0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #40 -: Октомври 27, 2007, 08:47:58 am »
Роби, те и мишките ва Каси по 2 кила трябваше да се родят, ама нали видя. :wink:

Две седмици преди датата за секциото или преди раждането, и двамата бяха по 2300гр. с малка разлика. Аз очаквах да стигнат поне 2500-600. Така и стана, само, че Хриско е избутал Мишко и е наддал цели 600гр. за 2 седмици и се роди 2900, а мъничето е качило само 250гр. Не знам дали ви казах, но Мишко се беше завъртял и беше напречно върху брат си, който явно го е избутал и се е ширил бая. Дори по време на секциото имаше малко паника, защото Мишко го извадиха по-трудно.  :( Сега Хриси е един наперен, размахва ръце, мести се в леглото, а Мишко е по-свитичък и по-нежен, като за девойка  :wink:...от сега се различават не само външно, но и по характер.

:wink:Роби, няма страшно, важно е да е здрав бебо, после ще качите и ще стане гоооооляям мъж!  :D

Коки, стискам палци. Предстои ти най-хубавото нещо в твоя живот!  :lol:

Зори, разбирам те. Аз продължавам да сънувам неприятни неща, но така е. Това е подсъзнанието ни. Георги наистина е хубаво име, чудесен имен ден ще има бебо!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #41 -: Октомври 27, 2007, 13:13:26 pm »
Да се ключа и аз в темата Сънища. Вече три пъти сънувам, че съм родила Бебчо, но Той всъщност е ТЯ?! Мъжът ми все ми повтаря, че това е Второто. :D И аз хич не се съпротивлявам.
Зори, явно в тези емоционално натоварени месеци се връщаш към страховете си.
Всичко ще е наред, бебо ще е здрав и силен. Прегръщам те.
Мише, то и при теб не остана много, ама чак пък пред родилното... :bighug:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #42 -: Октомври 27, 2007, 13:37:21 pm »
Коки незабравима среща с малкото съкровище ти желая от сърце. Успех! :)
Моят най-голям кошмар си остава "спадналия корем" :?. Почти всяка сутрин се събуждам и ръцете са ми в/у него да видят дали си е на мястото. Чувала съм и от други бременни и вече мами, че сънищата от тоя род са нещо обичайно. Ще го преживеем някак си  :wink:.
*
« Отговор #43 -: Октомври 27, 2007, 17:39:46 pm »
Момичета, в момента в зала Универсиада има някакво изложение "Всичко за бебето" или нещо такова. Всички фирми, занимаващи се с това са представени и могат да се видят почти всички марки предлагани колички (без Jane), столчета за кола, легълца и всичко друго необходимо. Нищо не се продава, но раздават подаръци  :lol:. Полезно е, човек да се ориентира за това онова. Мисля, че е до утре включително.
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #44 -: Октомври 27, 2007, 18:18:38 pm »

Мише, то и при теб не остана много, ама чак пък пред родилното... :bighug:
Уайти :sunshine:, ей на такива сънища къдря.
Влезеш в деветия и айдеее  :bubblebath: отнесеш се!

Нищо не се продава, но раздават подаръци  :lol:.

:ask:Робко, как така бе мило!?
« Последна редакция: Октомври 27, 2007, 18:29:10 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #45 -: Октомври 27, 2007, 20:21:26 pm »
изложението се казва Бебемания.
ходихме там днес следобед, готино е и полезно, мисля.
обсняват ти ако се интересуваш и раздават каталози и подаръчета - биберони, мостри от козметика и др. подобни.
хубаво е, че можеш да видиш на място кои са официалните вносители, но ако си харесаш нещо трябва да отидеш до съответния магазин.

момичета, за сънищата не се притеснявайте. чета на няколко места вече, че са са просто кошмари, доста често случващи се през бременността и нямат нищо общо с действителността или с някакви пророчески неща.

