Да, мила, гадните чехи признават чуждите езици само, ако си турист, но и това не е сигурно.
Не се самообвинявай - ако си знаела за тези неща, естествено, че друго щеше да бъде.
Сега аз:
1.Ако се съмнявате нещо за състоянието на бебенцето си - питайте и човъркайте до дупка, без обаче да се държите арогантно или нахално. Дръжте се с уважение, но бъдете упорити.
2.Ако се окаже, че имате проблем с кърмата и не е достатъчно, не се отказвайте от кърменето. Дори само 20 гр,да изкарвате, дайте на бебето да си ги изцока и едва след това дохранете с АМ. Ако сте упорити няма начин кърмата да не се увеличи.
3. В началото (при мен беше първите 2 мес, и ние се гледахме сами) ще сте буквално смъртно уморени. Спете с бебето! Пратете по дяволите всички писания и съвети, че бебето трябва да спи в своето легло. Това ще ви е от особена полза за нощните кърмения - бебо прошава и заскимти, а ти - хоп, протягаш хранилката и продължаваш да спиш.
4. Не се опитвайте да се справяте едновременно с бебето и домакинството. И него го пратете по дяволите, (на последно място - домакинството, не бебето!). Когато бебето заспи, полегнете си до него и вие.
5.И му се любювайте, любувайте му се, мили мами, защото всеки миг с него е единствен, всеки следващ е различен, тази седмица то е едно, другата - вече по-различно...
Тези дни си мислех за една друга тема
"Какво педиатърът не ни казва" - при мен беше забравил да ни прати на профилактика на тазобедрените стави (2-4 мес.), аз бях забравила и когато отидохме - ортопедът ни направи забележка, че сме закъснени. Слава Богу, Владенцето ми се развива добре. Или пък да не обединим двете теми?