активен
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Нагоре