0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте.Отдавна не  съм ви писала,но това е защото се бях отказала да мисля за бебе и си бях казала че ще чакам когато му доиде времето.Но ми пуснаха една муха в главата да опитам 1 месец да приемам Диане-35 и да го спра.Казаха ми че противозачатачните помагали за по лесно забременяване.Искам да ми дадете съвет какво да правя,дали въобще ще има някава полза да ги започвам.Благодаря ви предварително   :help1: :bighug:
« Последна редакция: Октомври 30, 2007, 20:48:28 pm от little_rabbit »
Re: Вапросче
« Отговор #1 -: Октомври 30, 2007, 20:32:01 pm »
Категорично не. Само ще си объркаш хормоните. Хормонални препарати се приемат само под строг лекарски контрол и то с известни условности.
Re: Вапросче (да взеам ли Диане и да го спра - бел. мод.)
« Отговор #2 -: Октомври 30, 2007, 20:37:28 pm »
Здравейте.Отдавна не  съм ви писала,но това е защото се бях отказала да мисля за бебе и си бях казала че ще чакам когато му доиде времето.Но ми пуснаха една муха в главата да опитам 1 месец да приемам Диане-35 и да го спра.Казаха ми че противозачатачните помагали за по лесно забременяване.Искам да ми дадете съвет какво да правя,дали въобще ще има някава полза да ги започвам.Благодаря ви предварително   :help1: :bighug:
Точно пък Диане ли най-противното от противните. Не се вземат лекарства без лекарско предписание!
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Re: Вапросче (да взеам ли Диане и да го спра - бел. мод.)
« Отговор #3 -: Октомври 30, 2007, 20:41:24 pm »
Ами честно казано доктора ми го препорача този вид лечение,но се притеснявам от тези хормонални лекарства.Всичко ми е наред само бебето неидва още.Затова моля за вашите мнения и съвети.
Re: Вапросче (да взема ли Диане и да го спра - бел. мод.)
« Отговор #4 -: Октомври 30, 2007, 20:49:28 pm »
Ели, недей. Смени бързо лекаря. Напиши какво си изследвала досега.
*
« Отговор #5 -: Октомври 30, 2007, 21:07:46 pm »
Правихме спермограма,а моите са хемоглобин,левкоцити,суе,албумин,седимент.Това са.
« Отговор #6 -: Октомври 30, 2007, 21:17:53 pm »
Спермограма добре, а къде е правена? Твоите изследвания са малко, за да се каже дали има проблем. Гинекологът проследявал ли е овулация на ехограф? Ели, на колко години си и от колко време опитвате?
*
« Отговор #7 -: Октомври 30, 2007, 21:33:01 pm »
Аз съм на 22 ами Овуто ми е на 11 ден от МЦ а той е като по часовник на 26 дни.Спермограмата я правихме в лаборатория,като всичко си е в норми спрямо техните референти стойности.
« Отговор #8 -: Октомври 30, 2007, 21:37:32 pm »
Ели, ти ме подсещаш, че не е лошо да се напише една статия от типа "Къде не бива да се прави спермограма и защо". Лабораторията е за изследване на кръв - хемоглобин, захар, чернодробни ензими, хормони и т.н., но не е място за правене на спермограма. Да, те са ви взели парите, но спермата е гледана от лаборант, който просто не е квалифициран за това. Спермограма се гледа само от лекар или биолог, при това със съответна квалификация. А такива засега има на не много места в България - главно в клиниките за лечение на стерилитет. Ако ми кажеш от къде си, мога да те насоча към подходящо място за спермограма.

А от колко време опитвате за бебе?
*
« Отговор #9 -: Октомври 30, 2007, 21:53:13 pm »
Аз съм от Русе и за съжаление си права,почти няма специалисти в БГ но в Русе въобще ги няма.Опити правим от 2 години  :balk_144:.
« Отговор #10 -: Октомври 31, 2007, 06:39:33 am »
Ели, за спермограма можете да опитате във Варна или Плевен. Или Пловдив и София. Съжалявам, далече е.
А ходила ли си при Зарзаланов? Чувала съм добри отзиви за него.
*
« Отговор #11 -: Октомври 31, 2007, 11:06:23 am »
Аз съм чувала,че наистина добри специалисти има само в София и Пловдив.А относно Зарзаланов  :(.