0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
цветна снимка.
« -: Октомври 27, 2005, 08:59:54 am »
Здравейте.
Ходих вчера на преглед,трябва да си направя цветна снимка,боли ли,ще излезе към 50 лева.Забравих да попитам за хидротубация,едно и също ли е,колко струва.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
цветна снимка.
« Отговор #1 -: Октомври 27, 2005, 09:07:54 am »
Как решиха че си за цветна снимка, гледам още хормони не си пуснала. Погледни в сайта статията за изследвания при мъжа и жената и си състави план- така ще си последователна в действията си.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: цветна снимка.
« Отговор #2 -: Октомври 27, 2005, 12:13:41 pm »
Цитат на: silvanchence
Здравейте.
Ходих вчера на преглед,трябва да си направя цветна снимка,боли ли,ще излезе към 50 лева.Забравих да попитам за хидротубация,едно и също ли е,колко струва.

здравейте,
аз също съм си правила цветна снимка, но преди да си изследвам хормоните, правила бях само тестове за овулация, едновременно си направихме -аз цветна снимка, а мъжът ми - спермограма.
Затова дали боли - не бих казала, че е болезнено, има болка, но за изключително кратко време -докато минава контрастното вещество, после е неприятно усещането, това е всичко. Тъй като бях чела че ако има болка значи има проблем, бързам да успокоя, не е така, при мен имаше лека болка, но диагнозата беше отлична. Така че не се притеснявай. Успех
цветна снимка.
« Отговор #3 -: Октомври 27, 2005, 12:18:49 pm »
Здрасти!
аз правих скоро цветна снимка.
Болката е тъпа. По-скоро усещането е неприятно. Аз имах чувството, че ще ми се пръсне тръбата, но това е само усещане.
При мен цялата процедура беше около 1-2 минути.
До като се усетиш дали боли и то свършило.
Успех!
*
цветна снимка.
« Отговор #4 -: Октомври 27, 2005, 12:31:32 pm »
Цветната снимка не е същото като хидротубацията.
Докторът /в Тина Киркова/ каза, че хидротубацията давала само плюс или минус /дали са проходими тръбите или не/, а цветната снимка била по-информативна.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
цветна снимка.
« Отговор #5 -: Октомври 27, 2005, 15:19:58 pm »
Благодаря ви.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
цветна снимка.
« Отговор #6 -: Октомври 28, 2005, 16:42:47 pm »
Абе някой ги боли, някой не. Мен ме боля доста. Ама ако се налага пак ще правя. Макар, че тогава ми показа супер тръби.

А пък Мини не съм съгласна с теб. Кое първо да се направи хормони или снимка, няма значение и двете неща трябва да се направят, защото са две независими едно от друго изследвания.

Така че silvanchence иди си направи снимката и те чакаме с добри новини. Ама преди това задължително да ти направят микробиология и ако има нещо да се излекува до дупка. Че да не иде инфекцията по-нагоре.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
цветна снимка.
« Отговор #7 -: Октомври 30, 2005, 20:57:09 pm »
Цитат на: wassilena
...Така че silvanchence иди си направи снимката и те чакаме с добри новини. Ама преди това задължително да ти направят микробиология и ако има нещо да се излекува до дупка. Че да не иде инфекцията по-нагоре.

за да не пускам отделна тема искам да уточня че на мен също ми правиха снимка обаче лекаря изобщо не ме и попита имам ли микробиология и кога е правена преди да назначи снимката, камо ли пък да ми пусне той. а аз просто се надявах никога да не ми се наложи подобна процедура и бях абсолютно неподготвена. хайде сега кажете ми кой е виновен - той че не ми назначи микробиология или аз че не си подгових домашното. и какви ще са последствията за мене предвид невежеството ми по въпроса. аман. докога трябва да знаем повече от лекарите си.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
цветна снимка.
« Отговор #8 -: Октомври 31, 2005, 07:13:35 am »
Лили, и аз не съм правила микробиология преди снимката.
Само гин. преглед. Имах възпаление и пих антибиотик и флажил.
и една седмица след лечението пак преглед и чак тогава снимка
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
цветна снимка.
« Отговор #9 -: Октомври 31, 2005, 07:22:53 am »
Васи, с това за хормоните и другите изследвания имах предвид че трябва да се създаде някакъв план за действие когато се предполага проблем. Не е редно от един преглед на момичето да се каже, че трябва да прави цветна снимка. Погледни пак изказа:
Цитат
Ходих вчера на преглед,трябва да си направя цветна снимка