« Отговор #46 -: Октомври 27, 2007, 21:28:52 pm »
Привет!!!
Да се запиша и аз в 13та тема!
Два дни не бях влизала и гледам, че доста сте изписали, а и две мами са се появили за тия 2 дни.

Да се похваля - вчера бяхме на ФМ при Мазнейкова. Ще си имаме 2 :bori_016: :bori_015:
Каза, че всичко им е наред, развиват се нормално, отговарят си и наг ест. възраст.
Горкия ми мъж с три жени в къщи :lol: :lol: :lol:

Кит кат,
и аз исках като твоята комбинация. Поздравления!

Абе, мацки от София, що не казахте по-рано за Бебеманията?
Щяхме да отидем, вместо да ходим в Мола и на кино.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #47 -: Октомври 28, 2007, 11:11:26 am »
Кит кат,
Милена б, винаги съм се опитвала да поддържам добрия тон и да бъда конструктивна, но твоето изказване, което съм цитирала по - горе, ме гневи много. Тук всички се борим за  живи и здрави деца, а думите ти сякаш се отнасят примерно до някакви ботуши, които много си искала, а са свършили в магазина, но ти благородно пожелаваш на познатата ти да ги носи със здраве.

*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #48 -: Октомври 28, 2007, 17:49:33 pm »
За сънищата-аз също имам кофти сънища. Например изпитвам огромен страх от раждане със секцио(просто ме е страх от операция) и явно този страх го пренасям в сънищата си. Защото сънувам, че ми правят секцио и аз заспивайки на операционната маса викам, че не искам да ме режат и че ще раждам по естествен начин. Пищя на сън и се събуждам. Страх има, но все си повтарям, че ако не може нормално раждане ще е секцио и това няма да е толкова важно колкото състоянието на бебчо-да се роди живо и здраво.

И един въпрос-боли ме гърлото и е леко зачервено. Дайте някакъв съвет, че усещането е много неприятно, просто не мога да преглътна и дори съм леко пресипнала. Приемам съвети за смучещи таблетки, за домашни средства и всякакви други, които вършат работа. Дайте съвет спешно.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
« Отговор #49 -: Октомври 28, 2007, 20:07:09 pm »
Janeta, опитай с гаргара от цитросепт (безвреден по време на бременност) както и с ядене на мед, ще ти помогне и за пресипналия глас  :P Изпитания начин с гаргара от лайка винаги помага!
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #50 -: Октомври 28, 2007, 20:40:04 pm »
Roby, благодаря ти за бързия отговор и съвет. Сега ще тичам в кухнята за мед. Но за съжаление мисля, че нямам чай от лайка. Имам някакъв, който е букет. А един въпрос-цитросепта някакво прахче ли беше или сироп. Утре сутринта непременно ще затичам на аптеката. Лека вечер.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
« Отговор #51 -: Октомври 28, 2007, 20:48:33 pm »
Цитросепта са капки
« Отговор #52 -: Октомври 28, 2007, 21:07:38 pm »
Кит кат,
Милена б, винаги съм се опитвала да поддържам добрия тон и да бъда конструктивна, но твоето изказване, което съм цитирала по - горе, ме гневи много. Тук всички се борим за  живи и здрави деца, а думите ти сякаш се отнасят примерно до някакви ботуши, които много си искала, а са свършили в магазина, но ти благородно пожелаваш на познатата ти да ги носи със здраве.

