0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Какво да правя...
« -: Октомври 25, 2007, 16:13:46 pm »
Здравейте. Ще опитам накратко да разкажа моята история. Есента на миналата година решихме, че искаме да си имаме бебе. През Октомври 2006 отидох на гинеколог, обясних и направихме микробиология, излязоха гъбички, лекувахме се и двамата, от тогава правим опити, но без успех. Не знаех кога ми е овулацията и за това си правехме секс нормално когато ни се иска, но гледахме да не пропускаме дните около предполагаемата дата (по метода за 14-я ден). След първите няколко месеца без успех, започнах да се следя повече. Започнах да чета в интернет всичко що се отнася до признаците за фертилност. Не зная защо, но не мога да определя когато имам цервикална слуз. Ако някоя от вас може да ме посъветва как точно да се науча да я определям. След това започнах са си купувам тестове за овулация. Първия медец тестовете не показаха да е имало овулация. На втория месец имах положителен резултат, съответно бебеправихме доста през целия период. Резултат отново нямаше,  макар че за последните 6 месеца цикъла ми много се промени и вече не знаех какво да очаквам, усъмних се че може и да съм успяла все пак (имах някои двузначни симптоми). Отидох на лекар, преди да ми закъснее, имах неменструално кървене, примесено с някаква слуз. Тя естествено не погледна на мен много сериозно, попита ме защо отивам след като още ДОРИ не ми е закъсняло. Кръвта била вероятно от това че ще ми идва, а слузта – да отида като ми свърши за да ме изследва, вероятно било от гъбички. Каза ми да започна да си меря БТ и да отида когато минат 2 месеца и съм записала всички стойности. Така вече втори месец си меря температурата, и си бебеправим почти целомесечно, с малки изключения. За съжаление резултат още няма.
Днес моя любим си прави спермограма, от резултата му доктора е заключил, че при него няма сериозни отклонения, т.е. проблема не е при него.
Скоро смятам и аз да започна да се изследвам, но не знам къде и с какво да започна. Той ходи в клиника Малинов, може би и аз трябва да отида там, но имали свободни часове чак за следващата година... 
Моля ви да ме посъветвате как да постъпя и да споделите вашите впечатления.
Много искаме бебе, и до сега се стараехме да сме спокойни, да бебеправим, пък то ще си дойде... но вече започвам да се притеснявам, и да ви призная това започва да ми действа на психиката. Не искам да се превръщам в истеричка на тази тема. Близките ми обаче единствено ме успокояват, казват ми да го мисля и то ще си стане като му дойде времето... но това далеч не ме успокоява, а само ме кара да се затворя повече в себе си. За това моля вас, които сте минали по един или друг начин по този път, да ме посъветвате.
Благодаря ви за отделеното време
Re: Какво да правя...
« Отговор #1 -: Октомври 25, 2007, 16:43:18 pm »
Виксон, пуснала си две еднакви теми, в два различни под-форума. Тъй като темата ти е единствено за тази секция, а не за емоционални, ще заключа другата.

При това момичетата четат навсякъде, ще ти пишат :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #2 -: Октомври 25, 2007, 16:48:14 pm »
Това, че няма проблем със спремограмата, е прекрасно. Опитайте така още няколко месеца, а междувременно може да си запишеш час за преглед в Малинов при д-р Персенска. Тя ще те прегледа, ще ти назначи евентуално някакви изследвания и ще имате ясна представа за състоянието си.
Късмет и дано не  се налага да чакате много.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #3 -: Октомври 26, 2007, 11:34:41 am »
Не е минало още много време, но можеш да започнеш с изследванията. Охх, за съжаление бебето вече май се е превърнало в идея фикс за теб :( Ама май е неизбежно това явление ...

За сега си следи овулацията и с тестове и с базалната температура. Пробвайте още 2-3 месеца и ако не стане, започни и ти с изследванията - фоликуметрия с ултразвук, за да се установи кога точно ти е овулацията, хормонални изследвания и проверка за проходимостта на тръбите.