Ами ако няма доказана овулация и се налага примерно лапароскопия, какъв е смисъла от тази снимка?
Моето мнение е, че има достатъчен набор от изследвания преди да се наложи да се правят такива интервенции- МБ, ПКК, хормони, хламидия, токсоплазмоза, рубеола, цитонамазка, поне едно следене на овулация на УЗ, спермограма на съпруга и чак тогава решение за такава намеса.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
цветна снимка.
« Отговор #10 -: Октомври 31, 2005, 09:12:08 am »
Аз искам да попитам знае ли някой дали и след хидротубация може да се получи при известно запушване на тръбите, реканализация на каналчетата и да се забременее, както казват, че може да стане след цветна снимка?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
цветна снимка.
« Отговор #11 -: Октомври 31, 2005, 09:13:58 am »
Може.
Процедурата е една и съща - вкарване на вещество.
Различават се по начина на контрол над това вещество.
цветна снимка.
« Отговор #12 -: Ноември 01, 2005, 20:56:15 pm »
А може ли някой да разкаже по-точно какво предствлява хидротубацията колко време продължава..какво точно ти правят?На мен ми предстои такъв преглед преди да направят вътрематочна инсеминация ...та малко ме е шубе,въпреки че съм правила цветна снимка на тръби и щом това го изтърпях.... :roll:
*
цветна снимка.
« Отговор #13 -: Ноември 01, 2005, 21:36:08 pm »
Lina,
целта на цветната снимка и хидротубацията е една и съща, а именно да провери проходимостта на тръбите. Ако цветната снимка, която ти е правена показва проходимост и не е правена много отдавна, то защо ще ти правят хидротубация?

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
цветна снимка.
« Отговор #14 -: Ноември 02, 2005, 03:02:34 am »
При хидротубацията се вкарва физиологичен разтвор и под ултразвуков контрол се следи дали течността преминава.
Усещането с цветната снимка е едно и също.
цветна снимка.
« Отговор #15 -: Ноември 03, 2005, 20:16:43 pm »
Благодаря ти Лали.Дано не ми е гадно мноого...офффффффффф :wink:
*
цветна снимка.
« Отговор #16 -: Ноември 09, 2005, 15:26:03 pm »
Здравейте,
От известно време се замислям дали да не си направя цветна снимка, т.е. да си "самоназнача".
Ето фактите: неуспешна бременност преди 5 месеца в 20-та седмица, доказана овулация (от лекар на 12-ия ден) предишния месец; нормална микробиология; токсоплазмоза и рубеола - положителни (в миналото сам имала зараза); цитонамазка - 1-ва група;не са ми били назначавани хормонални изследвания, не сме правили спермограма.
Не е ли възможно да имам запушване на тръбите, при условие, че с първият си съпруг неможах да забременея цяла година (с отлична спермограма), а с втория - на 3-я месец?
Вече сам на 33 години и не искам да губя време, ако такава вероятност наистина съществува.
Благодаря.
цветна снимка.
« Отговор #17 -: Ноември 09, 2005, 17:15:04 pm »
Tanja, не виждам логика - след като си забременяла, логично е да се предположи, че поне едната ти тръба е О.К.
Доколкото разбирам само един месец е следена овулацията. Това не означава, че имаш всеки месец.
Според мен си направи хормонални изследвания и задължително спермограма. След това се подлагай на подобна неприятна процедура.
А защо предишната бременност е неуспешна? Изясни ли се? Може да има имунологични причини.
*
цветна снимка.
« Отговор #18 -: Ноември 09, 2005, 17:53:55 pm »
В понеделник имам час при гинеколожката за вагинален ултразвук за установяване на овулацията.
Тъй като сега е само трети месец опити след аборта, лекарката ми не смята че имам проблеми и затова не сме предприели по-задълбочени изследвания. А за спермограмата на мъжа ми аз исках да си направи, защото той много пуши (2 кутии на ден) и се съмнявам в качеството и, но мажат ми ми опонира, че ако е некачествена, как сам забременяла февруари т.г.
За аборта - спука ми се околоплодния мехур и след 1 седмица водата изтече напълно, получих контракции и родих детето. По заключение на патолога причината не е в детето. Аз нямах никаква инфекция(влагалищна), откриха ми е-coli и ги сочат като причина за аборта, но мойта гинеколожка не приема заключението, защото според нея това са нормални за организма бактерии, а аз нямах никакви симптоми на инфекция с е-coli (висока т°, разтройство).
Значи мислиш, че не няма смисъл да си правя тази снимка сега, на този етап?
цветна снимка.
« Отговор #19 -: Ноември 25, 2005, 20:54:57 pm »
някой знае ли дали е вьзможно да сьм вьв ову. 5дни преди да ми дойде м.уш трябва да цьфна след 5дни. :ask: