0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Притеснена съм от неизвестното:(
Минах първия етап на изследванията този месец - всичко засега е ОК. Има данни за овулация, хормони в граница, хидротубация като слънце... Дори на фоликуметрията се оказа, че са се спукали два а не един фоликула - секс по график, но бебчо не идва. Точно на датата червената армия стъпка надеждата за нов живот в мен:(
Поплаках си, притесних се и сега гледам  посока следваща фоликуметрия - но надеждата ми е с доза по-малко.
След като при два фоликула не става нищо, то какво остава за нормалния случай на един, или никакъв? Възможно ли е поради нарастването на два едновременно да не са узрели яйцеклетките достатъчно?
И изобщо как се разбира дали яйцеклетките узряват напълно и дали са годни за оплождане?
*
Re: Два спукани фоликула в една овулация, но без резултат
« Отговор #1 -: Октомври 24, 2007, 15:12:45 pm »
Спермограма правихте ли?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Октомври 24, 2007, 15:16:29 pm »
Фоликула, обикновенно се пука когато яйцеклетката е годна за оплождане.
Тя е готова още при размер на фоликула 17-18 мм, но О. настъпва по-късно /при по-голям размер на фоликула/.
Не се ядосвай - дори и всичко да е наред и дори да сте улучили момента , по неизвестни за нас причини, не винаги настъпва О.
Понякога може да има оплождане на яйцеклетката, но по-късно да настъпи проблем. Не го мисли - гледай напред и дано следващият месец да стане.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #3 -: Октомври 24, 2007, 15:23:52 pm »
Спермограма правихте ли?

ДА, спермограма нормална, хормони нормални, хламиди няма, хидротубация - нормална проходимост. На 11 ден се оказах с 14.5 мм фоликул  ляв, 10 дена след това се оказа че се е спукал фоликул в десния яйчник + данни за жълто тяло , имаше сянка  и при левия там където беше фоликула.
*
« Отговор #4 -: Октомври 24, 2007, 15:50:07 pm »
Герита, мила, ако те тресат много нервите-давайте с още изследвания: посткоитален тест, антитела и т.н. Ако имаш търпение и нерви да почакаш: не разбрах от колко време опитвате, не винаги става от първите 2-3 опита. Ако сте по-млади хора, до година и половина опити е в рамките на нормалното. Много е важно къде е правена спермограмата. Потърси инфо за така наречените "фалшиви" спермограми. Издишай малко, мила, недей със сълзи и разочарование! Гледай трезво на нещата, търси причина, ако много се забавят нещата.
Alexandra
« Отговор #5 -: Октомври 24, 2007, 16:10:32 pm »
Герита, мила, ако те тресат много нервите-давайте с още изследвания: посткоитален тест, антитела и т.н. Ако имаш търпение и нерви да почакаш: не разбрах от колко време опитвате, не винаги става от първите 2-3 опита. Ако сте по-млади хора, до година и половина опити е в рамките на нормалното. Много е важно къде е правена спермограмата. Потърси инфо за така наречените "фалшиви" спермограми. Издишай малко, мила, недей със сълзи и разочарование! Гледай трезво на нещата, търси причина, ако много се забавят нещата.
Опитваме вече близо две години - като от година и половина следя и календара, така че да има контакт по време на евентуалната овулация. Там е работата, че не сме първа младост - аз преди седмица навърших 34, а той е на 36. Спермограмата е правена в клиника Щерев. Опитвам се да гледам трезво и затова търся причината, но както добре го каза- почнаха да ме тресят нервите. Засега нямаме назначени допълнителни изследвания като посткоитален тест , антитела и др. Още два месеца сме на котролиран койтус и после евентуално инсеминация.
*
« Отговор #6 -: Октомври 24, 2007, 17:08:41 pm »
Щом търсите причина, ще намерите бебе! :crossfingers:
Питай за всичко, което те интересува тук, разгледай какво са правили момичетата като изследвания и смело напред. Желая ви много скоро успех!
Alexandra
*
« Отговор #7 -: Октомври 24, 2007, 23:14:29 pm »
Герита не се притеснявай мила!Аз имам една приятелка, която също две години прави неуспешни опити, без да има видими причини да не се получава бебчо и накрая в месеца, в който нищо не е следила, защото готвеше сватбата си забременя. Не можеше да повярва, че й се случва, но това си е Божа работа. Желая ти успех и в най-скоро време да ни зарадваш с  :bfp:
*
« Отговор #8 -: Октомври 26, 2007, 22:28:33 pm »
за качеството на яйцеклетката се съди по нивата на хормоните, затова се изследвт в определени дни.
успех в бебеправенето