По принцип най-добре е да не се сменя клиниката, защото екипът те познава, познава организмът ти и неговите реагции, анатомията и т.н. Аз обаче не издържах и я смених след втория опит. Ядосах се, че нищо не промениха след първия опит - протече абсолютно идентично с него все едно и той е първи и много по диагонал погледнаха предишния стимулационен протокол. Казаха в началото, че ще протече по друг начин стимулацията - да ама не. Много ми беше трудно да я сменя клиниката, защото съм човек , който се привързва и не е авантюрист. Струва ми се, че да смениш лекар е като да смениш партньор, особено в толкова деликатна област ... Лично аз не съжалявам изобщо, и да не бях я докарала до тук с третия опит, пак щях да повторя в новата ми клиника, която избрах, но не смея да ти дам категоричен съвет, защото никой не знае кога и къде ще кацне пиленцето на щастието. Това са въпроси, които трябва да решите само ти и съпругът ти - за да не стане от трън на глог. Най-добре премисли, обмисли и пак мисли и ако можеш говори с доктора си, разпитай го за каквото се сетиш и каквото не ти е ясно. Напиши на един лист всички плюсове и минуси, срещни се с други екипи, потърси опита на преминали през повече от една процедури момичета.
Не се отчайвай, знам много добре как се чувстваш и колко сме безпомощни в такива моменти, ще се получи, сигурна съм! Почини си малко, натрупай информация, сили и кураж и следващият път с прекрасен положителен тест
Прегръщам те!
И най-важното: Това което прочетох в предните ти постинги - разкарай на всяка цена гадния стрес, ама непременно, той най-много пречи. През последния опит не можеш да си представиш как не ми дремеше. Сещах се че правя нещо като звъннеше сестрата да дойде да ми бие инжекцията. Преди пункцията даже не трепнах все едно отивах на обикновена инжекция. А времето до теста го прекарах все едно нищо не съм правила, радвах се че не съм на работа и мога да си правя каквото искам в къщи - отде друг път толкова свободно време за губене
( е при мен после се стекоха по друг начин обстоятелствата ама това е доста рядко усложнение, та покрай него въвсем забравих какво правя) Ако поне малко успееш да кажеш "майната му на всичко - ако ще да става" ще се приближиш много до успеха, поне аз така си мисля, и не само аз де ...