Купи си фолиева киселина от аптеката и я пий, важна е за здравето на бъдещото ти дете.

Успех!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #4 -: Октомври 26, 2007, 11:39:40 am »
Привет!

За цервикалната слуз: не при всички жени тя се вижда или усеща. Просто при някои ЦС е по-силно изразена, обилна и зацапва бельото, а при други е по-оскъдна. Най-сигурно може да я види лекар точно в овулаторния период. Сама у дома с измити ръце можеш да провериш в дните преди овулация, но не те съветвам да го правиш-възможно е да не можеш обективно да прецениш каква е слузта и може да се чувстваш дискомфортно от мисълта.

За лекар: съветвам те да си запишеш час, макар и за след Нова Година. Ако дотогава стане бебето, то просто ще се обадиш и ще си отмениш часа за радост на някое друго момиче. Ако не е станало, ще имаш час при добър лекар и ще търсите решение заедно.

Опитай се да не се фиксираш върху идеята. Пиши тук, споделяй, търси подкрепа от близки хора и хора, преживели същите тревоги, намери си хоби, захвани се с нещо различно, което да ти изклЮчва мозъка за няколко часа от проблема.

Желая ти много късмет и едно хубаво и здраво бебе скоро!
Alexandra
*
« Отговор #5 -: Октомври 26, 2007, 13:25:24 pm »
моят съвет е : спри да мериш температури , спри тестовете за овулация , и правете секс без да си поставяте цел...бебето ще дойде когато най-малко очаквате! ще видиш!
« Отговор #6 -: Октомври 26, 2007, 13:59:39 pm »
моят съвет е : спри да мериш температури , спри тестовете за овулация , и правете секс без да си поставяте цел...бебето ще дойде когато най-малко очаквате! ще видиш!

А моя съвет е да направиш точно обратното/мери си температурата,прави си тестовете за О,и колкото и да е кофти,малко секс по график.Така увеличаваш шансовете си.Искрено ти пожелавам проблема при вас да е единствено че не нацелвате момента,и много скоро,с малко повече изчисления,да успеете.
Също така,наистина не е лошо да си запишеш час.Доктор Персенска е много добър вариант.Запиши си час отсега,защото има свободни часове чак за юли 2008.А дано изобщо този час да не ти потрябва.
Много успех!!!
*
« Отговор #7 -: Октомври 26, 2007, 17:24:10 pm »
Аз за втори път да се вклЮча. Тинкито определено по-разумно нещо предлага. Хубаво е да се отиде при лекаря на първо посещение с конкретно оплакване и някаква подотовка: графики на БТ, записани дати кога са правени тестове за овулация, други изследвания. Така лекарят ще прецени по-точно нещата, губи се по-малко ценно време и проблемът се решава по-бързо.
Още веднъж: успех!
Alexandra
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #8 -: Октомври 26, 2007, 21:23:06 pm »
Vickson здравей и от мен! И аз се чувствах като теб преди две години, когато ходих при неподходящи специалисти и твърдяха, че проблемът е психически. До известна степен е така, тъй като не е тайна, че за всички в този форум, бебето е фикс идея. Но, но и но винаги има и нещо повече, когато то просто не се появява. След ровене в интернет и събиране на информация, намерих за себе си подходящия лекар, който установи по-голям проблем от психологическия: запушена тръба и хидросалпингс, при което забременяването е невъзможно. Сега, вече се чувствам по-оптимистична, след лапароскопия за премахване на HSG и сраствания, както и по-спокойна, защото знам къде е проблемът. Разказвам ти всичко това, за да прецениш за себе си дали си направила нужните изследвания и задължително иди при СПЕЦИАЛИСТ, дори ако се налага да чакаш за час. Не си губи времето с празно чакане, излишни прегледи при неподходящи доктори и безброй секс сианси. Вярвай ми, чакането само пречи - действай, разбери причината и дано да е само психологическа, защото само това да установиш е крачка напред. Късмет