Закупихме активната гимнастика на Чико Делукс - абе тва нещо може и мен да ме занимава, за баща и да не говорим. Ние общо взето купуваме играчки, с които баща и си играе. Готино е, харесва й, но малко се стряска от звуците, трябва постепено да свикне. Само че мислех, че има халки, на които да се хваща и да се дръпа, но май и мечоците ще свършат тази работа. Тва науката много е напреднала, големо изобретение, тц тц тц.
Ми ше чака горкото да порастне и ше сяда, до тогава ше се пънеме.
Мога да предложа една нетрадиционна идея за подаръци. Международният женски клуб всяка година организира "Кристмас базар", който е благотворителен. Обикновено се организира в началото на Декември, тъй като чужденците от Западна Европа почитат Сейнт Николас /Свети Николай/, който носи подаръците на децата. По добри стечения на обстоятелствата имах възможността да се докосна до едно уникално общество на жени на дипломати и чужденци, пребиваващи у нас, които организират този базар. Помагах повече от 6 години без миналата. Там се продават най-различни неща, като много страни, представни от нас имат щандове и продават типични за страната си неща. Например - холандците сирена, пакети с цветя за засаждане и най-вече лалета. Швейцарците шоколади, часовници....Арабска кухня, гърците - УЗО
Има щандове за дрехи втора ръка, които всъщност са много запазени, а детските са почти нови. Има щандове за литература, много сладкиши, храни, абе всичко. БТВ разпродават тоалетите на водещите. Минлата година неможах да участвам, поради бременност. Парите, които се събират отиват по детски домове, клиники, болници, старчески домове...Нищо не се дава на ръка, закупуват се нещата и консумативите, които са необходими. Атмосферата е много забавна, пак повтаря за тези, които обичат лудница - много хора, дядо Коледа, мирише на коледни сладки, звучи такава музка, децата на чужденците пеят в хор разни песнички, има томболи. До сега се е организирал в Кемпински, НДК, Шератон, а миналата година в ИнтерЕкспо Център. Това е сайта -
http://www.iwc-sofia.com/ За момента няма инфо кога ще е базара, но се надявам да се организира, ако не дългия ми постинг е излишен
Но каузата е добра. Дори като се знае кога ще е бих помолила модераторите да пусна тема в "на кафето". Даже утре ще звънна да питам къде и кога се организира тази година.