0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Аз съм твоята майка
« -: Октомври 25, 2007, 08:38:20 am »
Здравейте, мамичета!!!

Заглавието на темата ми е от едно есе, което написах преди 3 дена и публикувах в един сайт за лично творчество. Ето за какво ви говоря:

Днес прочетох стиха на Парнар "Оживяване". Ако кажа, че ме развълнува, ще бъде слабо казано! Прободе ме с най-острия нож, усетих болка не само в сърцето си, но и в своята утроба. Аз чакам, още чакам тази болка да изчезне и празнотата да се запълни. Моят първи стих, който написах и публикувах в "Откровения", се казва "Ще те чакам".

Трудно ми е да пиша за тази празнота, но не защото изпитвам срам или нещо подобно. Трудно е, защото всеки път, когато аз заговоря за това, или се замисля, пред очите ми е Детето, моето Дете, което още не познавам, но усещам, че е там и ме чака.

Аз ще дойда!
Просто ме чакай!
Всяка жена знае през колко много процедури - болезнени, дълги, стресиращи тялото и психиката се преминава. Как всеки месец тя е в очакването на онези две чертички. Как удоволствието от интимността остава на заден план, защото днес е моментът за зачеването. Всичко става по план, програмирано, според овулацията, след поредната болезнена процедура. Да, минах и през това.  Физическата болка се забравя, но другата остава и не ти дава покой. Пътят, който извървях, бе дълъг. Четири инсеминации, два пъти така желаните две чертички, но за кратко. Много дни и нощи, изпълнени с очаквания, трепет, страх за деня, когато ще се разбере дали е успешна или не. И този ден идваше, ооо, не ме пропускаше. И всеки път ми напомняше за празнотата ми. А сълзите, знаете ли какво е океан от сълзи? Аз се удавих в него, там няма спасителна сламчица, за която да се хванеш. Но вече и тях ги нямам. След поредното разочарование аз не заплаках. Усмихнах се, обадих се на приятелките си и се видяхме. И се питам, докога мога да издържа? Знам, че това е нещо, което си заслужава. Но заслужава ли си да се изгубя още повече? Знаете ли кое ме крепи? Аз ще имам дете! Ето, сега се ражда някъде. И ще стане мое! Да, ще осиновя. Минах през цялата бюрокращина, само за подаването на документите, а ме чака още много дълъг път. И ще го извървя докрай!  Ще има много трудности, ще има сълзи, но накрая те ще са от радост. Ще гушна своето малко човече и никога няма да го пусна от себе си! Ще му дам любовта си, времето си, усмивките си! Исках, много исках да усетя това невероятно чувство да дариш живот! Но ще усетя другото, също така необяснимо чувство, да дариш любов! Да се грижиш за този Дар, да си неговата опора, да си там за него, когато плаче, когато се смее. Когато има нужда от теб. Когато един ден ме попита, откъде е дошло. Когато ще иска да знае, защо е било изоставено. Когато ще попита, защо съм избрала него.

Защото Ти си нещо специално, защото моето сърце те е познало на мига, когато съм те видяла! Защото те обичам с цялата си душа! Защото си моето дете, а аз съм твоята майка!

С това аз отоврих нова страница в моя живот! Успех на всички, милички!!! :goodluck: :bighug:
*
Re: Аз съм твоята майка
« Отговор #1 -: Октомври 25, 2007, 08:43:01 am »
Бени, невероятно е!
Позравявам те!
Ще бъдем Майки,най- добрите!
:flower:

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
« Отговор #2 -: Октомври 25, 2007, 08:47:05 am »
Така е мила, ще бъдем!!!
Всяка от нес ще каже:"Аз съм твоята майка!"