Точица, мисля, че изказването ти е пресилено, аз също исках близнаци и то ако може различни :P Никой не ни забранява, да си мечтаем и желаем, така че...
« Отговор #53 -: Октомври 28, 2007, 21:40:12 pm »
Мила Мари, не бих си позволила изобщо да надигна глас срещу думите на Милена, ако ми звучаха като споделяне на мечта. Предвид и някои от досегашните й изказвания, това вече ми дойде в повече и го интерпретирах по - скоро като мрънкане.
« Отговор #54 -: Октомври 28, 2007, 23:13:24 pm »
Мила Мари, не бих си позволила изобщо да надигна глас срещу думите на Милена, ако ми звучаха като споделяне на мечта. Предвид и някои от досегашните й изказвания, това вече ми дойде в повече и го интерпретирах по - скоро като мрънкане.
Гледай по-леко на нещата  :wink:
*
« Отговор #55 -: Октомври 29, 2007, 08:01:32 am »
Зори, моята практика показва, че когато сънуваш нещо лошо, това значи точно обратното, в твоя случай - ще си имате един много здрав Жорко :) Една-две седмици преди феталната морфология сънувах, че гушкам момченце и д-р Марков каза, че ще е мадама :) Имам много такива случаи, да не изпадам в подробности, само исках да ти кажа да се успокоиш :)
« Отговор #56 -: Октомври 29, 2007, 08:14:11 am »
Не бих искала да звучи като защита или оправдание, но знайте, че аз също толкова, колкото всички останали в този форум, си мечтая да родя живи и здрави деца.

Считам ли, че няма нормална жена, която мечтае за болно дете, за дете с малформации!

Сега и двамата с мъжа ми повече от всичко искаме децата ни да са здрави, без малформации.

Не виждам нищо лошо, в това, че съм споделила, че сме предпочитали момиченце и момченце!
Аз съм щастлива, че ще имаме две момиченца.
Не губете чувството си за хумор.
И моля да не бъдат преекспонирани думите ми.

Желая на всички бременни в Зачатие да родят живи и здрави деца!!!

Още веднъж ще повторя, че не виждам нищо лошо в това да споделиш, че си искал момиченце и момченце.

Мари_Пз, благодаря за разбирането.

« Отговор #57 -: Октомври 29, 2007, 08:28:19 am »
Зори мила,
Дори и да не престанат кошмарите, щом се събудиш, знай със сигурност, че това няма да се случи.
И аз имам кошмари. При мен са свързани с преждевременно раждане, може би, защото докторите в началото ме наплашиха, че рискът от такова е твърде висок при триплодна бременност.
Преди месец сънувах, че съм извадила бебенцата от себе си и се чудех как да ги напъхам обратно в мен. Бяха колкото една шепичка. Беше ужасно.

Но Зори, пак ти казвам, дори и да се събудиш след кошмар, съзнателно си повтаряй, че Георги ще е жив и здрав!
От сърце ти го желая. Ние сме с теб!

На всички работещи бременни пожелавам лека и успешна седмица!
На всички почиващи бременни - много спокойствие!!! :) :D

*
« Отговор #58 -: Октомври 29, 2007, 10:08:48 am »
Roby, благодаря ти за бързия отговор и съвет. Сега ще тичам в кухнята за мед. Но за съжаление мисля, че нямам чай от лайка. Имам някакъв, който е букет. А един въпрос-цитросепта някакво прахче ли беше или сироп. Утре сутринта непременно ще затичам на аптеката. Лека вечер.
Цитросепта е концентрат от грейпфрут, който може да се пие и гаргари (в случая на болното гръло). Иначе нямах предвид чай от лайка, ами да си свариш вода и после да сложиш цвят от лайка (продават го в аптеките), той кисне малко и като го прецедиш правиш гаргара. Може и малко сода за хляб (една щипка) да сложиш и лъжица мед, много помага. Успех  :wink:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #59 -: Октомври 29, 2007, 10:54:16 am »
Само да допълня Роби, че цитросепта е доста гаден за пиене  :wink:, но пък ако помага... :D!

По въпроса с предпочитанията за пол, аз също не виждам нищо лошо в това да си мечтаем. И не мисля, че след като сме страдали толкова, трябва да притъпяваме чувствата си и да не отворим сърцата и душите си. Друг е въпросът, дали трябва да се набляга на това нещо във форум като "Зачатие". Аз също си слагам ръка на сърцето и казвам, че също исках едното бебе да е момиченце. Сега обаче не си давам момченцата за нито една мадама. Животът е пред нас, кой знае още колко изпитания ни предстоят и дай боже само хубави неща на всички тук!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!