0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #200 -: Ноември 08, 2007, 13:16:04 pm »
Зори, до образуване на плацента. това е някъде 12-14 г.с. Може би при теб са имали нещо друго предвид.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #201 -: Ноември 08, 2007, 13:28:43 pm »
ами незнам.Проблемите ми са кръвното и белтък в урината-прееклампсия.
<br />
« Отговор #202 -: Ноември 08, 2007, 13:48:14 pm »
Момичета,може ли да се запиша вече в тая тема?
Днес бях на първия си преглед и видях малката бяла пулсираща точица.Много е вълнуващо.Док каза,че бебето е добре,само дето аз не съм.Много съм подута от свръхстимулацията и освен това ме хваща някакъв грип с грозна кашлица.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*
« Отговор #203 -: Ноември 08, 2007, 14:07:35 pm »
Теоха, иска ли питане?! :D Добре дошла.
За кашлицата взимай спешни мерки - Цитросепт (за пиене и гаргара), Тантум верде, чайчета с много мед и лимон, гаргари с лайка...Бързо да минава.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Ro6ko

• **
  • 94
  • Любовта ще спаси света.
« Отговор #204 -: Ноември 08, 2007, 14:56:47 pm »
Теоха, честито! Взимай мерки бързо да оздравееш, за да можеш истински да се наслаждаваш на бремеността.
« Отговор #205 -: Ноември 08, 2007, 15:00:55 pm »
Момичета,да ви попитам,кога спря да ви се гади,аз тази сутрин за първи път не повръщах и не ми се гадеше,но пък се притесних да не би нещо да не е наред,и затова да не повръщам.В 12/та седмица съм.Освен това се премерих,и съм свалила половин килограм.Това също ме притесни,защото си се храня нормално,но може би е от многото тичане в работата напоследък. :?
*
« Отговор #206 -: Ноември 08, 2007, 15:19:21 pm »
tinkito, радвай се, че ти минава гаденето и повръщането :) няма нищо обезпокоително, особено в 12-та седмица, нормално е да започнеш да се чувстваш по-добре и с повече енергия. наслаждавай се на това и си почивай повече, работата все ще се намери кой да я свърши. иначе е още рано да качваш доста килограми.

Вайълет, леко раждане и на теб!

Теоха, добре дошла и леко бременеене! и бързо да оздравяваш!

зори, има ли някакви причини чак до 25-та седмица да ти го изпишат? на мен не ми звучи нормално, но може би има нещо общо с твоето състояние... питай док най-добре.

*
« Отговор #207 -: Ноември 08, 2007, 15:44:17 pm »
Момичета,да ви попитам,кога спря да ви се гади,аз тази сутрин за първи път не повръщах и не ми се гадеше,но пък се притесних да не би нещо да не е наред,и затова да не повръщам.В 12/та седмица съм.Освен това се премерих,и съм свалила половин килограм.Това също ме притесни,защото си се храня нормално,но може би е от многото тичане в работата напоследък. :?

И аз бях като теб. :wink: Като ми изчезма гаденето, се притесних дали няма проблем, още повече че съм го преживявала два пъти, та много се уплаших. Обаче всичко си беше наред. А пък за отслабването, също е нормално, не се притеснявай. Още повече, че си повръщала.
Ама това с тичането в работата си го спестявай. Не се претоварвай, ами си почивай повече.
« Отговор #208 -: Ноември 08, 2007, 17:48:50 pm »
Благодаря ви момичета за добрите съвети и подкрепа.
Слава богу повече не съм прокървявала от ноща когато отидох до спешното,имам само леко зацапване кафеникаво. Вчера отидох и при моя Док. да ме види. Бебчо е добе, беше живичък и здравичък и си се въртеше като пумпъл. Док. ми огледа и плацентата и каза, че е наред. Предположи, че кървенето най вероятно е дошло от другия сак, който организма ми все още се опитва да абсорбира и изчисти. Ако помните моя случай момичета, че след трансфер на 2 ембриона, всяко ембрионче се раздели на две и така забременях с две двойки еднояйчни близнаци, от които загубих трички и остана само едно юначе. Заради всичко това Док. каза, че кървенето може би е дошло от празния сак. Каза ми също, ако зацапвам или имам кафениакво течение да не се притеснявам защото пак ще е от това, но вече ако прокървя много силно тогава да се обадя и да дойда веднага. Като превантивна мярка, Док ми изписа болничен и ми каза пълно лежане за 2 седмици, да ставам само до тоалетната. И ето ме сега момичета лежа си в леглото спазвайки инструкции и ви пиша. Аз си ставам по малко просто леко да се разтъпча из вкъщи защото се схващам иначе.
Жабче, дано резултатите при теб са добри.
Теоха добре дошла при нас и леко бременеене.
Роби, Виолет, стискам палци за леко раждане и да гушните най хубавите бебоци.
« Последна редакция: Ноември 08, 2007, 17:54:51 pm от sunnyflower »
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #209 -: Ноември 08, 2007, 18:03:49 pm »
Съни, радвам се, че вече си по-спокойна!!!  :bighug:
Вайълет, леко раждане и на теб!  :goodluck: :babyflips:
Теоха, добре дошла и леко бременеене! и да оздравяваш!  :cloud9: :crossfingers:

« Отговор #210 -: Ноември 08, 2007, 18:52:52 pm »
Върнах се от преглед. Нищо категорично не ми каза Док. Бебето е добре, течението е изчезнало. Да продължавам с антибиотика и Полижинакса. Кървенето не стана ясно откъде е. Даже ако цитирам Док: "Това не е кръв".  8O
Другата седмица пак на преглед да видим как са нещата.
  09.11.2007
« Отговор #211 -: Ноември 08, 2007, 19:03:45 pm »
Браво, браво Жабчи!  :blob10: Много се радвам, че е добре бебо.  :D Бе казах ти че толкова малко кръв не е притеснително. Аз какви кървенета имах....Може самата ти да си разранила при поставянето на глобулите. 
А микробиологията излязла ли ти е?
Сега и болките да минат и ще се оправиш съвсем....

Спокойна нощ ти желая.
целувки   :bighug:
« Отговор #212 -: Ноември 08, 2007, 19:06:09 pm »
Ох, да, забравих да пиша - има гъби в микробиологията. В момента обаче влагалището е чисто - има само светлочервена кръв. Док обаче не беше сигурен откъде е кръвта и явно затова ми остави и антибиотика.
  09.11.2007
*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
« Отговор #213 -: Ноември 08, 2007, 19:23:47 pm »
Ох, да, забравих да пиша - има гъби в микробиологията. В момента обаче влагалището е чисто - има само светлочервена кръв. Док обаче не беше сигурен откъде е кръвта и явно затова ми остави и антибиотика.
Жабче да не е полип бе? На стестоскоп /мисля, че така се казва уреда/ гледаха ли те?
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*
« Отговор #214 -: Ноември 09, 2007, 01:10:47 am »
Теоха, честито и лека бременност!

*
« Отговор #215 -: Ноември 09, 2007, 10:42:09 am »
Съни, да пазиш леглото, хей!
Теоха, добре дошла и лека бременност!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #216 -: Ноември 09, 2007, 11:14:00 am »
Роби,Вайлет стискам :crossfingers:за безпроблемно раждане и незабравима първа среща с малките съкровища!
Теоха,добре дошла при нас и лека бременност!
Съни,почивай си повече,за да бъде спокойно и малкото юначе в теб :balk_125:
Жабче,рарвам се,че вече си добре! :dance2:
« Отговор #217 -: Ноември 09, 2007, 11:48:57 am »
Съни, Жабче радвам се за вас, че не е нищо страшно :P

Съни, за лежането, аз леглото го пазя още от началото и се свиква :balk_127:, но като ти се става по малко разнообразие трябва

Теоха, аз също имах хиперстимулация, лежи се повече,не прави резки движения
и пий чай от коприва /листа/ безвреден е за бебето и отводнява, а за грипа много цитрусови плодове и витамини :balk_64:

« Отговор #218 -: Ноември 09, 2007, 12:03:13 pm »
Ейде и едно въпросче и от мен. Случвало ли ви се е да имате такова силно сърцебиене, че чак да не можете да дишате. Аз снощи бях за скрита камера - като риба на сухо. Даже май от недостига на кислород поприпаднах в пода на хола та изкарах акъла на мъжо.

Иначе и аз в 13 седмица прокървих еднократно. Оказа се, че се е отлепило ъгълчето на плацентата на едното бебе, та ме сложиха да лежа нон стоп 1 седмица. Слава богу всичко отмина добре.

Аз имам сърцебиене, недостиг на въздух и ми става лошо,
ако легна по гръб веднага, а в началото пък от ниско кръвно
Като усетиш, че ти става така пий вода или сокче и ако лежиш само на една страна,
защото по гръб се притиска така наречената Венa Cava и от нея се получава така,
на мене и последния път на прегледа ми прилуша и Док каза да легна на страни
« Последна редакция: Ноември 09, 2007, 12:15:22 pm от mari73 »

« Отговор #219 -: Ноември 09, 2007, 12:50:25 pm »
Благодаря ви момичета!
Мари,танкс за съветите.Много ми е трудно даже да лежа,но ...Днес се разкапах от тичане по цяла София докато уредя болничния.Дано не съм направила някоя беля.
Много спокойствие и светли мисли на всички бременеещи!
There's no way to happiness,
Happiness is the way!