Прегръщам те!
« Отговор #3 -: Октомври 25, 2007, 08:48:19 am »
Бени, днес станах, пуснах компютъра, влязох тук и това е първото нещо, което прочетох. Очите ми се напълниха със сълзи, емоциите нахлуха с пълна сила в душата и сърцето ми, разчувства ме толкова силно... Аз съм сигурна, че всички ще бъдете прекрасни майки. Много пъти съм казвала, че е важно да отгледаш, възпиташ и дариш с любов едно дете. Прегръщам те и теб и всички момичета, които са стигнали до този път. :bighug: :hug2:
« Отговор #4 -: Октомври 25, 2007, 09:26:24 am »
beny,
Това е толкова истинско...
Уловила си и си изказала всичко, което мисля, чувствам, но не мога да напиша по този начин.
Много силно те прегръщам!
Пожелавам успех и много сълзи от радост на всички нас.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
« Отговор #5 -: Октомври 25, 2007, 09:48:16 am »
Страхотно!
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #6 -: Октомври 25, 2007, 10:16:18 am »
beny,  :balk_47:
« Отговор #7 -: Октомври 25, 2007, 10:27:23 am »
Разтърсващ душата разказ на едно момиче от нас.От нас,които всеки път си казваме-да това е МОЯТ ПЪТ на успеха.Ще каже някой-че вие какво..искате да ви се усмихне щастието отведнъж? Е..всяка от нас знае цената на своето щастие и мисля,че го заслужава. Желая ти Бени от все сърце да изпиташ от тези "сладки" грижи около една мъничка ,детска и крехка дуща. Поздравления за твоето решение! :goodluck: :bighug: :bighug: :bighug:
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #8 -: Октомври 25, 2007, 11:52:23 am »
  Люси,много си права!Да,ще бъдем майки!Заставам изцяло зад всяка една твоя дума,изживявам всяко едно твое чувство!Поздравления за преминатите препятствия с подаването на документите!Пожелавам ти да напишеш тази нова страница от своя живот със прекрасни и щастливи мигове!Успех!:hug2:
*
« Отговор #9 -: Октомври 25, 2007, 18:52:49 pm »
Бени, невероятна си, успех и много усмивки и положителни емоции по пътя и след срещата с Детето  :bighug:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #10 -: Октомври 25, 2007, 19:34:14 pm »
Бени, страхотно е... и много разтърсващо... и много истинско!
Ти ще бъдеш най- добрата майчица, за твоето слънчице. Успех! yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
 :bighug:
*
« Отговор #11 -: Октомври 25, 2007, 19:36:45 pm »
Подобно нещо може да напише човек, който е изтрадал всичко това. Успех на теб и твоето дете да се намерите по-скоро.
« Отговор #12 -: Октомври 25, 2007, 22:13:47 pm »

Люси, благодаря ти че сподели това с нас !
Пожелавам ти попътен вятър и много късмет !
целувки и силни прегръдки: Вени
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #13 -: Октомври 26, 2007, 07:41:20 am »
beny, :bighug:Така е мила, ще бъдем майки!
Всяка от нес ще каже:"Аз съм твоята майка!!!"
*
« Отговор #14 -: Октомври 26, 2007, 08:51:11 am »
  Бени,мила...  :flower:
« Отговор #15 -: Октомври 26, 2007, 08:56:22 am »
Милите ми те!!!
Моят път бе дълъг, но не колкото на повечето от вас. Искам да ви благодаря, че сте тук!!! Че сте тук за всички ни!!! Всяка една от нас заслужва своята рожба! И го пожелавам на всички ни от сърце!!! Благодаря ви, мили момичета!!! Прегръщам ви!!!

Следващият петък е първата ми среща със социалния работник. Вълнувам се много!!!

Хехехе, ами за нас важи девизът на Тримата Мускетари :"Един за всички, всички за един"  :D
« Последна редакция: Октомври 26, 2007, 08:58:39 am от beny »
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #16 -: Ноември 05, 2007, 03:06:35 am »
Попитали едно дете - какво означава да си осиновен?
То отговорило:
-Това означава, че вместо да растеш в корема на майка си,си израснал в сърцето и.

И аз така мисля.

Успех и дано срещнете скоро своето дете!
« Отговор #17 -: Ноември 05, 2007, 12:37:00 pm »
Успех, Бени,

Дано пътят към твоете детенце е кратък, и скоро чуеш така очакваното "Мамо".

Сигурно не е странно,че твоите емоции са и мои емоции.
Макар и отскоро в мен решението за осиновяване да набира скорост, вече чувствам, че може би моето детенце е вече на бял свят, и това чувство ме сръгва като лакът в ребрата и не ми дава мира, че то, моето детенце, вече ме чака ... и ми е тъжно ...
Дано слънчо огрее и моят дом ...
« Отговор #18 -: Януари 22, 2008, 08:55:08 am »
Здравейте, милички!

Не съм писала от доста време, но сега мога да се похваля с нещо. На 18.01 ми бе готов докладът от социалната работничка. Това означава, че сега започва чакането, и съм много уплшаена и в същото време, много, много щастлива! Проведохме около 4 срещи с нея, минаха доста добре. Но най-тежко ми беше да кажа, какво дете искам. Почувтсвах се, като на пазар, извинявам се за сравнението, но си беше така! Сега тръпна в очакване, вечер не мога да спя. Сънувам кошмари. Напрегната съм много. Но ще преодолея всичко това, знам го! По съвет на социалната работничка, писахме всичките 28 региона. Нямам търпение да се обадят, макар да знам, че може да мине много време. Ще имам нужда от вашата помощ, милички! Със съвети, с подкрепа. Сигурно ще имам много въпроси и знам, че вие ще ми бъдете в голяма помощ. Прегръщам ви!!! :D
« Отговор #19 -: Януари 22, 2008, 13:51:13 pm »
beny, мила, аз съвет едва ли ще мога да ти дам, но ще бъде подкрепа винаги и по всяко време. Първата крачка е направена, стискам палци всичко да свърши бързо и безболезнено и скоро да прегърнете ВАШЕТО СЛЪНЦЕ :bighug: